Jakab Péter újra megmutatta, mit ér neki a melós: semmit, és még annyit se

Erős pár napon van túl a Jobbik elnöke, és egyben miniszterelnök-jelöltje, Jakab Péter. A balatoni turnéján, rövid időn belül immár másodszor sikerült kimutatni a foga fehérjét. Előbb egy tolató markoló kezelőjével akadt afférja, akit verbálisan szépen meglincseltetett népes facebook-os rajongótáborával, majd pár nappal később egy balatonlellei vendéglőst próbált meg ellehetetleníttetni a véresszájú álprolikból álló trollhadseregével.

A minap ugyanis szintén Steinmetz Ádám társaságában, Lelle főterén tartott fórumot az erősebb gyomrúaknak, amit a hírek szerint egy, a téren működő vendéglő tulajdonosa „zavart meg” -állt Jakab erről szóló posztjában, a vendéglősre külön kitérve. Szerinte ugyanis egy Fidesz által fizetett zavarkeltőről van szó, megemlítve azt is, hogy a vendéglátószektor pedig nem is kapott semmilyen támogatást a kormánytól a pandémia által okozott károk enyhítésére. (Ez persze hazugság, de erre most nem is fecsérelnék több szót.)

Emellett nem volt elég, hogy kirakja az étterem fotóját és néhány keresetlen szóval köszörülje a nyelvét a vendéglősön, még meg is kellett alázni szerencsétlent az egyik asztalára hetykén odavetett néhány orbános műpénzzel, utalva arra, hogy valószínűleg itt egy Orbán-féle trollról van szó. Több se kellett a jobbikos Facebook-kommandónak, elkezdték csúnyán lepontozni a szóban forgó vendéglátó egységet a Google erre hivatott felületén, beláthatatlan károkat okozva ezzel az üzletnek. Nyilvánvalóan ez is volt a célja: aki nem az ő véleményén van, azt el kell törölni, meg kell alázni, ki kell csinálni. Pont, mint a markolós esetében.

De mi is történhetett valójában? Csak mert érdekes módon magáról, a konfliktusról egy szó sem esik az ominózus bejegyzésben.

Talán mert a szerencsétlenül járt vendéglátós bűne csak annyi volt, hogy szóvá merte tenni, hogy az étterme elé gyűlt hangos embersereg zavarja a vendégeit? Vagy hogy Jakab mikrofonba böfögött álproletár sületlenségei elnyomják a teraszon kialakult beszélgetéseket?

Más se hiányozhatott ennek az embernek egy közel bevétel nélküli másfél év után, mint egy ilyen kéretlen hírnév, amit most a „magyar melósok kamuvédőszentje” okozott neki ezzel a megalázó, kéretlen reklámmal. Újra bebizonyosodott, hogy ezt jelenti az ellenzéknek a magyar dolgozó, a magyar nép. Semmilyen szociális érzékenység nem szorult beléjük. Ha valamilyen úton-módon mégis hatalomra kerülnek 22-ben, akkor majd ez lesz minden velük egyet nem értő osztályrésze?

Hogy eltiporják és ellehetetlenítik? Az eddigiek láttán, az előválasztási kampány nem egy sikertörténet: elárult az ellenzékről egyszerűen mindent.