Jól sikerült az ünnepi műsor: Lendvai Ildikó, Bánó András és társai tombolnak

Bartusék: "Szakadjon rájuk a szentkorona, a Turul ejtse teherbe őket, Magyarország tortája akadjon a torkukon, a táltos hozzon rájuk rontást, és Szent István vágja le tőből a tolvaj kezüket."

Ünnepek után elég csak kedvenc tallózónkat felütni a Mandiner oldalsó sávjában, gyorsan az az érzésünk támadhat, hogy az ellenzéki oldalon nem volt mindenki maradéktalanul elégedett a kormány augusztus 20-ai rendezvénysorozatával.

Nézzünk pár gondolatot!

  • Bánó András (Hírklikk): 700 ezren nézték? Egyszerűen a hasukra ütöttek, és bemondtak egy jelentős, jól csengő számot.
  • Perintfalvi Rita: A turul meg a szépfiúk – én nem mondom, hogy nem szexi! De miért hasonlít ez a felvonulás annyira a Pride felvonulásra? (...) Mert ugye most akkor vagy a Turulmadár ejtette teherbe Emesét vagy a Szentlélek Szűz Máriát? Most akkor pogány sámánista vagy keresztény ország? (...)  És az egészről még a kommunisták röhejes törekvése jut még az eszembe, hogy a keresztény ünnepekre megpróbáltak ráépíteni a saját ideológiai maszlagjukat.
  • Trencsényi László (Hírklikk): István király azt mondta volna, „Szentséges atyám, ez bálványimádás!” (...) Őrültség, dilettantizmus és rettenetes pénzpazarlás ez az egész. 
  • Lendvai Ildikó (Népszava): Gurul a turul (...) kormányunk kötelességének érezte, hogy valamivel pótolja a régi május elsejéket. Akkor felvonulás volt, most felgurulás. Csak azt nem értem, hol maradt a tribün, ahonnan a miniszterelnök integethetett volna Szent Istvánnak.
  • Amerikai Népszava: Népbutítás, történelemhamisítás, ideológiai és kulturális zűrzavar, vallásos és nemzeti giccs, magyarnóta, operett, csárdafesztivál, leöntve 350 forintos Borsodi sörrel. Így vigad a poszthorthysta illiberális Magyarország a kormányzó végtelen jóságából. (...) Ennek csúcspontja és beteljesedése az volt, amikor égtek a máglyák, s ennek elvilágiasodott elhajlásában a múlt században sötét füst szállt fel a krematóriumokból. Ez ugyanannak az antiszemita vallásnak a következménye, amit a magyarok ünnepelnek. (...) Egymásra találtak a nemzet csótányai (...) De az Orbán-rendszer semmit nem vett észre ebből, ahogy a rendszer közönsége sem, amely végigtapsolta a NER Pride felvonulását, amikor egyiptomi eunuchnak öltözött szexrabszolgák húzták az Emesét megkúrni készülő Turul-madarat, mint a keresztény Magyarország pogány jelképét és totemállatát. (...) Emberek éheznek, a kórházakban nincs mit adni a betegeknek, az éhezést diétának nevezik, és ezek a bűnöző gazemberek egy ilyen kultúra- és nemzetgyilkos mocsokra elkúrnak 6 milliárd forintot. Szakadjon rájuk a szentkorona, a Turul ejtse teherbe őket, Magyarország tortája akadjon a torkukon, a táltos hozzon rájuk rontást, és Szent István vágja le tőből a tolvaj kezüket.

 

Jó, mi? Bevallom, Bartusékat (Amerikai Népszava) tudnám még olvasgatni, annyira szórakoztatóak:

idáig érzem-hallom a sistergő gyűlöletet, hallom az elgurult gyógyszerek koppanását a földön, látom, ahogy remegő kézzel keresgeti a szerkesztőség... de azért Lendvai Ildikó is aranyos, hogy régi május elsejékről meg tribünökről beszél, csak tudnám, hogy hol volt ő azokon a felvonulásokon, hiszen 1974 óta volt csupán MSZMP-párttag.

Na, szóval tetszett a műsor, értjük.

Mit ne mondjunk, akár kaphatnának még egy-két esélyt, hiszen jó lenne már élesben is látni, hogy ez a jó humorral megáldott (a humor baloldali műfaj) kis csapat mire lenne képes, ha kormányra jutna! Ja, hogy volt ilyen? Emlékszünk is még sokan 2006-ra, amikor a végén a jegyszedőt internálták, ő felelt az egész incidensért?

kapcsolódó

Ajánljuk újra magunkat: öt halott, több száz (köztük maradandó) sérült de hát mit tehetett volna az MSZP-SZDSZ szakértői kormánya: nem ismerték az emberek telefonszámát (Szilvásy Gy.), és a 120 kilométeres szél nem politikai kérdés (Gyurcsány F.).  Tóth Miklós, a MEH szakállamtitkára mindenesetre az egyike volt azoknak, akik leállíthatták volna akkor a tűzijátékot, de ő sem tette – megnyugtató, hogy azóta az új terézvárosi momentumos polgármester, Soproni Tamás kabinetfőnöke. 2006 őszére aztán korrigáltak: szlovák titkosszolgálati fenyegetésre hivatkozva a Fidesz nagygyűlését azért csak lefújták. Figyeltek ránk.

Egy biztos: 2006-ban nem voltak félmeztelen, kisportolt férfiak, se guruló turul, se vicces baloldali kommentárok – ja, de: tetemcafat, tökfödő, dülledt szemű tojószárnyas, és sorolhatnánk a korszak sziporkáit.

 

Nos, Bródy után leírtuk vagy tízszer, de most se találhatunk méltóbb végszót:

Ezek ugyanazok.