K-híd: Óbudán lecsapott a DK-s szakértelem

Jó lesz az úgy: Kókány Bt. 2020

Óbuda-Békásmegyer - nemrég még MSZP-s, újabban DK-s -polgármesteréről, Kiss Lászlóról azt állítottam legutóbb, hogy nem nagyon akadt jó és népszerű intézkedése első évében - nos, örömmel jelentem, hogy máris vissza kell vonnom ezt a felületes, elhamarkodott kijelentésemet, ugyanis karácsonyra máris kézzelfogható, látható és sikeres fejlesztésről számolhatunk be!
A valóban elhanyagolt, rozsdálló, az Óbudai-szigetre vezető (és a fesztivál miatt is világhírű) ikonikus K-híd (aki nem tudná: a "K" a híd K-betűkre emlékeztető szerkezetére utal - nem is olyan régen az Újpesti vasúti híd is ugyanilyen elemekből állt) érdekes ráncfelvarrást kapott:
  • A járdákra faburkolat, a korlátokra bátor, izgalmas, egyedi megoldással ráhegesztett magasítás került.

kapcsolódó

A K-híd mindkét oldali járdája faburkolatot kapott, és a gyalogoskorlátokat is megmagasították. #Hajógyárisziget #Khíd Közzétette: Óbuda - Békásmegyer Polgármesteri Hivatala – 2020. december 26., szombat

Próbálom megfejteni:

  • Orbán hibája, mert nem adott pénzt - sőt, ami volt, azt is elvette
  • Bús Balázs és Tarlós hibája, mert nem javította ki évtizedekig
  • Gerendaiék hibája, mert ez se újították fel (ez mondjuk igaz)
  • Ez direkt ilyen rusztikus (mint amikor a mű-nem-értő a Pastramiban csodálkozik a látszóbetonon, hogy mikor pucolják már be, vö. kuss, én így szoktam leszállni a bringáról)
  • Örülj, paraszt, hogy legalább ez van - murvával is felszórhattuk volna (ez is igaz)
  • Semmi közünk hozzá, fővárosi tulajdonú terület

Azt mindenképpen Kissék javára kell írnunk, hogy bár programjában rengeteg hülyeséget ígért (pl. családi minimumjövedelem, nem a rabszolgatörvényre) - a hidakról, és azon belül a K-hídról szó nem volt. Szóval nem ígért semmit, azt maradéktalanul betartotta, sőt: a kerületi lakosok még ezt a kis meglepetést is megkapták karácsonyra!

Borítókép forrás: Facebook/Óbuda - Békásmegyer Polgármesteri hivatala