Karácsony Gergely emberei - Misetics Bálint

A szociális ügyekkel foglalkozó Soros-ügynök, aki békét hirdet, de káoszt hoz.

  • A főpolgármester hajléktalanügyi szakértője tipikus sorosista életutat járt be: pályáját a spekuláns által pénzelt Menhely Alapítványnál kezdte, alapítója volt A Város Mindenkié Egyesületnek Udvarhelyi Tesszával közösen, és előadó volt a Közélet Iskolája nevű szervezet rendezvényén is. Utóbbi helyszíne a hírhedt Auróra drogtanya volt.
  • Bár az erőszakmentes ellenállást hangoztatja, szervezője volt a  Fidesz-székháznál történt 2014-es erőszakos tüntetésnek, és felszólalt a 2018-as túlóratörvényes, szintén rongálásba torkolló tüntetéseken is. Emellett a hírhedt kunbábonyi sorosista kiképzőtábor egyik előadója is volt, aminek résztvevői a 2018-as választások előtt kívánták a várost lángba borítani.
  • Tipikus baloldali hazaáruló. Többször is szidta külföldön Magyarországot, többek közt a kormány ördögi idegengyűlöletéről" beszélt egy angol nyelvű interjúban.
  • Bár sokszor közel kommunista hangvételt üt meg — például amikor a  munka és a tőke közti egyensúlyt helyreállításáról vagy a baloldali hegemónia eléréséről beszél mégsem veti meg a jó pénzt, hiszen jelenleg Karácsony Gergely hajléktalanügyi főtanácsadójaként dolgozik, havi 800 ezer forintért.
  • Folyamatosan siránkozik a jobboldal állítólagos korrupciója miatt, de azzal semmi problémája nem volt, hogy saját testvére, Misetics Mátyás cége megbízást kapott a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központtól, majd nem sokkal később a szintén ellenzéki vezetésű I. kerületi önkormányzattól is.

Több Soros-szervezetet is megjárt

Misetics Bálint életútja a tipikus példája a hazai Soros-ügynök fiataloknak. Értelmiségi szülők gyermekeként már kamaszként meg akarta váltani a világot hajléktalanügyben, és az akkor tizenéves fiatalt máris beszippantotta a hajléktalanokkal foglalkozó Menhely Alapítvány, amelyet nem meglepő módon éveken át fizetett Soros Alapítványa.

A fenti szervezet 2003-ban kitüntette mint az év adományozóját, és innentől nem volt megállás, hiszen Misetics mindenhol felbukkant, ahol a hazai Soros-ügynökök jelen voltak.

Alapítója volt A Város Mindenkié Egyesületnek, amelyet szintén nem meglepő módon a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSI) támogatásukban részesítettek 2011-ben. De előadott az Udvarhelyi Tesszához  Pikó kampányfőnökéhez — köthető Közélet Iskolája (szintén Soros-szervezet) rendezvényén is.

A fenti szervezetről sokat elmond, hogy a székhelye az Auróra nevű drogtanyában van, ahol több alkalommal is razziázott a rendőrség.

Forrás: Pesti Srácok
Forrás: Pesti Srácok

Többször is publikált a Mérce nevű, szintén a Soros Alapítvány által fizetett újságban, és nem egyszer írt a szintén szélsőbalos Új Egyenlőség blogra is.

 

 

Erőszakmentes polgári engedetlenséget hirdet, de valahogy több erőszakos tüntetés is köthető A nevéhez.

Misetics a 2012-es diáktüntetéseken, a szintén Soros-ügynök Gulyás Marcival közösen tűnt fel először. A Vasárnapi Hírek együtt mutatta be őket, mint a demonstráció vezéralakjait.

Forrás: Vasárnapi Hírek
Forrás: Vasárnapi Hírek

Bár az erőszakmentességet hirdeti a polgári engedetlenség során, 2014-ben mégis ott volt és lázított az ominózus internetadós tüntetésen, amikor a békés" tüntetők betörtek a Fidesz-székházba.

Forrás: ELÉG
Forrás: ELÉG

A diáktüntetések óta nagyon összetart a szintén ügynökgyanús Gulyással, amit jól bizonyít, hogy 2017 végén Misetics tüntetést szervezett Gulyás kiszabadításáért". Ezzel is támogatta Gulyás amúgy általa is erőszakosnak nevezett akcióját.

Sőt most, amikor főpolgármesteri tanácsadó lett, hogy felkarolja régi szövetségesét, elvitte hozzá Karácsony Gergelyt is a Partizánba.

De felszólalt a szintén többször erőszakba fordult 2018-as rabszolgatörvényes tüntetéseken is, régi kommunista jelszavakat skandálva lázított a Fidesz-kormány ellen.

Sorosista kiképzőként is emlegetik, könyvet is írt a témában

Misetics szociológusként végzett, és számos külföldi egyetem hallgatója is volt, ahogy a hozzá hasonló fiatalok is. Többek közt New Yorkban és Oxfordban is járt egyetemre, de a CEU-n is tanult, sőt utóbbi egy külön bejegyzésben is büszkélkedett vele.

