Jakab csajozgatását leleplezni bűn, az ellenfelet b**izni dicsőség?

Gyurcsány Ferencék sérelmezik, ha egy baráti politikus magánéletével foglalkozik a média, ha azonban az ellenfél családját minősítgeti egy szövetséges, az teljesen rendben van.

Gyurcsány Ferencék sérelmezik, ha egy baráti politikus magánéletével foglalkozik a média, ha azonban az ellenfél családját minősítgeti egy szövetséges, az teljesen rendben van. Véleménycikkünk kettős mércéről, és törzsi gondolkodásmódról.

Szerintem Jakab Péter megítélése szempontjából teljesen érdektelen, hogy viszonyt folytat-e a munkatársával vagy sem. A nőügyei csak rá tartoznak.

A Jobbik elnöke nem a magánéletében követte el a legnagyobb árulást, politikusként sokkal súlyosabb bűnök terhelik. Azok mellett a magánéleti viszonyai nem érdemelnek semmilyen figyelmet.

Még akkor sem, ha igen szórakoztató hallgatni, amikor a Jakabbal hírbe hozott kabinetfőnök arról mesél, hogy a napi menetek megszervezésétől kezdve mennyi munka hárul rá.

Jakab Péter pedig a jobboldali magyar sajtó érdeklődése elől azzal védhetné meg leghatékonyabban a magánéletét, ha nem tárulkozna ki teljes egészében, mint egy politikai celeb-influenszer.

Aznap, amikor valódi politikai teljesítményt tud felmutatni, és a közösségi médiában is arról kommunikál, a magánélete azonnal lekerül a napirendről. Jakab ugyanis a műproli karakter felépítésén kívül nem nagyon szolgáltatott témát eddigi működése alatt. A magyar sajtó pedig abból főz, ami van:

Kínos viselkedés a konyhában, a parlamentben, az utcán. Most pedig lebukik az egyik kollégájával.

A társadalom többsége előtt az ügy azért kínos, mert csorbát ejtett a gondosan építgetett imázsán, szövetségesei előtt pedig azért kell mentegetőznie, mert egy nővel esett bűnbe.

Ezzel a magatartással könnyen a huszadik századi politikusok bélyegét is kiérdemelheti a Momentumtól.

Egyelőre azonban Jakab élvezi az összefogás védelmét. Az ellenzéki pártok közös közleményben tiltakoznak az állítólagos "lejárató kampány" ellen.

A botrány kirobbanása óta a leglelkesebben DK sajtója és aktivistahálózata védi a Jobbik elnökét. Sőt, a DK szóvivője nyílt levélben állt Jakab mellé. Olyan hévvel küzdenek Jakabért, mintha a Jobbik elnöke egy lenne közülük.

Akik most a magánélet szentségét emlegetik, azok amúgy főállású ragadozóként keresik az alkalmakat arra, hogy a legdurvább formában gázolhassanak bele jobboldali politikusok legszemélyesebb magánéletébe, gátlás nélkül rángatnak a politikai küzdőtérre olyanokat, akik amúgy nem közszereplők.

  • Megvédik Jakabot a házasságtörés vádjában, ellenben egy szót sem vesztegetnek Márki-Zay tébolyult megnyilatkozásaira.
  • Nem zavarja őket az összefogás miniszterelnök-jelöltjének a b*zizása, a politikusok családtagjainak a megrágalmazása, az idősekre, Fidesz-szavazókra tett súlyosan sértő kijelentései. Vagy az, amikor hetekig csámcsog az ellenzéki sajtó egy fideszes EP-képviselő magánéleti botrányán.

kapcsolódó

Amikor pedig a jobboldali közvélemény a nevén nevezi az egyértelműt, azonnal perrel fenyegetnek.

Gyurcsány Ferenc az állítólagos alkoholizmusára tett óvatos utalások miatt készül perre, de néhány napja az ex-szoci Lackner Csaba pedig egyenesen pert nyert, miután Dódity Gabriella emlékeztette arra, hogy van némi tisztáznivalója az erősen egyértelműnek tűnő kokainfogyasztási és korrupciós ügyekben.

Most Jakab Péteren a sor, aki egy lebukásértékű szituáció után kéri a magánélete tiszteletben tartását és perre készül a kínos fotókat közlő portál ellen.

Milyen érzékenyek lettek!

Közben a kormány tagjait titkosszolgálati eszközökkel figyelik. Az adatgyűjtések anyaga pedig a legolvasottabb baloldali lapok postaládájában landol. Mindig. Aztán olvasói fotóként közölnek nyaralásos képeket, részletes magyarázatokkal, megfejtésekkel, sejtetésekkel.

Gyakorlatilag jelentéseket írnak a jobboldali politikusokról, azok családtagjairól, szokásairól, hobbijairól, kapcsolatairól. Ezt pedig fogyasztható formában sajtóhírként közlik. Kiegészítve csúsztatásokkal, hazugságokkal, féligazságokkal.

Na, ezek kérik azt, hogy tartsuk tiszteletben Jakab Péter magánélethez fűződő jogait.