Karácsony kampányfőnöke megpróbálta ellehetetleníteni előválasztási ellenfelének indulását

Megy a szarkavarás: Dorosz Dávid elintézte a Jobbiknál, hogy ne adjanak befogadási nyilatkozatot Fekete Lászlónak. Legalábbis ezt állítja az érintett, aki így az LMP-nél köthet ki. Érdekes részletek, hogyan zajlik az előválasztás a színfalak mögött.

Az előválasztás hivatalos oldala szerint a dunakeszi körzetben három jelöltet vettek nyilvántartásba: Tonzor Pétert (DK, Liberálisok, MMM), Dorosz Dávidot (Párbeszéd, LMP, MSZP, Momentum, Jobbik), és Fekete Lászlót (Új Világ Néppárt).

A jelenlegi mérések szerint a DK-s Tonzor, és párbeszédes Dorosz között fog eldőlni a párharc, az ÚVNP-s Fekete jelentősen le van maradva vetélytársaitól.

Bár előbbi jobban be van ágyazva helyben, utóbbi országosan ismert politikus, hiszen Karácsony Gergely kampányfőnöke volt a legutóbbi önkormányzati választáson, később pedig főpolgármester-helyettesként segítette a munkáját. 

kapcsolódó

Országszerte megfigyelhető, ahogyan élesedik a verseny, egyre inkább nő a feszültség a pártok, illetve jelöltjeik között.

És nem példa nélküli, hogy a parlamenti székről álmodozó politikusok tiszta, vagy kevésbé tiszta eszközökkel megpróbálják kiszorítania vetélytársaikat. 

Valami ilyesmi történt Pest megye 5-ös számú választókörzetében is, ahol Fekete Lászlóval próbáltak meg kibabrálni, pontosabban ellehetetleníteni az indulását. Legalábbis közösségi oldalán erről számolt be maga az érintett.

Bár a feltűnően jól öltözködő Dorosz Dávid az utolsó utáni pillanatban, májusban jelentkezett be a versenyre, mára a baloldali pártok többsége felsorakozott mögötte. Információnk szerint Fülöp Zoltán, volt gödi LMP-s alpolgármesternek komoly szerepe volt abban, hogy így alakuljanak a dolgok.

kapcsolódó

Pedig korábban Farkas Krisztina, a Jobbik szóvivője, és Vajda Viktória, a Momentum családpolitikusa, Pest megyei megyei képviselője is ambicionálta az indulást, később a pártalkuk miatt mégis kénytelenek voltak visszalépni Dorosz javára. 

Nagyon úgy néz ki, hogy ez sem volt elég a Párbeszéd elnökségi tagjának, aki megpróbálta megakadályozni, hogy az Új Világ Néppárt pártigazgatója, a csömöri Fekete László elindulhasson az előválasztáson. Legalábbis erről számolt be az érintett.

Fekete egy Facebook-csoportban arra a kérdésre, igaz-e, hogy a Párbeszéd és az MSZP a befogadó nyilatkozatának megtagadására kényszerítette a Jobbikot, úgy válaszolt:

igaz és maga Dorosz Dávid járta ki Jakab Péteréknél, hogy ne fogadják be őt.

 

Arról is írt, hogy a Jobbik helyett az LMP vette szárnyai alá. „Az információja helyes. Egy két nappal a regisztráció határidejének lejárta előtt az MSZP/Párbeszéd itteni jelöltje, Dorosz Dávid megtiltotta a Jobbiknak (sajnos a szerződésük ezt lehetővé tette), hogy befogadjanak, vagyis, hogy indulhassak az előválasztáson. Végül az LMP mentett meg. Ez nekem azt jelenti, hogy az MSZP/Párbeszédben reálisan felmérték, hogy sokkal alkalmasabb jelölt vagyok, és egyszerűbb lett volna kizárni. Na, ennyit a korrektségről és a valódi kormányváltási szándékról" - magyarázta.

 

Később érdekes részleteket mesélt arról, hogy a színfalak mögött hogyan működik az előválasztás. Állítása szerint a civileknek szinte lehetetlen bekerülnie az "előválasztási társaságba", a pártok döntik el, melyik frakcióba ülnek be a választás után (már ha mandátumot szereznek). 

"Dobálgattak minket, mint a forró krumplit" - ecsetelte Fekete, hogyan csencseltek a külsős jelöltekkel. Arról is beszámolt, hogy végül Szabó Gábor, a Jobbik országos választmányának elnöke "talált neki pártot". 

 

Lakossági kérdésekre válaszolva kifejtette, hogy állításait levelekkel tudja igazolni.„Van olyan levelem, amit a Jobbik választmányi elnökétől kaptam, amiben közli velem a befogadásomat és van olyan levelem, ami azt dokumentálja, hogy az LMP vett át. A kettő közötti történéseknek nincs írásos nyoma, azt az érintett urak szóban beszélték meg. Engem a Jobbik választmányi elnöke értesített” - fogalmazott. 

 

Ahogy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, Dorosz körül kezd kialakulni egy masszív, régi baloldali-szocialista mag, és ilyen formában próbálja sikeresen venni az előválasztásit.

Ezt mutatja, hogy kampányfőnöke az az Ádor Zsolt lett, aki üzleti és baráti kapcsolatot ápol a Gödön nyomuló Bákonyi Lászlóval. Utóbbinak erős MSZP-s múltja van, többen is Bangóné Borbély Ildikó köréhez, a Hajdú-Bihar megyei alapszervezethez sorolják.