Jakab Peti annyit kakaskodott a diszkóban, hogy kapott a kidobóktól egy csicskalángost

A szokásosnál is több volt a pezsgő-redbull

Pedig olyan jó bulinak ígérkezett megint...

Petisrác ujjatlan pólójára ismét felvette kedvenc Everlast kapucnis felsőjét (kamionos áru), amiben mindig kicsit erősebbnek tűnt érzése szerint (bár nagy dilemma volt, hogy zakót húzzon-e rá inkább, az ugyanakkor komolyabb külsőt kölcsönöz), aranykarikás fülbevalójára fellőtte a legszebben csillogó-fityegő keresztet, kilógatta a vastag aranyláncot, kedvenc tépett-koptatott farmerét is felhúzta. Haja frissen nyírt, felül zselézett, szemöldöke nemrég szedett (abba is vágatott néhány csíkot), tetkói a szokásosnál is nonfiguratívabbak.

Lábán kackiásan villog a lakodalmas cipő, bevágódik a füstüveges, leültetett, feltuningolt birodalmi Golfba - irány az alig 30 km-re levő Tulipánt diszkó, ismét lehet egy jót nőzni, kötekedni!

Belépés előtt már persze a falusi dohányboltban jól feltankolnak a srácokkal a Royal vodkás Fantával, pezsgő-redbullal, és már ott megkezdődik a kötekedés-benézés, erődemonstráció. Nagyon fontos persze, hogy mindig kisebb, gyengébb, fiatalabb, nőbb társaságnak szólogassanak be, és ha tényleg verekedni kell, akkor Petike is inkább a versenyszerűen thai-boxoló Krisztofert küldi előre, tőle tanulta azt is, hogyan kell sípcsontunkon sörösüveget görgetni, mert az kiöli az idegeket, néha össze is rugdosnak játszásiból, de kurvára fáj neki. Igazából Krisztofer mindig rajta mutatja be az edzésen tanult, legújabb fogásokat, ő meg fogcsikorgatva tűri, mert mindig jól jön a másik barátsága ilyen nehéz pillanatokban.

Alapvető a folyamatos támadóállás, benntartott levegő, felfújt mellkas, a latissimus dorsi túlfejlettségét imitáló kéztartás (a testtől minél távolabb), a folyamatosan imbolygó felsőtest, heves gesztikuláció. Ők sportemberek!

Nagy nehezen beengedik őket a kamu személyikkel, kezdődhet végre a csapatás, pumpálás, reszelés! Tükör előtt fehér ruhában az UV-fényben, stroboszkópban, napszemüvegben, mindenkit levállalva, lökdösődve, lányok alá nyúlni bowlinglabdás fogással (három ujjal), vihogva mesélni a legfrissebb sikereket:

-Gyá, megujjaztam azt a pattanásos kurvát, he!

Nem tudni már pontosan, hol és mikor mehetett félre a dolog.

  • Talán az egyik megmarkolászott lány volt a tulaj unokahúga, vagy az egyik levállalt, majd meglökdösött és piával leöntött gyerek bátyja volt kidobó?

Talán nem derül ki sohasem.

Peti csak arra emlékszik, hogy látott valami eltorzult, eresen üvöltő, szoláriumos, kopasz fejet maga előtt, aztán egyszer csak elsötétült minden; a következő pillanatban pedig már a diszkó előtti pocsolyában üldögél, sajgó, bucira vert fejjel. Ünneplős kapucnis pulcsija sehol, a ruhatár bilétáját, így a slusszkulcsát se találja sehol.

-Tápos kisköcsög, visszaesőként egy évre ki vagy tiltva, világos? És jösztök a Tulaj Úrnak húszezer forinttal az okozott károkért. Keresni fogunk.
- Dikk, he, ne mán, ez négyhavi zsebpénzem! Úgyis visszajövök, és hozom a bátyáimat is, kétdanos tájbokszosok mind!

Na, valahogy így történt. Persze csak mese volt, a fantázia szüleménye.

Itt a vége, fuss el véle.