Karácsony Gergely gazdaságpolitikai programja nem más, mint bolsevik hergelés

Ha a nyájas olvasók lemaradtak volna a nagy hírről, akkor most megosztanánk önökkel a szenzációt: Karácsony Gergely és cirkuszi társulata mozgalma gazdaságpolitikai programot hirdetett. És tudják, mi az igazán érdekes és meglepő a tartalmát illetően?

Semmi! Jól tippeltek.

Karácsonyék szerint a választók lenézése az, ahogy a Fidesz programhirdetés helyett a „folytatjuk” szóval helyettesíti egy valódi program felmutatását. Ezért ők kerülnék a „nem folytatjuk” kifejezést és programot hirdettek. Sajnos arra nem tértek már ki, hogy a napi rendszerességgel nyilvánosságra hozott, egymás javára visszalépésekkel kiüresített előválasztást mennyire tartják a választók lenézésének.

Amennyiben önök nem gondolták volna, hogy létezik igazán provokatív és tenyérbemászó politikai program, hát most elérkezett ez is. Még egy ilyen virtigli bolsevik és aránytalan tervezetet a világ nem hordott a hátán. Karácsony ugyanis mindent egy lapra tett fel: elvenni a tehetősebb rétegektől, és odaadni mindent a kevésbé tehetősebbeknek.

Adóemelés adóemelés hátán, és az így beszedett javakat csak úgy elosztogatni boldog-boldogtalannak. Nagyjából ennyi, alaposan és igényesen (sic!) kielemezve. Van itt szó kamatmentes újraindítási hitelekről, zöld adókról, garantált munkáról, 200 ezres nettó minimálbérről, megerősített szakszervezetekről, hogy csak néhányat emeljünk ki.

Emellett, hiába van róla bírósági végzés, hogy nem használhatja a nevet, Tiborcz-adót is kivetnének az 500 millió forintnál nagyobb vagyonokra. A totális csődnek bizonyuló főpolgármesteri program egyik legfőbb, soha az életben meg nem valósuló, de kétségkívül hangzatos pontját így átmentik a nagypályára. Elképesztően amatőr és pitiáner lépés.

Az ellenzék által csak „rabszolgatörvénynek” hívott intézkedéseket is azonnal visszavonnák. Igaz, valószínűleg ezt csak gegnek szánják, hiszen abból a rengeteg sületlenségből, amit ők maguk terjesztettek hazug módon, semmi nem valósult meg a törvény életbelépése után, így azóta sem érte kár a dolgozókat.

A legundorítóbb és legarcpirítóbb pont Karácsony programjában viszont nem más, mint a progresszív jövedelemadó bevezetése. Ennek lényege az lenne, hogy a havi 1 millió forintnál többet keresőkkel nagyobb hozzájárulást (értsd: több adót) fizettetnének a közösbe.

Karácsony és stábja itt követte el a legnagyobb baklövést. Azt tudták vajon, hogy a támogatói bázisuk egy nagyobb része bizony pont ebből a rétegből áll? Hogy ezek az embereknek mennyi kedvük lesz majd egy olyan jelöltre szavazni, aki el akarja venni a vérrel-verítékkel megszerzett pénzüket? Hogy a gazdaság motorját adó középosztályt fogják majd megsarcolni és ezzel együtt a többi réteg fejlődését visszatartani? Vajon mitől tartják ezt igazságosabbnak az egykulcsos szja-nál?

A jelenlegi szabályozások mellett a havi 1 milliót kereső adózók így is több hozzájárulást fizetnek az alacsonyabb bérből élőknél. Ez ugyanis mindenkinek, egységesen 15%. (A gyengébbek, és Karácsony Gergely kedvéért: az egymillió 15%-a nagyobb, mint a 300 ezeré.) Láthattuk már mindezt 2010 előtt. Nem működött, majdnem bele is rokkant a gazdaság.

Mondjuk ne legyünk telhetetlenek, legalább a teljes vakvágány, korábban a világ összes platformján szarásig hirdetett feltétel nélküli alapjövedelem kikerült a körből. Azt már nem merték megtenni 2021-ben, hogy egy ennyire szélsőbalos program elemei közé emeljék.

Karácsony Gergelytől a programhirdetését olvasva már csak azt kérdeznénk meg, hogy mindezek után ő hova sorolja magát a 99 és 1 százalék tekintetében? Évek óta kiemelt, többmilliós fizetés, hivatali luxuskocsi, kiváltságok egész sora mindenféle teljesítmény nélkül. Bizony az a gyanúja támad az embernek, hogy ez igencsak az a bizonyos kiváltságos 1% lesz, ami ellen épp lázítja az arra fogékony rétegeket. Persze ő és az őt támogató pártszövetség, a szabad szemmel nem látható, ironikus módon épp 1%-os támogatottságú Párbeszéd és az 1%-ot hamarosan végérvényesen elérő Magyar Szocialista Párt ehhez vígan asszisztál, mi több, tapsikol. De legyünk mindig résen és jussanak eszünkbe Németh Szilárd államtitkár úr szavai velük kapcsolatban:

„Hogy milyen emberek ezek? Kommunisták!”