Jakab Pétert majdnem direkt elütötte egy 1-gyel közlekedő dudáló markoló

Terrance és Philip Jakab Péter és Steinmetz Ádám épp a fonyódligeti Erzsébet-tábor előtt idétlenkedett és mészároslőrincezett, amikor egy feléjük vészes gyorsasággal, 1 (EGY!!) km/h-val fenyegetően dübörgő nehézgép zavarta meg őket.

Az egyébként építési területen, valószínűleg engedély nélkül forgató, láthatósági mellény és védőfelszerelés nélkül álldogáló két fehéringes ficsúrt még az sem zavarta, hogy a markoló hosszú másodpercekig jól hallható tolatójelzést használt, mielőtt marcona testőrük, egy harsány, vöröshajú asszonyság feltartóztatta azt. Mindez úgy került már fel a Facebookra, hogy „a Fidesz egyre keményebb eszközökkel akarja elhallgattatni őket”, kvázi gyilkossági kísérlettel megvádolva a gépkezelőt.

Steinmetz és Jakab nyomtak egy veretes kunhalmizást, ez az igazság. Holnap reméljük nem lesz a nadrágon (műbőrjakón) kívülre tekert fásli rajtuk. 

Természetesen, a markoló vezetője nem akarta elütni őket, hiszen csak a munkáját szerette volna végezni az arra kijelölt területen, de ironikus módon, pont a „magyar melósokat” a saját elmondása szerint akár az élete árán is megvédeni akaró Jakab Péter gátolta meg ebben, mi több bűnbakot kreálva belőle. Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg az engedélye nélkül pakolták fel az arcát kitakarás nélkül a netre, rázúdítva a Jobbik elnökének népes követőhadának haragját.

Tudja valaki egyáltalán, hogy mit kerestek ott? Sejtésünk szerint az utca elején lévő italmérésből érkezhettek ezek a derék fiúk, hiszen nagyon úgy néz ki a szituáció, mintha a tűző napon legurult volna pár sör, meg egy tüske. Más magyarázat erre a bohózatra nem igen van.

Ez pont olyan volt, mint amikor a 41 fokban is azt a kurva piros munkásöklös, kapucnis pulcsit viselő MSZP-s Komjáthi Imre odaláncolta magát a Suzuki-gyár kerékpártárolójához. Akkor se tudta senki, hogy ki a fene ez, meg azt sem, hogy mit akar ott. A melósok arcát el lehetett képzelni, amikor meglátták a reggel 6-os műszakkezdés előtt a habókos félkegyelműt a kerítésnek támaszkodva, összegabalyodott kutyaláncokkal a testén. Erre most meg a jobbikosok kezdik ugyanezt. Feri kurvára elégedetlen lesz. 

Emellett nagyon úgy néz ki a dolog, hogy a számos, melósokról szóló litánia a Parlament soraiban csak üres lózung volt. Dehogy számít Jakabnak bármi más, mint a politikai karrier! Szépen lebuktatta magát. És ha az ember a Mészáros Lőrinc-féle cégcsoport alkalmazottja, netán Garancsié? Akkor természetesen ő nem számít! Őket lehet basztatni. Velük lehet ordítozni, csendőrpertuzni, fenyegetőzni. Az ő gépeik elé be lehet állni, pont mint a Ligetben. Van jó melós és rossz melós.

Persze ez a melós-kisember védőszent szerep már akkor hiteltelenné vált, amikor a Jobbik azzal a Momentummal lépett frigyre, amelyik azzal vált többek között ismertté, hogy fideszes cégeket és azok termékeit listázta, a balatoni érdekeltségekről pedig térképet adott ki. Így most tehát az is kiderült, hogy azt a több, mint harmincezer főt (valamint családjaikat, gyermekeiket), akit történetesen Mészáros Lőrinc foglalkoztat, a Jobbik és az ellenzék nem veszi emberszámba.

Jakab Péterrel mindössze annyi történt, hogy végre találkozott a néppel. Vagy másképpen: valódi melóssal találkozott, olyannal, akikre amúgy hivatkozni szokott. 

A valódi találkozás alkalmával a valódi melós el is küldte Jakabot a büdös francba, jelezve neki, hogy az úri seggét tegye vissza abba a Skodába, amivel titokban közlekedik, és ne a munkaterületen meressze azt. 

Amikor nem a parlamentben kell szájalni, hanem a való életben megmutatni, kik is vagyunk, ott elvérzik a műproletár hősi eposz. Ott Jakab az marad, ami mindig is volt: bohóc.