Karácsony Gergely és a zöld ötven árnyalata

99 Mozgalom: Gyermekarcú anarcho-bolsevizmus, vagy újra csomagolt sok hűhó semmiért?

Nagy felhajtással, óriási mérsékelt várakozást követően, nulla meglepetésre bejelentette Karácsony „Faszért hagytam magam rábeszélni” Gergely, hogy a még néhány héttel korábban tett kijelentését is meghazudtolva mégiscsak elfogadja a komcsi utódpárt és zöld szimbiótája Párbeszéd felkérését és elvállalja a miniszterelnökjelölt-jelölti szerepet.

Budapest főpolgármestere egészen Nyírtassig rohant, hogy bebizonyítsa, ő nem csak a fővárosiakkal, de minden magyar emberrel közösséget vállal.

Ami Jakab Péternek a technokolos parizer, Gyurcsánynak a teli pohár Converse cipő, az Gergőnek szülőfaluja. Egész elképesztő 270 kilométeres utazáson van túl a mi hősünk, reméljük, azóta kipihente a vidéki levegőt.

Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

De Orbán Viktor legesélyesebb kihívója ezúttal a radarszint alatti Párbeszéd tagozatánál és a posztkomcsi utódpárt roncsainál érdekesebb munícióval rukkolt elő.

Mintha óriási szükség lenne még új politikai erőre az így is nagyon tarkabarka ellenzéki kínálatban a választások előtt kevesebb, mint egy évvel, a nyelvzseni főpolgármester készített egy újat.

Pontosabban berakta a Párbeszédes zöld pulcsiját a szennyesbe, anyukája véletlenül egyberakta a sok taknyos textilzsebkendővel és a mosógépből kikerült a frissen mosott, takonysárgászöld színű szocialista-populista tömörülés, a 99 Mozgalom (a Momentum példájából ítélve lesz ez még párt is).

Már maga a név és a bemutatkozó honlap is sokat elárul. A társadalom 99 százaléka a kiváltságos 1 százalékkal szemben, a társadalmi igazságosság visszaállításáért.

Gergő második otthona, az MSZP ezt egy korábbi kampányban sokkal frappánsabban megfogalmazta: Fizessenek a gazdagok!

Karácsony új csapatának egyelőre sem vagyoni, sem területi követelései nincsenek, de azért érdemes megvizsgálni a célkitűzéseket, vagy az alapító tagok listáját. Találunk itt a kiugrott fideszes agrár-szakpolitikustól színházigazgatón és szociológuson át egyszerű KISENBERIG mindenféle karaktert, pont olyan átgondolt és konzisztens politikai közösség ez, mint maga az ellenzéki összefogás.

Forrás: Screenshot/99 Mozgalom

Gergő megcsinálta kicsiben az „Orbán, takarodj, utána meg majd meglátjuk” mozgalmat.

Kijelenthetjük, hogy a 99 Mozgalom a szegény ember marxista össz-ellenzéki összefogása (bár Karácsony valószínűleg készségesen áll majd a nagy moslékos bödön tetejére is).

A 99 az 1 ellen egyébként pont annyira új politikai termék, mint Karácsony Gergely félénk apácákat megszégyenítően szemérmes viszonya a miniszterelnök-jelöltséghez.

2011-ben, New York Cityben egy „spontán” szerveződő, neomarxista tüntetéssorozat, az Occupy Wall Street (Foglald el a Wall Street-et) tűzte a zászlajára ugyanezt a szlogent. A társadalmi egyenlőtlenség ellen rekvirálással, erőszakos és önkényes újraelosztással fellépni szándékozó, de alapvetően komolytalan társaság ellen több ezer letartóztatással kezdődő, bírósági eljárás indult, tevékenységüket az Egyesült Államok belbiztonságáért felelős szövetségi ügynökség, a Homeland Security is potenciálisan erőszakos, rendszerellenes fenyegetésként tartotta nyilván.

Forrás: AFP

Természetesen a társadalmi egyenlőtlenség megmaradt, Obama után jött Trump, aztán most Biden, de a tőzsdén még mindig főleg gazdag emberek keresnek sok pénzt náluk szegényebbek kárára.

Pont ennyire vehető komolyan KariGeri és újdonsült neomarxista szövetsége, de reméljük, hogy amerikai elvbarátaiktól különbözően legalább az erőszaktól távol tartják majd magukat.

Ismerve főpolgármester úr legendás karizmáját, erre akár mérget is vehetünk.