Pikó a Soros-birodalom helyi központját építette ki a VIII. kerületben

Az újságíróból lett polgármester helyi közpénzekkel is támogatja Soros álciviljeit.

 • Pikó András polgármester közbenjárásával éppen Józsefvárosban épült ki a hazai Soros-világ agytrösztje.
 • Ennek egy fontos bástyája a Soros házi alapítványa által támogatott Auróra, amely számos olyan szervezetnek ad otthont, amelyek közül többet is a spekuláns finanszíroz. Az Átlátszó.hu, a Budapest Pride, a Roma Sajtóközpont, a Közélet Iskolája és Utcajogász Egyesület (UJE) mind az OSI kitartottja.
 • Az Auróra fenntartója a Marom Klub Egyesület, amelyet többek közt olyan Soros-szervezetek tartanak fenn, mint például Summa Artium Nonprofit Kft., amelynek működését 360 millió forinttal támogatott Soros György magánalapítványa. A Marom elnöke, Schönberger Ádám üzemeltette a Sirály nevű helyet, ahonnan állítólag a Fidesz székház 2013-as ostromát szervezték.
 • Hogy milyen komoly befolyást szereztek a Soros-birodalom tagjai Józsefvárosban, azt jól mutatja, hogy a fentebb már említett Utcajogász Egyesület elérte, hogy Pikó azonnal hatályon kívül helyezze a közösségi együttélés szabályait megszegő hajléktalanokat szankcionáló rendeletet. Emellett Pikó leigazolta maga mellé előbb kampányfőnöknek, győzelme után pedig a Polgármesteri Kabinet Közösségi Részvételi Irodája vezetőjének Udvarhelyi Tesszát, aki a magyar Soros-hálózat központi alakja, számos hazai szervezet vezetője.
 • Pikó pénzzel is meghálálta a Soros-birodalom támogatását, hiszen a Rosa Parks Alapítványnak és a Partners Hungary Alapítványnak közel kilencvenmillió forint uniós támogatást juttatott.  A polgármester a képviselő-testület mellőzésével döntött ezeknek a szervezeteknek a patronálásról. De a VIII. kerületi polgármester önkormányzati támogatással is megsegítette elvbarátait, hiszen mind a Marom, mind Rosa Parks Alapítvány kapott több százezer forint önkormányzati pénzt is.

Én személyesen nem vagyok Magyarországon, de az emberek, akiket támogatok, ott vannak

– így vallott magyarországi szerepéről Soros György a 2018-as országgyűlési választási kampányban.  Az amerikai üzletember vélhetően megkopott magyar nyelvtudása miatt szólta el magát, de ami ennél is fontosabb, hogy szavaiból precízen megmutatkozott a nemzeteken átívelő hálózat lényege: 

Soros adja a pénzt, a világ különböző pontjain lerakatban lévő emberei pedig végrehajtják az utasításait.

Mint ismert, a tavalyi önkormányzati választáson a baloldalnak sikerült többséget szereznie a fővárosban, a kerületekben, és a megyei jogú városokban, és ennek következtében a hazai Soros-világ szereplői előtt hosszú idő után újra kinyíltak azok a bizonyos kapuk. Mint utóbb kiderült, nem voltak szégyenlősek, és ahol politikai akarat mutatkozott a jelenlétükre, azt a területet hamar megszállták.

Az ex-klubrádiós, „civil szférából érkező” Momentum-közeli polgármesterben, Pikó Andrásban partnerre találtak, így Józsefvárosból pillanatok alatt a hálózat országos főhadiszállása lett.

Forrás: AFP

Az invázió eredménye már alig egy év évvel a választás után látszik. Az újra megjelenő mocsok, kosz, és a hajléktalanok ugyanis rendesen átformálták az elmúlt években látványos fejlődésen keresztülment városrész arculatát. Arról nem is beszélve, hogy a politikai aktivisták és a pártkatonák úgy nyüzsögnek a kerületben, mint hangyák a morzsák körül.