Forrás: CEU
Forrás: CEU

Fontos megemlíteni, hogy könyvet is írt „Polgári engedetlenség és erőszakmentes ellenállás” címmel, de kiképző is volt ugyanebben a témában a hírhedt kunbábonyi sorosista kiképzőtáborban, akik a 2018-as választások előtti főváros lángba borítására irányuló akciókra készültek.

Forrás: Libri
Forrás: Libri

Több helyen is publikált, például a szintén Soros-által is finanszírozott Mércére, de a szintén erősen baloldali Új egyenlőség blogra is.

A Sargentini-jelentés aláírására buzdított, de külföldi oldalon szidta a magyar kormányt a kerítés és a migránsokkal kapcsolatos tájékoztató kampány miatt is

A hazaárulásban — elvtársaihoz hasonlóan — maga is jeleskedik, hiszen például a hazugságokat tartalmazó Sargentini-jelentés aláírására buzdította a baloldali képviselőket a Mércén.

„Ha tehát egyetértünk a jelentés fő állításával, vagyis például azzal, hogy a magyar állam súlyosan megsérti a pluralizmus és a jogállamiság értékeit, akkor csak abban az esetben utasíthatjuk el, hogy ezt az Európai Unió parlamentje megállapítsa, ha azzal nem értünk egyet, hogy Magyarország az Európai Unió tagja: akkor ugyanis jogos (pontosabban: legfeljebb akkor jogos) ellenvetés, hogy mi közük van hozzá, mit szólnak bele – vagy ami lényegében ugyanezt jelenti: ezeket a problémákat nekünk, itthon, Magyarországon kell tudni megoldani”.

— írta a Mércére 2018 szeptemberében.

 

2015-ben a www.dissentmagazine.org honlapon egy angol nyelvű interjúban is szidalmazta a kormány menekültpolitikáját, ördögi idegengyűlöletről" beszélt, és kritizálta a kerítést, ami szerinte a menedékkérők megsebesítése céljából épül. Ebben az interjúban beszélt arról is, hogy a menekülteket hogyan támogatták szervezetten a civilek 2015-ben.

Kommunistába hajló, osztályharcos beszédeket tartott

Kommunistába hajló nézeteket vall több írásában, felszólalásában.  Támogatta például a feltétel nélküli alapjövedelmet, továbbá azt is kifejtette egyszer, hogy ő a baloldali hegemóniáért dolgozik, de arról is beszélt, hogy a munka és a tőke közti egyensúlyt akarja helyreállítani. Hasonlóan komcsi kicsengésű mondatok a tüntetéseken is elhagyták a száját, hiszen például a túlóratörvényes tüntetésen azt mondta, hogy „A feladatunk nem kevesebb, mint hogy előkészítésük, 1848, 1918, 1945, 1956 és 1989 után a felszabadulás következő nagy fordulatát — hogy előkészítsünk egy új magyar köztársaságot.

Egy olyan új köztársaságot, amely mindannyiunké.” Meg azt, hogy „Ellenhatalmat kell építenünk."

 

"Olyan szervezetekre, mozgalmakra van szükség, amelyek a tüntetéshullámok között is kitartóan és szorgosan küzdenek a zsarnokság és az igazságtalanság ellen. Olyan szakszervezetekre, amelyek elég bátrak és erősek ahhoz, hogy szembeszálljanak a kormányzat felülről vívott osztályharcával.”

Érdekes az is, hogy 2017-ben a kilakoltatások ellen tiltakozó Lakásmenet emblémájául is egy kommunista jelképre emlékeztető ökölbe szorított kezet választottak.

Ha a saját családjáról van szó, akkor viszont nem is annyira korrupcióellenes

Nemrégiben írta meg a Mandiner, hogy Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ  új megbízottja a Mitte Communications Kft. Az ügynökség saját bevallása szerint átfogó, a turisztikai és kulturális feladatokhoz kapcsolódó tartalom- és PR-szolgáltatásokat lát majd el, magyar és angol nyelvű sajtóanyagokat készít.

A cég nem sokkal később meglepő módon a szintén balos vezetésű Budavári Önkormányzat arculatépítési pályázatát is megnyerte. Arra a tenderre 18-an jelentkeztek, és a Budavári Önkormányzat szerint azért a Mitte Communications Kft. nyert, mert: „a győztes pályázat bírálata során a vállalási ár és tevékenységek köre mellett kiemelt szempontot jelentett a pályázó releváns kulturális, turisztikai, egyházi vagy önkormányzati referenciája, a szakmai csapat igazolt művészetszakmai háttere, a kerületi branding ütemtervének részletessége és megvalósíthatósága, illetve a kerület lakóinak, civil szervezeteinek és intézményeinek bevonása.”

Még véletlenül sem azért, amit Mandiner megírt, hogy a cég tulajdonosa Misetics Mátyás, vagyis az aktivista testvére.

Tehát az állandóan a korrupciót harsogó aktivista már nem annyira érzékeny, ha a saját családjának a házon belül helyzetbe hozásáról van szó.