Jobbikos füstgránát az Országgyűlés Irodaházban

Szerdán füst keletkezett a Jobbik által használt egyik szobában az Országgyűlés Irodaházában, ami miatt a Tűzoltóság és a Készenléti Rendőrség is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

Az előzetes hírek szerint a Jobbik egyik szakértőjének, Szabó Bence kezében lépett működésbe egy füstgránát, divatos kifejezéssel élve „játékboltban kapható füstgyertya”.

Ha ez a hír nem elég abszurd már önmagában, azért gondoljunk csak bele a részletekbe. Adott az országgyűlési képviselők irodaháza, ahol egyszer csak hatalmas füst keletkezett. A legrosszabb forgatókönyv szerint akár terrortámadás is állhatott volna a háttérben, de szerencsére csak egy pirotechnikai eszköz okozta a riadalmat. Vajon ki és hogyan vihetett be egy ilyen tárgyat a szigorúan őrzött intézménybe, de a legégetőbb kérdés mégis csak az, hogy egyáltalán minek. Nos, ha a jobbikosok személyi apparátusára gondolunk, nagyjából már nincs min meglepődni, ám mégis jól mutatja miféle emberekkel van dolgunk.

A fentebb említett Szabó Bence milyen szakértő lehet, ha csak úgy beindul a kezében egy füstbomba? Mihez érthet vajon? A Jobbik által kiadott közlemény is már csak „vétlen fiatalként” aposztrofálja, ami sok mindent elmond. Például azt, hogy már nekik is vélhetően borzasztóan kínos.

A közleményben az áll még, hogy sejtésük szerint a gránát (vö. gyertya) régebben kerülhetett az irodába és leltározás során találták meg, ami aztán véletlenül, csak úgy magától beindult.

Kocsis Máté fideszes frakcióvezető viszont facebookos posztjában helyesen mutat rá arra a tényre, hogy a Képviselői Irodaházba való beléptetéskor kizárólag az országgyűlési képviselőket nem vizsgálják át az őrök tüzetesen. Így nagy valószínűség szerint valamelyik szélsőjobboldali ballib honatya vihette be az eszközt. Ki lehetett az a jóképességű, aki szerint ennek a veszélyes „játékszernek” helye van egy ilyen intézményben? Hogy gondolhatja bárki ezek után, hogy felelős dolog egy efféle pártra és annak képviselőire szavazni? Ha valóban korábban juttatták be a gránátot, ráfoghatnák a becsempészést mondjuk Vona Gáborra, ahogy tette azt Gyöngyösi Márton annak idején a zsidólistával. Ennyire tökösek ugyanis. Ahogy Dr Miniszterelnök Úr fogalmazott korábban, a Jobbikra egy kaktuszt sem lehetne rábízni. És milyen igaza van! Vajon a Jobbik fel fogja ajánlani, hogy a szerverszobában okozott milliós kárt, vagy a tűzoltók, rendőrök kiszállását megtérítik, avagy rábízzák az adófizetőkre, esetleg összekalapozzák majd a szavazóikkal, ahogy szokták?

Valószínűleg mind tudjuk már a választ.