Média   

Bár Pikó András választási kampányában kiegyensúlyozott helyi médiát ígért, ebből nem sok valósult meg. Beiktatása után a Józsefvárosi Újság korábbi vezetését azonnal lefejezte, és Tóth Ákost, a 168 Óra volt főszerkesztőjét bízta meg a lap vezetésével. Csakhogy Tóth nem picit tolta túl a propagandát, olyannyira, hogy pár hónap múlva még a sokat próbált Pikó is kénytelen volt eltávolítani az újság éléről.

A csere azonban nem hozott szemléletváltást, hiszen a balliberális újságírót egy másik balliberális újságíró váltotta a főszerkesztői székben. A Józsefvárosi Újság ugyanis Lengyel Tibor, a Népszava és a Zoom.hu egykori munkatársának a kezei alatt kezdte meg az újévet.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az újságíró egyébként annyira független, hogy utoljára Soros György lelkészével, Pikó András barátjával, Iványi Gáborral készített nagyinterjút. Így nem meglepő, hogy csak úgy tódultak a balliberális, Soros-közeli újságírók a szerkesztőségbe:

 • a Népszavától érkezett Zoltai Ákos, aki leginkább kormányellenes írásaival vétette észre magát,
 • Pikó régi Klubrádiós kollégájának, Pálinkás Jánosnak is szorítottak helyet,
 • az újságnál landolt Gaal Ilona is, akinek korábban a Magyar Narancsban jelentek meg írásai, valamint annak a Kiútprogram Közhasznú Zrt-nek a munkatársa, amelynek Pikó tanácsadója, Molnár György az egyik tulajdonosa;
 • az ex-civil rádiós Bányay Gézát, valamint az ex-népszabadságos, és magyar narancsos Szerbhorváth Györgyöt is bevették a stábba.

Azt, hogy milyen szellemiség uralkodik a szerkesztőségben, jól mutatja a 24.hu-t és a nlc.hu-t is megjárt új igazolás, Ádám Judit egyik posztja. A független józsefvárosi média arca viccelődve azt írta egy macskás képre, hogy ”Soros György az én cukrosbácsim.” (A furcsa fétiseket természetesen szerkesztőségünk tiszteletben tartja - a négy fal és a törvényesség határai között.)

 

Mindezek fényében nem meglepő, hogy az új Józsefvárosi Újság a baloldali vezetés szócsövévé silányodott, a lapban kizárólag irányított, manipulált tartalmak jelennek meg. Példának okáért december másodikán jelent meg az „Újabb 170 milliót húz ki a kormány Józsefváros zsebéből” címmel futatott főszerkesztő véleménycikk, amely egy az egyben a baloldal narratíváját adja vissza, miszerint a kormányzati elvonások miatt szükséges lenne adót emelni.  Elég csak a bevezetőt elolvasni, gyorsan kiderül, hogy az írás teljesen Karácsony-kompatibilis: „a vállalkozások megsegítésére, a koronavírus-járványra hivatkozva megtiltja a kormány, hogy az önkormányzatok 2021-ben helyi adókat emeljenek vagy újakat vessenek ki. Ezzel a Józsefvárosi Önkormányzat zsebéből 170 millió forintot húznak ki jövőre.”

Mint jó baloldaliak, akik normál ügymenet szerint gyorsan kifogytak mások pénzéből, egyből arra használják a kerületi propaganda-szócsövet, hogy afölött siránkozzanak: nem tudják még jobban kizsebelni a kerület polgárait. 

A Soros-hálózat tehát a megkaparintotta a legnagyobb elérésű józsefvárosi médiafelületet, ami után a helyi politikai aktivista-képzőként működő közösségi hely megtartása volt a feladat.

Közösségi tér

A részben szórakozóhelyként működő Auróra 2014-es alapítása óta kifejezetten megosztó a helyiek körében, elsősorban azért, mert a tivornyázó „civilek” miatt állandósult a kosz és a bűz a környékén.

Emiatt a korábbi fideszes városvezetés a hely bezárásáról döntött, aminek következtében megoldódni látszott az évek óta húzódó ügy.

