Jakab Péter olyan állapotban jelent meg Juszt Lászlónál, mint Doktor Gődény a vírusviziten

Ha szarul vagy, maradj otthon – több mint egy éve ömlik ránk a tévéből, a rádióból, gyakorlatilag mindenhonnan. Éppen ezért az ember azt gondolná, hogy az ország legnagyobb részéhez eljutott az üzenet. Csakhogy ez nagyon nem így van: a minap Jakab Péter, Jobbik-elnök ugyanis úgy jelent meg Juszt Lászlónál, hogy abban nem volt sok köszönet.

Persze értetlen figurák, nemtörődöm alakok, és felelőtlen okostojások mindig is voltak, olyanok, akik lelkiismeret-furdalás nélkül hagyják figyelmen kívül az előírásokat a legnehezebb időkben is. Nem kell virológusnak lenni ahhoz, hogy felfogjuk, most a szokásosnál is veszélyesebb az ilyesmivel játszani!

Márpedig Jakab Péter úgy nyilatkozott zsidókról, nácikról, és a múltról, hogy szemmel láthatóan nem volt jó a közérzete.

Hogy a tescos parizer, a paprikás krumpli, vagy csupán a légkör terítette le, azt nem lehet megmondani, de nagyjából olyan állapotban látogatott el Juszt Lászlóhoz, mint Doktor Gődény a vírusvizitre.

Már a beszélgetés elején egyértelművé vált, hogy a pártelnök nagyon nincs jó bőrben: falfehér arccal, fakó mosollyal, erőtlen szkinhed-pózban köszönt be, és a kormányt sem olyan erőbedobással szidta, mint ahogy azt sokan elvárják tőle. A több mint félórás beszélgetés alatt mindössze ötször hozta fel a Maldív-szigeteket, és csupán négyszer emlegette a Kedves Vezetőt, ami erős jel volt arra nézve, hogy inkább ágyban lett volna a helye.

Nem kellett sokat várni arra, hogy az első tünetek is megmutatkozzanak: Jakab Péter ugyanis úgy és annyit köhögött, köszörülte a torkát, hogy alig lehetett érteni, amit mond. Jobb helyeken ilyenkor azonnal orvoshoz küldték volna, azonban Juszt Lászlóban láthatóan fel sem merült ennek a lehetősége.

Pedig kíméletlen kórról van szó, ami a jelek szerint kellemetlenebb, érzékenyebb témáknál tör felszínre. Még az is lehet, hogy alattomos módon a lelkiismeretet támadja meg, de ez tudományosan nem alátámasztott.

Alig telt el pár perc a műsorból, és a betegeskedő pártelnök egy öblös köhögéssel jelezte, hogy ő bizony jó szarul van, főleg, ha ilyen kérdéseket kap.

Pár másodperccel később százszázalékosan bebizonyosodott: Jakab Péter, a Jobbik elnöke nem játszik semmilyen szerepet, valóban gyengélkedik!

Amikor Juszt László elkezdett a zsebében turkálni, félénken rákérdezve milliós fizetésére, még jó, hogy nem lett jobban.

Szintén nem tartozik a kedvenc témái közé a Jobbik múltja és jelene közötti kisebb fajta ellentét, mondani sem kell, mi lett a vége: „Khmkk!”

Nem tett jót az egészségének az sem, hogy szóba került a Duna-parti holokauszt-emlékművet köpdöső párttársa.

A pofátlanság határa egy gyengélkedő embert kínozni, már pedig Juszt László pontosan ezt tette, amikor megkérdezte, hogy mégis miért egy olyan sofőrt alkalmaz, aki Auschwitzban V-jelet mutogatott. Az ekkora már teljesen lerobbant pártelnök már arra sem ügyelt, hogy megvárja a kérdést, és jött, aminek jönnie kellett.

Beszarsz, de addig köhécselt Jakab Péter, hogy Juszt László is elkezdett rosszul lenni! Méltatlan módon egy akkora bacilus-adaggal kínálta meg beszélgetőpartnerét, hogy jobb helyeken ezért 14 nap karantén járna.

Azt, hogy Juszt állapota is rohamosan romlásnak indult, mi sem mutatja jobban, hogy pár másodperccel később ismét gurgulázott egyet: jó hangosan beleköhögött vendége válaszába, aki még egy pillanatra meg is akadt mondandójában.

Persze, nem kellett félteni a leszállóágban lévő pártelnököt, aki azon nyomban visszacsavarta Jusztnak, ami jár neki. A mocsadék exkommunista ugyanis rögtönzött, mini-családfakutatást végzett a Jakab-családban, úgy, hogy még azt sem találta el, interjúalanyának felmenői közül kik voltak zsidók.

Köhögésügyileg ezek voltak a legfontosabb pontjai a beszélgetésnek:

Ezek után mondja valaki, hogy nincsenek szórakoztató mozzanatai az ellenzéki összefogásnak!