Jakab Péter előbb lesz az OPNI miniszterelnöke, mint Magyarországé

Jakab Péter feltűnése óta sokkolja a közvélemény kormánypártokkal szimpatizáló részét. Emlékezhetünk, hogy legelső parlamenti felszólalását úgy kezdte, hogy bűnözőnek titulálta a kormánypárti képviselőket. Miután Jakab (és csapata) ráérzett, hogy politikai tőkét tud kovácsolni az acsarkodásból, egyre inkább rájátszott erre a prosztó stílusra. Nem múlik el úgy munkanap az Országgyűlésben, hogy nem sértegeti Kövér Lászlót, Orbán Viktort személyében, esetleg szemléltető eszközként nem vet be egy zacskó száraztésztát vagy egy zsák krumplit. Exhibicionizmusa lassan odáig fajul, hogy fizikai tüneteket produkál, ha a sajtóban nem tűnik fel a neve legalább egy aprócska lead erejéig.

Bár már lassan fel sem tűnnek Jakab bumfordi megnyilvánulásai az Országgyűlés padsoraiban, talán emlékeznek, hogy Kövér Lászlót ficsúrozta le néhány nappal ezelőtt a miskolci Bruce Willis pártelnök. Emiatt Házelnök Úr elvette tőle a szót és további szankciókat helyezett számára kilátásba. Reménykedhettünk, hogy az affér ennyiben is marad, de hát az ellenzéki előválasztási kampány bizony az ellenzéki előválasztási kampány,

így Jakabnak újabb elképesztő ötlettel kellett előállni.

Május 19-re virradóan Facebook-oldalán sejtelmes videót posztolt arról, hogy az éjszaka közepén rendőrök igazoltatják, melyhez a következő szöveget írta:

Az igazságot elhallgattatni, nem lehet! Részletek hamarosan...

(És igen, pont így sikerült központoznia ennek a korszakos zseninek - a szerk.) Görcsbe rándult gyomorral a sarokban verejtékezve előre-hátra dülöngélve vártuk türelmetlenül, vajon mit szeretne tudtunkra adni a parlamenti fenegyerek. Tolvajnak fogja titulálni Orbán Viktort, esetleg Mészáros Lőrincet? Kövér Lászlót elvtársazza le, esetleg bedobja egy keményre száradt rúd parizer végével a Parlament egyik ablakát?

Talált, süllyedt! Az éj leple alatt ugyanis (a kijárási korlátozást súlyosan megszegve) egy projektorral felszerelkezve Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc arcát vetítette az Országgyűlés falára a „Fizessenek meg a tolvajok” felirattal egyetemben, nyilván ezzel a mottóval megkezdve az előválasztási kampányát. Magyarázata szerint tiltakozásának apropója az volt, hogy Kövér László rendszeresen elveszi tőle a szót, ami miatt csak így tudja mondanivalóját megosztani népes követőtáborával. Talán ha szofisztikáltan, intellektuálisan felkészülve, kultúrember módjára fogalmazva adná elő magát, nem kerülne szankcionálásra minden interpellációja. Igaz, így nem tűnne ki az ellenzék szürke posványából a Bangónék, Szabó Tímeák és Tordai Bencék közül. A baloldali padsorok ugyanis egy régóta húzódó „Ki gyűlöli jobban Orbán Viktort” című infantilis versengés martalékává váltak.

Jakab Péter orrhosszal kiemelkedni látszik ebből a mezőnyből, hiszen a közösségi média követő-, és lájkszámai magukért beszélnek. Az ellenzék szimpatizánsainak nagyrésze ezek szerint kapható a trágár magamutogatásra. Ha nem Gyurcsány Ferenc lenne az ellenzéki összefogás agytrösztje és irányítója, akár azt is gondolhatnánk, hogy a Jobbik elnökének így esélye is lehetne az előválasztáson, dacára annak, hogy a közvéleménykutatások is rendre az ő nevével kezdődnek. Abban azonban talán még Gyurcsány is egyetért, hogy Jakab híján van minden intellektuális képességnek és tehetségnek, ami egy miniszterelnökjelölt sajátja kellene, hogy legyen. És mivel a sokkolás ereje az egyetlen politikai fegyvere, egyszerűen kiszámíthatóvá vált. Úgy is mondhatnánk, hogy Gyurcsány pontosan tudja, hogy egy ilyen ember nem hogy Orbánnal szemben esélytelen, de képtelen lenne az ország érdekeit érvényesíteni bárminemű tárgyalások során.

Egy csörgősipkával a fején viszont teljesen önazonos lenne.