Jakab Péter: tolvajok, bűnözők, kommunista, elvtárs; Gyurcsány közben 100%-ban kielégít

"A Jobbik Magyarországért Mozgalom előtt álló elsődleges feladat a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból."

Hálás feladat volt végigülni a hétfői parlamenti ülésnap közvetítését: Jakab Péter már előre beharangozta a zenés-táncos varietét és revűt (remegni fog a bajusz!); egyedüli problémám csak azzal volt, hogy a délután 1 órai kezdéstől számítva túl hosszúnak tűnt az előzenekarok néha vontatott műsora, mire a Jobbik-MSZP-DK legújabb reménysége Miniszterelnök Úr szülinapján színre léphetett.

Kezdjük tehát beszámolónkat Jakab Péter és Szilágyi György " Mit gondol erről, Miniszterelnök Úr? " című (A/16137 szám) azonnali kérdésével, hiszen mindenki ezt várta:

Jakab Péter: a rendszerváltás előtti időkben érzem magam (...) Miniszterelnök elvtárs, őőőő úr! Kérdeznék mint régi kommunistától, őőő demokratától... Akik közpénzből rázzák a rongyot, azokat hogy nevezné? (...) Mire föl ennyire sértődősek? Neveztek minket csicskának, bunkónak, nevezzem önöket mókuskának? (...) Európa koldusaivá tették a magyarokat! (...) Petőfi után szabadon: minek nevezzelek?
Orbán Viktor: ön valójában egy komédiás, aki a szemünk előtt csinál bohócot magából. Havi 6 millió a választópolgároktól: fizetés-autó-sofőr. (...) Gyurcsány a főnök. Tudjuk, hogy nem az eszéért alkalmazza, hanem azért, hogy csörgősipkát húzhasson a fejére, Ön meg szorgalmasan rázza. 6 millióért szellemesebb mutatványokat várunk, kérjük, szedje össze magát.
Jakab Péter viszontválasza: akkor hogyan szólíthatjuk Önt? Egyezzünk ki a tolvajban! Az átlag magyar háztartás rendelkezne is 16 millió Ft-tal, ha Önök nem lopnák el. (figyelmeztetés) Három éve úgy kezdtem: Ennyi bűnöző előtt nem beszéltem még. Önökből kijönne a magyar börtönválogatott (kifeszít egy magyar szurkolói sálat: fizessenek a tolvajok, a szót közben megvonták tőle).
Orbán Viktor viszontválasza: A Jobbik a legkorruptabb magyar párt: már az előző parlamenti ciklusban is eladó volt, akkor is megvette egy milliárdos, most Gyurcsánynak adták el. Alapító Nyilatkozat: A Jobbik Magyarországért Mozgalom előtt álló elsődleges feladat a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból: mit és mennyit kapott ön Gyurcsánytól azért, hogy ezt a mondatot kitörölje?

Jakab összességében nem okozott csalódást (csak a legelején, de akkor még rutintalanul nem tudtam, hogy a végére tartogatja a nagy dobásokat): A Nép ismét megkapta kielégítő beszólásait, és még Orbán Viktor is visszaszólhatott végre. Mondhatnánk, hogy nem elegáns a Jobbik évente esedékes pálfordulásait felhánytorgatni, hiszen ők már annyiszor megváltoztak, de sajnos túlságosan alacsonyan csüngő gyümölcs ez ahhoz, hogy otthagyjuk leszedetlenül. Imádjuk a szembesítést!

Na de mi történt még? Mert azért Ferenc testvér is gondoskodott a megfelelő alapozásról...

Gyurcsány Ferenc: ha ekkora az érdeklődés személyem iránt, kielégítem Önöket 100%-ban, nem csak 99%-ban. A kormányfő rádión keresztül üzenget, hogy velem kíván megküzdeni, gyáván távol tartja magát. Harmadrangú államtitkárokat küld maga helyett (egyre emeltebb hangon beszél).

Az ellenzék ellenzékét látjuk itt velünk szemben!

Mi lenne, ha kormányoznának? (Már megint kezdi, a Facebookon már bejött. Őszödön is... a háttérben susmorog az MSZP-s Harangozó, majd a telefonját nyomkodja).

kapcsolódó

Még mindig üvölt, le kell halkítanom a tévét. Nem akarunk Kína és Oroszország gyarmata lenni (és Európai Egyesült Államokat?). A ficsúr jelző sérti-e a ház méltóságát? Ez nagyon lent van! Önök családfakutatással foglalkoznak (Nem te beszéltél a vőkről, gyerekekről pár napja pont?). (...) És milyen a miniszterelnök-helyettes nyelvtudása?

Ha ellenzékben akarnak lenni, abban lesznek! Menjenek ellenzékbe, oda fognak menni.

Bármi egyéb említésre méltó?

Harangozó Tamás (MSZP) Bödőcs-viccet mond, már csak Hofi hiányzott. Hiába, a humor baloldali műfaj. A "bérből és fizetésből élő"-t elsüti úgy hússzor, ásítunk.

A jobbikosoknál a kopasz fej és a csík-kecskeszakáll még mindig hódít, tiszta 2000-es évek-hangulatom van - és mintha mindegyik valami nagyhangú böllér lenne. Z. Kárpát Dániel ilyet szól, hogy a kormány költségvetése a magyar jövőt zabálja fel, meg padláslesöprésről beszél. Ja, azt a Fidesz csinálta pont, és nem az MSZP-DK elődei.

kapcsolódó

Az ellenzéki bullshitgenerátor kedvencei mostanában Budapest-Belgrád vasútvonal, a jacht, a Vadászati Világkiállítás (most már tényleg szeretném tudni, hogy mi ez, de szimpatikusnak tűnik így ismeretlenül is) meg a tolvajlopni.

Érdekes ez a Jobbik: mintha már a tagok 200%-a kilépett volna, de valahogy még mindig maradtak ismerős arcok, nem értem. Jó sokan lehettek. Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) bántóan éles-vastag hangon ordító hanghordozás, még tovább kell halkítanom. Elherdált ingatlanok, Balaton, egyre jobban üvölt.

Tállai András mögött már a nap sztárja, Jakab Péter is itt van bőrdzsekiben, félig elfekvő testtartásban billeg mögötte, beszólogat, mutogat, kommentál, beszélget. Ezt tanította vajon az iskolában is? ld. 90-es évek, kamionos árut intéző osztálytárs: már volt mobilja, szoli, zselé, narancs- és neonsárga raver ruhák. Na rá emlékeztet!

Ander Balázs (Jobbik): cselédbér, urizáló luxuskormány, az ország korán kelő, keményen gürcölő melósai, luxusjachtok, kaviárt majszolni, csík kóla, Dubaj, koktél. (...) A Jobbik keresztényszociális (:DDD - a szerk.). Fideszes méltóságos asszonyok.

Mivel is zárhatnánk a körképet? Talán Fónagy János sose unalmas idézetével:

A stílus maga az ember.