Jól hallottuk? Donáth és Fekete-Győr még esőben is a gyerekek nemváltoztatása mellett kampányol

Ezt látva megint egy kicsit megbukott az Orbán, csak ki kell várni

A 33-as cikkely, ami a nemváltoztatási jogát veszi el a transzneműeknek, azt is természetesen törölni fogjuk, és meg fogjuk adni a lehetőséget a nemváltoztatáshoz is. /Fekete Győr András, Momentum/

A megfigyelési álbotrány, majd a kormánypártok által bedobott gyermekvédelmi népszavazás-kezdeményezés után kevesen gondoltuk volna, hogy lehet még emelni a tétet, de a Momentumnak mégis sikerült a surranópályán. Hatalmas izgalommal kattintottam az Index által feldolgozott hírre:

Bemutatta LMBTQ+ programját a Momentum

Páratlan ütemérzékről tettek ismét tanúbizonyságot, nem lennék most Orbán és a Fidesz helyében... meglátjátok, miért.

Maga a facebookos (eredetileg élő) videó alig több, mint három perces, de azért nem volt könnyű végigülni. Kicsit szürreális az egész, ahogy a nagyon szexi és csinos (direkt írtam le, hátha eltiltanak, de tényleg az) Donáth Anna a szivárványos-momentumos pólójában kicsit botladozva mondja be a szöveget, míg Fekete-Győr a másik oldalon zavartan fészkelődik; mindeközben esik az eső.

Számtalan gondolat merül fel ilyenkor az emberben: vajon honnan olvassák a szöveget? Nem áznak el nagyon, hogy oldják meg? És persze a Ganz-csuklós mennyire királyul néz ki a háttérben!

Kitérünk magára a programra is, de minket mindig jobban izgattak az elrejtett kis húsvéti tojások a mondanivalóban és az egész kompozícióban.

Az elmúlt hetekben elképesztően megsokasodak a melegpárokkal szembeni agresszív fellépések az utcán.

Igen? Merre? Grúziára gondolsz, esetleg a Pécsen helyi láncos, cigit tarháló, kötekedő bicskások által megvert orvosokra? Vagy a muszlimok által megtámadott párizsi Pride-ra? Ha esetleg a német leszbikusokra gondolsz, az a rossz hírem, hogy focimeccsen sokakat azért is vertek már meg, mert titokban a másik csapatnak szurkoltak (ami valóban nem szép dolog).

Folytatódik az üres, lapos fecsegés: mindenkinek békesség és nyugalom, ne gyűlöletet keltsen és megosszon, közösen építsen fel egy élhető országot, stb. stb... kicsit olyan az egész, mint egy hatalmas, másnapos rizsázás valami felesleges tantárgy szóbeli vizsgáján. Gondolom, Momentumék úgy gondolják a békességet meg a közös országot, hogy azért a fideszeseket gyorsan bebörtönzik előtte.

A homofób jogszabályokat egyszer s mindenkorra el kell törölni!

Igen, a rosszakat el kell ítélni, a bűnösek szenvedjenek. Legyen tánc! Sajnos a videóból nem derül ki, hogy pontosan mire gondolhat András, de én kapásból az Alaptörvényig tudtam továbbgondolni ezt a kijelentést. Oké. Nézzük sorra:

  • az azonos nemű párok is fogadhassanak örökbe gyereket - Köszönjük, de inkább ne.
  • az azonos nemű párok is házasodhassanak - Köszönjük, de inkább ne.
  • szűnjön meg minden homofób rendelkezés Magyarországon - Ezt nem értjük, ld. feljebb.
  • eltörölik a nem- és névváltoztatás jogát korlátozó harminchármas paragrafust - Köszönjük, de inkább ne.
  • az új alkotmányban kiterjesztik a család fogalmát az azonos nemű szülővel rendelkező családokra is - Köszönjük, de inkább ne.

Szerencsére erre a három percbe besűrített bolondság-halmazra nem csak ilyen komolytalan cikkekkel, de majd a gyermekvédelmi népszavazás alkalmával is reagálhatunk. 

Akár érvénytelenül, de eredményesen.

Végiggondolva az ellenzéki jelöltek utóbbi pár hetét, hónapját, szerintem direkt csinálják: kicsit olyan az egész, mint amikor mi lent a játszón direkt kapufára játszottunk. Ebben a kapufa-bajnokságban egyre szórakoztatóbb a verseny: elég csak Karácsonyra, Fekete-Győrre vagy Jakabra gondolnunk. És Feri mindeközben meg se szólalt igazán.

Ja, tényleg! Cseh Katalin hova tűnt a videóról? Őt is úgy meghallgattuk volna!