Káprázatos mesterkonteók keringenek Homonnay Gergely haláláról az országban

Az csak természetes, hogy a gyilkos a Fidesz-KDNP, a megrendelő Varga Judit igazságügyi miniszter, a felbujtó pedig Orbán Viktor. Vannak azonban ennél rázósabb elképzelések is a névtelen Sherlock Holmesoktól, a baloldali B-közép fantáziája határtalan.

Homonnay Gergely nem volt jó ember. Azt azonban fontos tudnunk vele kapcsolatban, hogy nem tudatosan volt gonosz. Egyszerűen egy terhelt, sérült személy volt, aki belső zűrzavarából adódóan produkálta a végtelen mennyiségű, online térben megosztott, visszataszító szemetet.

Ő tényleg önmagából adott, ami a kommunikációs térben úgy jelent meg:

"Esküszöm, ha netán a koronavírus tüneteit fogom produkálni, fideszesek közé fogok menni először, és nem dokihoz."

"(...) pezsgőt fogok bontani, ha megdöglik" - jegyezte meg a miniszterelnök irányába szánt megjegyzésében.

Homonnay Gergely azonban szombaton meghalt, így már semmi okunk arra, hogy számonkérjük, szegényt. Felesleges is lenne,

néhány napja már a Jóisten színe előtt kell szembenéznie azzal, hogy mi az életműve, mit tett az életével és mit hagyott maga után.

A jobboldali közösség érzésem szerint ismét jól vizsgázott emberségből. Néhány kivételtől eltekintve az „Isten adjon neki nyugalmat, ha már életében nem találta azt…” típusú  kommentárokban búcsúztatták őt a jobboldali véleményvezérek.

A baloldal viszont holtában is használni akarja a szerencsétlen sorsú aktivistát, emberhez méltatlan halálát is politikai célok szolgálatába állították.

Homonnay teste még teljesen ki sem hűlt, amikor az összeesküvés-elméletes iszap elárasztotta a magyar internet baloldali féltekét.

A félcédulás politikai celebek és a nettó politikai bűnözők szinte egyszerre ragadtak klaviatúrát, hogy azt sugalmazzák:

az író, meleg-jogi aktivista, blogger gyilkosság áldozata lett.

Czeglédy Csaba, Perintfalvi Zita, Bálint Natália, Dániel Péter, csak néhány név azok közül, akik tudni vélik, hogy Homonnay sosem fogyasztott drogot, mintaszerű életvitelt folytatott, tele volt tervekkel, és életkedvvel. Valószínűleg eltették láb alól azok, akiknek útjában állt.

Mert ugye Homonnay Gergely egy jelentős véleményformáló volt! – gondolják és mondják azok, akik szerint megölték a megosztó aktivistát.

A többség számára nem volt köznevetség tárgya, nem jött jól a szereplése elrettentő példaként a jobboldalnak, szerintük Facebook harcosként veszélyeztette a Fidesz kormány 2022-es győzelmét.

Sejtetik, hogy a Fidesz – KDNP áll a gyilkosság mögött, mert bátran kritizálta a kormányt, Varga Juditot és Novák Katalint, meg ugye ő volt az Ördög ügyvédje.

Dániel Péter odáig ment, hogy szerint Varga Judit lőtéri fotója szó szerint célzás volt, maffiaüzenet, miszerint lelövik, aki kitálal róluk.

Nem mellékes az sem, hogy akik most az Ördög ügyvédje szálon futnak, azok néhány napja még teli torokból nevettek azon, hogy Homonnayt gyanúsítják az oldal működtetésével. Pedig a DK-s celeb is hevesen tagadta a vádakat.

Most azonban hirtelen mindenki készpénznek veszi, hogy a Rómában élő baloldali bulvárceleb áll a szivárogtató oldal mögött. Azért kellett meghalnia, mert Varga Judit ellen készült valamilyen terhelő anyaggal.

Mert ugye Magyarországon így működnek a dolgok, a kormány kritikusai sok esetben holtan, meztelenül esnek össze egy melegbár mosdójában, miközben a szervezetük sistereg a drogoktól, illetve kézközelben is mindenütt kábítószert találnak a helyszínelést végző rendőrök.

Czeglédy Csaba gyanúsnak tartja azt is, hogy a Messenger státusa elérhető volt a halála után is.

Mert ilyen soha senkivel nem fordult elő. Ez is bizonyítja, hogy a Fidesz megölte. Mert Orbán Rómában is öl.

A DK-s ügyvéd később teljesen paranoid üzemmódban, a fentieknél egyértelműbben azt írta, hogy "lehet, hogy soha nem fogjuk megtudni, mi okozta valójában Homonnay Gergely halálát, azonban sokat elárul a mai magyar viszonyokról, hogy többekben rögtön felmerült: azért halt meg, mert a hatalom útjában volt. Egy közeli barátja éjjel meg is írta: Gergő nagyon félt."

A feltételezések azonban leginkább szegény Homonnay méltóságát sértik, nem a megvádolt politikai szereplőket.

Mindenkinek könnyebb lenne, ha nyugodt körülmények között temetnék el Homonnayt. Egyes politikai szereplők érdekei azonban azt diktálják, hogy gátlástalanul fel lehessen használni a halálesetet.

Még akkor is, ha a további hisztériakeltés eredményeként egyre több visszataszító részlet derül majd ki a DK-s aktivista haláláról és életéről.

Homonnay önpusztító hedonistaként tömte magába a különböző drogokat, a pörgető és lazító szereket - attól függően, hogy éppen milyen szórakozási forma volt terítéken.

Az olasz rendőrség vizsgálni fogja a kapcsolati hálóját, a telefonhívásait, az üzenetváltásait, a partnereit, kikkel és hova járt szórakozni, és, hogy ezek az alkalmak milyen természetűek voltak.

Ezután majd sokkal több részletet leszünk kénytelenek megismerni az életéből, a közéleti diskurzus központi részévé válik majd a halála.

Miközben nyilvánvaló volt, hogy krízisben van az élete, egy emberi tragédia szemtanúi lehettünk az elmúlt években. A felelősség pedig azokat terheli, akik közelről ismerték, akik felhasználták, látták, hogy baj van, mégsem tettek semmit, nem nyújtottak segítséget neki.