Csakhogy a tavaly októberi hatalomváltás után Pikó a lakók akaratának ellenére egyértelművé tette: a drogtanya marad, és visszavonta a klub bezárásáról szóló korábbi határozatot.

 

A dolognak ugyanakkor van egy másik vonulata is: sokak számára azért sem szimpatikus a magát „önkormányzó kultúrközösségi központként” jellemző hely, mert az nem titkoltan politikai szervező központként működik. Fejtágítók, aktivista-képzések, bulik és ideológiai okítások – dióhéjban így lehetne körülírni az Auróra mindennapjait.

A helyszínt egy háromszintes épületkomplexumként kell elképzelni: a pincében koncerteket, szórakoztató rendezvényeket, és ideológiai-politikai eseményeket tartanak; a földszinten a KIOSZK kávézó található, az itt található nagyterem műhelybeszélgetésekre és képzésekre szolgál, az első emeleten pedig különféle szervezetek bérelnek irodákat.

Auróra Forrás: Pesti Srácok
Auróra Forrás: Pesti Srácok

Az Auróra tehát egy nem is olyan kicsi Soros-fészek, ahol a tömény ideológiai propagandát popkulturális csomagolásban próbálják adagolni a bulizóknak.

A Soros-szál a hely honlapjára kattintva azonnal kiderül: a nyitóoldalon a támogatók között felbukkan az amerikai milliárdos alapítványa, az Open Society Foundations.

 

Ezen túlmenően érdemes megnézni, hogy milyen civil szervezetek bérelnek irodát az Aurórában.

Civil szervezetek

Nagy meglepetésre nem kell számítani: a legtöbb csoportosulás egyértelműen az amerikai spekulánshoz köthető. A névsor a következő:

 • Alternatíva Alapítvány
 • átlátszó.hu
 • Budapest Pride
 • Dor Hadas
 • Food Not Bombs
 • Közélet Iskolája
 • Marom
 • Láthatatlan Tanoda
 • Pneuma Vizuál
 • Roma Sajtóközpont
 • Utcajogász

A helyszínt papíron civil szervezetek tartják fenn, a munkát pedig a Marom Klub Egyesület fogja össze. Róluk azt érdemes tudni, hogy korábban - a jellegét tekintve az Aurórához hasonló - Dob utcai Sirályban működtek. A hely egyébként hírhedt táborhelye volt a balliberális aktivistáknak, egészen addig, amíg a hatóságok ki nem zavarták őket az épületből.

Állítólag innen szervezték a Fidesz  székháza elleni támadást 2013-ban.

A Marom Egyesület elnökeként Schönberger Ádámnak kulcsszerepe volt mind a Sirály, mind az utódjának tartott Auróra megálmodásában, létrehozásában és működtetésében. A negyvenes éveit taposó politikai aktivista egyúttal a Soros-féle szervezeteknek platformot biztosító Bánkitó Fesztivál igazgatója.

Sokat elmond világnézetéről, hogy a Funzine-nak adott interjújában már évekkel ezelőtt az LMBTQ közösségek jelentőségéről beszélt. „A városban élő szubkultúrákat szerettük volna megszólítani és bemutatni az általuk képviselt kis világokat, illetve ezek egymásra hatását. Itt gondolok a biciklisekre, kutyásokra, különböző Budapesten élő etnikai kisebbségekre, de akár az LMBTQ közösségre is” – vázolta a Bánkitó Fesztivál küldetését.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

A tavalyi évre vonatkozó beszámolója szerint a józsefvárosi Soros-fészket működtető Marom főleg a nemzetközi támogatásokból tartja fenn magát.

Többek között olyan szerezetektől érkeztek súlyos pénzek, mint a Network of European Foundations, a Joods Humanitair Fonds, Gemeinsam Leben & Lernen is Europa e.v, a Summa Artium Nonprofit Kft, a Fundació per a la Promoció de la Iniciativa per a una Societat Oberta a Europa, és a Summa Artium Nonprofit Kft.

