Karácsony Gergely szerint a Fidesz gonosz, de Budapesten 10%-kal lett drágább a gyermekétkeztetés, avagy szociális program komcsi módra

Mondott-e már igazat életében Karácsony Gergely? Vasárnap épp azzal hergelte hívőit (hol máshol, mint) a Facebookon, hogy ma, Magyarországon 10-ből 4 gyerek éhesen megy iskolába, a Fidesz pedig ezért gonosz. Hogy ezt az adatot honnan szedte, sajnos nem maradt már ereje kiírni. Tudják, fáradságos munka ez a fészbukozás.

Már a poszt kezdete is nevetségesen röhejes. Szerinte ugyanis a kormány mesekönyvek, a Harry Potter meg a Netflix ellen harcol, pedig fontosabb dolgai is lennének. Nekik ez is valami olyasmi gumicsont lehet, mint az általuk csak „rabszolgatörvénynek” keresztelt törvénycsomag.

Mindegy, hogy maga a szabályozás mit tartalmaz, ők szándékosan és tudatosan félremagyarázzák, tüntetnek, hergelnek miatta, aztán amikor kiderül, hogy a gyakorlatban semmilyen jogfosztással, kárral vagy hátránnyal nem jár a bevezetése, elkussolnak, majd elbújnak.

Hát így lehet most, a gyermekvédelmi törvény bevezetése után nézni mondjuk a Modern családot délben, 12-es karika nélkül a Comedy-n. Micsoda fasiszta egy törvény, mi?

De Karácsony szerint semmi és senki sem lehet Orbán Viktornál fasisztább ÉS gonoszabb. Hiszen miatta éheznek a gyerekek. Így legjobb szándékom szerint két dologra hívnám fel Pinocchio Főpolgármester úr figyelmét:

Az Orbán-kormány volt az, aki kiterjesztette az ingyenes étkeztetést a bölcsődék és óvodák mellett az általános-, és középiskolákban is. Ugyanis nem csak azok a gyerekek részesülnek ingyenes étkezésben, akik szociálisan rászorulnak, de azok is, akiknek, vagy testvérüknek tartós fogyatékossága, betegsége van. A nagycsaládoknak is nagy segítség, hogy gyermekeik térítésmentesen kapnak naponta háromszor enni. A tanítási szünetben biztosított ingyenes étkezéseket is a Fidesz-kormányok vezették be. Ha bővebb információkra lenne Karácsony Gergelynek és népes sleppjének szüksége, javasolnám a Családbarát Magyarország kormányzati honlapjának alapos böngészését.
Másodsorban pedig, ha megengedi, Főpolgármester úr, emlékeztetném, hogy ön volt az, aki a járvány kellős közepén, 2020 decemberében önhatalmúlag, a Fővárosi Közgyűlés megkerülésével, egy személyben döntött a gyermekétkeztetés díjának 10%-os emeléséről. Amikor emberek sokasága vesztette el a munkáját, ön újabb terheket rótt a nyakukba! Akkor mi a gonoszság, ha nem ez?

Még talán az, hogy hatalmasat blöffölt (értsd: HAZUDOTT) a 14 év alatti gyerekek ingyenes BKV-bérletének ígéretével. Sosem lesz belőle semmi, ahogy a nyugdíj kiegészítések elmaradása is már csak hab a tortán.

Kösz, a semmit!