Jámbor Bandi, az elvek embere

Íme a recept, hogyan lehet tűzön-vízen át megőrizni a függetlenséget pártemberként is!

Jámbor András mai napig képes volt megőrizni függetlenségét, érkezzen a fizetése bármelyik párttól, Jámbor hű maradt az alapelveihez. Először az LMP, majd a Párbeszéd fizetett alkalmazottjaként volt megkérdőjelezhetetlenül független, majd öt évnyi pártszolgálat után újságíró és főszerkesztő lett.

kapcsolódó

Az általa alapított Mérce élén is megőrizte függetlenségét, illetve hű maradt az elveihez. Teljesen függetlenül a független újságírói munkájától nemrég Karácsony Gergely egyik helyettese mellett kapott jól fizető állást. A főnöke a szintén független Kiss Ambrus, aki a Medgyessy-, majd a Gyurcsány-kormányokban betöltött vezető pozíciói mellett is független tudott maradni.

Jámbor András tehát zökkenőmentesen lett pártalkalmazottból újságíró, majd a fővárosi vezetés szakértője. Nemrég pedig annak örvendhettünk, hogy kerületében függetlenként megméretteti magát az ellenzéki előválasztáson. Autonómiáját az sem veszélyezteti majd, hogy egy esetleges választási siker esetén visszatér volt munkaadójához, és a Párbeszéd képviselőjeként végzi a dolgát a parlamentben. Szemernyi kétségünk ne legyen, hogy az LMP, az Együtt-Párbeszéd (már csak P! - a szerk.), a Mérce, és a fővárosi sóhivatal után a Párbeszéd frakciójában is ragaszkodik majd az erkölcsi és etikai elveihez, melyek nagyon szigorúak.

Forrás: Facebook/Jámbor András

Az erkölcsi szigort azonban csak önmagával szemben érvényesíti, ha a közösségről van szó, akkor sokkal megengedőbbé válik.

„Az hogy a haverunkat bízzuk meg üzleti szolgáltatással, ha azt eltudja látni szerintem nem probléma ameddig elvégzi a szolgáltatást vagy nem ütközik törvénybe.”

– vallja a független jelölt, Jámbor András. 

kapcsolódó

Jámbor András szociálisan rendkívül érzékeny, ezt azzal erősíti meg, hogy kampányának egyik fontos eleme lett, hogy vállalja „szegény” származását. A kilencvenes években többen is osztoztunk a szegénységben, a szüleink reggeltől estig dolgoztak, mégis szegények maradtunk.

Ebből a legtöbben nem csinálunk kázust, csak egy életre megutáltuk az MSZP-SZDSZ párost, amely kizsigerelte a miénkhez hasonló sokgyerekes családokat.

Forrás: Facebook/Jámbor András

Andrást azonban az alapelvei, amelyek az életét irányítják, meggátolták abban, hogy haragot hordozzon a szocialisták és a szélsőliberálisok iránt. Ez a nagyvonalúság tette lehetővé, hogy végül a fővárost irányító pártok ajánlatát elfogadja. A kiszolgáltatott társadalmi rétegek vérvörös apostola tehát nem szemérmeskedi, ha olyanok ajánlanak neki pozíciót, akik hatalomra kerülve a bőrt is lenyúzzák az emberekről. Az Orbán-diktatúra elleni harcban azonban kénytelen volt áldozatot hozni. Az elvei sok gondot okoztak számára az életben, Jámbor András azonban az elvek embere!

Jámboréhoz hasonló pályát futottak be a szintén független Pikó András, a dékás Kálmán Olga is. Illetve Kun Béla, aki szintén újságíróból lett elveihez ragaszkodó politikus, de az egy másik történet.

A többit hámozzátok ki ti, hisz van körmötök!