Utóbbi 2003-ban alakult azért, hogy hidat építsen „az üzleti élet és a kulturális világ között”. Ez azt jelenti, hogy „magánszemélyekkel és vállalatokkal dolgoznak, támogatást gyűjtenek, majd olyan független projekteknek adják, akik nem jutnak elegendő közpénzhez valami miatt.

A támogatói oldalon a magánalap felhívására tavaly Soros György alapítványa válaszolt, bejelentésük szerint 360 millió forinttal segítve az Artium működését.”

Az is feltűnő, hogy a Maromba évről évre több pénzt pumpálnak, leginkább külföldről: 2017-ben 24,6; 2018-ban 36,8; 2019-ben 50,7 millió forint volt az összbevételük. Az emelkedő tendencia betudható annak is, hogy az elmúlt két évben választásokat tartottak Magyarországon.

Az Aurórában irodát bérlő szervezetek közül az átlátszó.hu-t, a Budapest Pride-ot, a Roma Sajtóközpontot, a Közélet Iskoláját és Utcajogász Egyesületet (UJE) nem kell különösebben bemutatni, hiszen erősebben, lazábban, vagy ideológiai alapon kötődnek Soros Györgyhöz és hazai hálózatához.  

Utóbbi csoportosulás szorosan együttműködik az amerikai spekuláns markában lévő Európai Szövetség a Szabadságjogokért nem kormányzati szervezettel is. Korábban pedig a Helsinki Bizottsággal és a Társaság a Szabadságjogokért-tal közösen készítettek egy elemzést a magyarországi hajléktalanhelyzetről.

Az Utcajogász Egyesület (a továbbiakban: UJE) emellett a szintén az amerikai üzletember érdekeltségébe tartozó, A Város Mindenkié (AVM) tagjaiból, valamint önkéntes jogászokból alakult.

Az A Város Mindenkié támogatói között megtalálható a Nyílt Társadalom Alapítvány, partnerei között pedig többek között az amerikai milliárdos által finanszírozott Helsinki Bizottság.

Soros-szervezetek eredményesen érvényesítik érdekeiket a kerületben

Az Utcajogász Egyesület egyébként rendszeresen foglalkozik hajléktalan-ügyekkel. A VIII. kerületben egy 2016-os önkormányzati rendelet szankcionálta a közösségi együttélés szabályainak megszegését.

Ez azonban nem tetszett az UJE-nek és „Büntető önkormányzatok" című, 2019-es tanulmánykötetben kilövőlistára tette azt.

Eredményesnek bizonyult a Soros-közeli szervezet nyomásgyakorlása: a kerület új vezetése 2020. februárral hatályon kívül helyezte a rendeletet.

A „hajléktalan-lobbi" erejét jól mutatja, hogy a baloldali vezetésű önkormányzat az újonnan alapított Józsefvárosi Közösségekért-díjjal tüntette ki Iványi Gábort, a Dankó utcai hajléktalanellátó vezetőjét, az Oltalom Alapítvány vezetőjét.

A Soros-közeli lelkész egyébként lelkesen segítette Pikó kampányát, ami nem maradt viszonzatlanul. Sokatmondó, hogy a Pikóék által kreált díjat mások mellett azok kaphatják meg, akik a társadalmi egyenlőtlenségekért, a befogadásért, valamint Józsefváros biztonságáért végzett munkájukban értek el kiemelkedő eredményeket.

Gyurcsány Ferenc és Iványi Gábor
Gyurcsány Ferenc és Iványi Gábor Forrás: MTI/Kallos Bea

A Közélet Iskolájában gyakran feltűnik Karácsony tanácsadója, Misetics Bálint is

A Közélet Iskolája (KI), valamint az UJE és az AVM személyi állománya között meglehetősen nagy az átfedés.  A KI célja a „demokratikus kultúra fejlesztése és a kirekesztett emberek társadalmi részvételének elősegítése” mégpedig többek között „az állampolgári részvételhez szükséges radikális tudás termelésével”. A Tűzfalcsoport-blog cikke szerint a Soros-hálózat egyik központi szervezete a Közélet Iskolája.

Ezt igazolja, hogy a szervezet korábban ingyenes, gyakorlati képzést indított a polgári engedetlenség témakörében. Ezt Misetics Bálint, A Város Mindenkié szervezet alapítója tartotta. Más képzések is indultak, így a leendő aktivisták részt vehettek egy hatalomról szóló kurzuson, valamint kampányfőnök-képzést is tarthattak.

Misetics Bálint
Misetics Bálint Forrás: PS

A szintén Soros érdekeit szolgáló Roma sajtóközpont is itt székel

A Roma Sajtóközpont 1995 óta dolgozik azon, hogy a hazai nyilvánosságban a romák és a közösségeik előítéletek és a bejáratott sémák, sztereotípiák nélkül jelenjenek meg”.  Honlapjuk szerint egyik legfőbb támogatójuk a Norvég Civil Támogatási Alap.

Ebből következően nem nagy meglepetés, hogy a roma szervezet mögött Soros György áll.

Bár legutóbb a 2017-es évre vonatkozóan tettek közzé beszámolót (vagy legalábbis a bíróság hivatalos adatbázisa ezt adja ki), ebből kirajzolódik, honnan finanszírozzák Sárközi Gáboréket.

A hivatalos dokumentumok alapján olyan „pártolóik” voltak, mint az Open Society Instiute, a NIOK Alapítvány, és a Magyar Helsinki Bizottság. Mindhárman a tengerentúli milliárdos köpönyegéből bújtak elő, Még pontosabban Soros több zsebből is eteti őket - igaz, a sajtóközpont az EMMI-től is kapott 400 ezer forintot.

Nem meglepő módon a szintén az Aurórában székelő Altalap Alternatíva Alapítvány is a hazai Soros-hálózat tagja. A szervezet oldalán támogatóként bukkan fel a Norvég Civil Támogatási Alap, a Soros-féle American House Foundation, és az Ökotárs Alapítvány.

A partnerek között pedig a Jogriporter Alapítvány, a Niok Alapítvány, a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE), a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), és Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesület nevével lehet találkozni. A HIV ellen harcoló szervezet ars poeticája árulkodó módon az, hogy „hiszünk az emberben, az emberi szabadságban és abban, hogy minden embernek egyenlő joga és méltósága van. Hiszünk az emberi jogok egyetemességében. Hiszünk a sokszínűségben, a szociális, egészségügyi és lelki biztonsághoz való jogok egyenlőségében.”

A jobboldali politikusok lejáratására szakosodott oknyomozó portál, az Átlátszó bevételei jelentős részben Soros alapítványától származnak. A Láthatatlan Tanoda pedig a Gyöngyöspatán stratégiai pereskedő Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (Chance For Children Foundation, rövidítve: CFCF) romjain jött létre.

Forrás: MTI/Komka Péter

Az imént ismertetett szervezeti hálóval, nem mellesleg

Pikó közbenjárásával éppen Józsefvárosban épült ki a hazai Soros-világ agytrösztje.

Az igazán fontos stratégiai-politikai döntéseket itt hozzák meg, ahogyan az aktivista utánpótlást is itt képzik ki.

Magyarán az Auróra nem csupán egy egyszerű kocsma, hanem egy ideológiai műhely, a kiindulópont, a nemzetközi radikális baloldali franchise elsőszámú hazai „forgalmazója.”

Nem véletlen a momentumos polgármester igyekezete, hiszen a hely köré csoportosuló Soros-szervezetek nemcsak őt, hanem az egyesült baloldalt is segítik. A cél egyértelműen ’22, de erről majd később.

Pályázatok

Pikó nemcsak az előző vezetés által hozott határozat visszavonásával, hanem polgármesteri hatalmával is próbálta segíteni a nemzetköziséget hirdető csoportokat.

Nyáron a Rosa Parks Alapítvány és a Partners Hungary Alapítvány ugyanis közel kilencvenmillió forint uniós támogatáshoz jutott a baloldali polgármesternek köszönhetően, aki a képviselő-testület mellőzésével döntött ezeknek a szervezeteknek a támogatásáról.
 

Hogy színtisztán Soros-bizniszről van szó, az mi sem mutatja jobban, minthogy a Partners Hungary Alapítvány támogatói között szerepel a Nyílt Társadalom Alapítvány. Arról nem is beszélve, hogy a legutóbbi amerikai elnökválasztás előtt maga az üzletember tette elérhetővé az általa támogatott szervezetek listáját, és a Partners Hungary Alapítvány szerepelt rajta.

A Rosa Parks Alapítvány esetében pedig kiemelendő, hogy a korábban említett, 2016-ban megszűnt/átalakult Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítványnál pozícióban volt az a Kegye Adél, aki 2018 óta elnöke a nemrég nyertesként kihozott szervezetnek.

Forrás: YouTube

Az sem mellékes, hogy a Rosa Parks közhasznúsági jelentése szerint komoly összegeket kap Sorostól (is).

Pikó nem csak nagyban segíti az amerikai üzletember érdekeltségeit, és a balliberális szereplőket, szervezeteket. Az önkormányzat honlapján elérhető az idei civil pályázat eredménye, amely arról tanúskodik, hogy a baloldali polgármester kicsit sem szégyenlősködve részesítette előnyben saját holdudvarát.

A nyertesek között volt:

 • a Marom Klub Egyesület, akik az Auróra Közösségi Ház akadálymentesítésére kaptak 350 ezer forintot;
 • a korábban már említett Rosa Parks Alapítvány, akiknek szintén 350 ezer forint érkezett a számlájukra azért, hogy el tudjanak indítani egy pszichodráma csoportot az alapítványuk helyi érdekeltségű Láthatatlan Tanodájában;
 • a KultDesk Kulturális Alapítvány, akik stabilan rajta vannak a külföldről támogatott civil szervezetek listáján. Egyébként a Lahmacun rádió öthónapos stúdió-és szerver bérleti költségeire igényeltek támogatást, amit meg is kaptak (344 ezer forintot). Így vélhetően lehetőségük nyílik majd a rádióstúdió fejlesztésére, valamint a kiegészítő burkolás, vagy az eszközpark modernizációjára;
 • Déri Miklós, aki pár éve portrét készített a Ligetvédő Mozgalom eljárás alá vont aktivistáiról. Most viszont fogyatékkal élőket fotózhat, és a képekből kiállítást tarthat. Az elnyert támogatás összege esetében is 350 ezer forint. 

Egyébként a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokat célzó, győztes pályázatok száma megközelítette a tízet, ami arányait tekintve magasnak mondható a 33 nyertes projekthez képest.

Politika 

A Soros-világ azonban nemcsak Pikó hátországában, hanem a polgármester közvetlen közelében is teret nyert.

A folyamat szimbolikus arca Udvarhelyi Tessza, aki a választások alatt a baloldali polgármesterjelölt kampányfőnöke volt, majd a választási győzelmet követően a Polgármesteri Kabinet Közösségi Részvételi Irodáját kapta meg.

A neve onnan csenghet ismerősen, hogy a kampányban a Facebookján közzétett egy képet, amin az látható, amint a baloldali aktivisták beviszik a választók adatait a számítógépes rendszerükbe. Udvarhelyi később törölte a posztot, ennek ellenére a rendőrök kihallgatták. Végül a botrány elült, nem lett komolyabb következménye az ügynek.

Udarvelyi Tessza
Udarvelyi Tessza Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Mindenképpen érdemes megnézni, a „civil” szféra melyik részéről érkezett Pikó jobbkeze. Nem túlzás azt állítani, hogy ő fogja össze az Aurórában összeérő hazai Soros-hálózatot: Udvarhelyi

 • az Utcajogász egyik alapítója;
 • A Város Mindenkié csoport egyik kitalálója;
 • a Közélet Iskolája vezetője is, amit 2014-ben alapította Dósa Mariannal és Szabó Dianával, akiket egyébként a szinté általa létrehozott AVM-ből ismert meg;
 • emellett többször is felszólalt a kormányellenes tüntetéseken.

Nem mellékes, hogy Pikó kabinetvezetőként vette maga mellé a momentumos Illés Pétert. Arról nem is beszélve, hogy az önkormányzat gazdasági tanácsadójának azt az Atkári Jánost nevezte ki, aki sokáig Demszky Gábor, volt SZDSZ-es főpolgármester első számú helyetteseként tevékenykedett, és nem mellesleg a rendszerváltás előtt Soros-ösztöndíjasként utazhatott az Egyesült Államokba.  

Magyarán Józsefvárost alig egy év alatt teljes mértékben behálózta a Soros-világ, és elnézve a fojtogató légkört, a mindent eluraló aktivistasereget, nem lesz könnyű a szabadulás. A kérdés már csak az, hogy mi ezzel az amerikai milliárdos célja, és miért pont Pikó András alatt történt mindez?

vajon Miért? 

Az első kérdésre viszonylag egyszerű a válasz, hiszen az eddigiekből logikusan következik, hogy az amerikai milliárdos egyértelműen a ’22-es parlamenti választásra gyúr.

A baloldal által megnyert kerületekben és városokban ugyanis az általa preferált politikai erők erőfölénybe kerültek a jobboldallal szemben. Ez igaz a döntéshozatal, az anyagi erőforrások, és a helyi sajtó tekintetében is. Magyarán ezek a helyek

egyfajta hídfőállásnak számítanak, közülük pedig a Soros-stábnak otthont adó Józsefváros számít a legerősebbnek. 

Az amerikai milliárdos hazai szövetségesei ugyanis ezekben a városokban, kerületekben önkormányzati költségvetéssel, helyi apparátussal, és hivatalnok-gárdával tudnak ráfordulni a történelmi jelentőségű voksolásra.  Ez értelemszerűen helyzeti előnyt jelent majd számukra a kampányban, amivel – ismerve a mentalitásukat - egészen biztosan élni fognak. Visszatérve a kiindulópontra: éppen ezért az amerikai üzletember első számú érdeke az, hogy Józsefvároshoz hasonlóan minél több helyen aktivista-tanyát építsen ki. Tehát nem kevesebb történt, minthogy (a közvetlenül az önkormányzatoknak járó uniós források kérdését is ideértve) a Soros-hálózat már most elkezdte megteremteni a megfelelő hátteret a 2022-es országgyűlési választásra.

Forrás: ittlakunk.hu

Hogy ezt miért Pikó András vállalta be az elsők között? Erre leginkább a politikus múltjában kell a választ keresni. „’90-ben már politikaközelben is voltam! Friss diplomásként jöttem ki a szegedi történelem szakról, az első választáson én voltam az SZDSZ Csongrád megyei kampányfőnöke” – bár nem igazán szeret büszkélkedni vele, a Magyar Narancsnak adott tavaly júliusi interjújában elárulta, hogy 

közvetlenül a rendszerváltás után a szabad demokraták szekerét tolta.

A bevallottan liberális pártpolitikus mielőtt civilnek állt volna, a médiában helyezkedett el. Az ezredfordulót követően kizárólag balliberális sajtótermékeknél kötött ki, így

 • 2000–2001 között a 168 Óra rovatvezetője;
 • 2001-től 2014-ig a Klubrádió munkatársa, a Reggeli gyors műsorvezetője;
 • és a Mozgó Világ folyóirat szerkesztőségének élő interjúkért felelős tagja volt.

Majd ráunva a sajtóra, hirtelen átváltozott civillé: először a Heti Betevő ételosztó szervezetben vállalt szerepet, a józsefvárosi szervezetet vezette feleségével.

Ezután nyíltan elkötelezte magát Soros Györgynek: a Közélet Iskolájának kuratóriumi tagja lett, egyébként itt ismerkedett meg Udvarhelyi Tesszával, az Auróra körüli háló kulcsszereplőjével. Innen pedig ismert a történet folytatása.

Ahogy látható, egyértelműen összefutnak a szálak.