Jakab Péter igénybe vette a CSOK-ot

Azért az elég ciki, hogy Jakab minden nap börtönnel fenyegeti a jobboldali vezérkart, és a szegény emberek fideszes kizsákmányolásáról beszél, de azért gond nélkül elfogadja a "tolvaj Orbán-kormány" családtámogatását.

  • Bár folyamatosan az Orbán-kormány általi kizsákmányolásról, az emberek elszegényítéséről beszél a Jobbik elnöke, a Kontrához eljutott dokumentumok tanúsága szerint maga is élt az Orbán-kormány családtámogatási vívmánya, a CSOK nyújtotta segítséggel.
  • A birtokunkba jutott tulajdoni lap szerint a minden héten börtönnel fenyegetőző Jakab Péter és felesége 2017-ben a miskolci házukra igénybe vették a családi otthonteremtési kedvezményt, illetve jó eséllyel az ehhez kapcsolódó kedvezményes hitelt is.
  • Ez azért is ciki, mert Jakab másról sem beszél, mint a „fideszes nagyurak visszaéléseiről”, rongyrázásáról, valamint a kisemberek elszegényítéséről. Párttársa, Z. Kárpát Dániel pedig többször is kifejtette, hogy a CSOK-ot csak a „kormánypárti vezérkar veheti igénybe gond nélkül, míg a földi halandókat elhajtja a bank. Ezek szerint a pártelnökével mégsem ezt történt. 

Jakab Pétert, Gyurcsány Ferenc dühös házi bohócát már az előválasztásnak nevezett cirkusz első fordulójában kiszavazták. Az első forduló eredménye azt mutatta, hogy a baloldali választók mindössze 14 százaléka értékelte Jakab hétről hétre bemutatott agresszív mutatványait és a Gyurcsány–Dobrev–tandemnek tett hűségesküt.

Szegény Jakab! Pedig ő tényleg mindent megtett. Na azért nagyon ne sajnáljuk, mert ahogy a Kontra beszámolt róla, az önfeladásban odáig merészkedett, hogy ribilliónak és rendbontásnak nevezte a 2006-os rendőri túlkapásokat.

Ezzel pedig bevégeztetett a Jobbik baloldali fordulata.

De ha azt gondoltuk volna, hogy az előválasztási kudarc talán helyére teszi az agresszív Jakabot, és egy kicsit talán magába száll, akkor tévedtünk.

Az Országgyűlés hétfői ülésén ugyanis a Jobbik-elnök ugyanott folytatta, ahol pár hete abbahagyta. Újra felszólalt, és ismét börtönt, illetve vagyonelkobzást emlegetett a „korrupt Orbáni-rendszer vezetőinek.

Jakab már hónapok óta nemcsak a jobboldali politikusokat nem kíméli, hanem folyamatosan negatívan értékeli a kormány gazdaságpolitikáját is, ami szerinte csak elszegényíti a magyarokat.

Szeptemberben például többek között arról beszélt, hogy Orbánon kívül senki más nem érzi a gazdasági növekedést, ezért

Az én válaszom az, hogy akkor, amikor majd elvesszük az övét – értsd: Orbánét , mert abban van a mi pénzünk is.

Az ő válasza meg gondolom az lesz, hogy Soros, Brüsszel, bohóc, moslékkoalíció és ezek kombinációja. A ti válaszotokat pedig remélem a választáson fogjuk megkapni, amikor is elkülditek ezt a bandát oda, ahová valók. Ott fog kezdődni a valódi gazdasági növekedés” – fejtette ki "kommunista gondolatait" Gyurcsány bohóca.

 

Egy júniusi parlamenti felszólalásában a „rongyrázást rótta fel a kormánypártiaknak, és kétmillió szegényről beszélt:

Erre nem az a megoldás, hogy engem milliókra büntetnek, hanem hogy befejezik a rongyrázást egy olyan országban, ahol kétmillióan élnek a létminimum alatt.

Ugyanekkor amellett is érvelt, hogy

Szolgálni kéne a népet, és nem uralni, adni kéne a népnek, és nem elvenni tőle. Felemelni kellene, és nem megnyomorítani.

A CSOK-ot azért csak elfogadta a "tolvaj kormánytól"

Jakabnak azért egészen biztosan nincsen baja a kormányzat minden intézkedésével, hiszen  egy, a Kontrához az egyik olvasónk által eljuttatott tulajdoni lapból kiderült,

hogy a kormányt reggeltől estig szidalmazó Jobbik-elnök a miskolci házára bizony igénybe vette az Orbán-kormány fontos intézkedését, a családi otthonteremtési kedvezményt.

A dokumentum tanúsága szerint Jakab Péter és feleségeJakab-Kiss Orsolya fele-fele arányban tulajdonosai a miskolci családi háznak,

Forrás: Kontra
Forrás: Kontra

amelyet 2017-ben  1 millió forintnyi családok otthonteremtési kedvezményével, valamint 14 millió 800 ezer forintos, vélhetően szintén ehhez kapcsolódó kedvezményes hitellel terhelt meg a házaspár.

Forrás: Kontra
Forrás: Kontra

Azaz Jakab bohóc, bár minden héten börtönnel fenyegeti meg a magyar miniszterelnököt, és a magyarok kizsákmányolásáról, elszegényítéséről beszél, saját maga is élt az Orbán-kormány egyik legfontosabb támogatásával.

Nincs ebben némi ellentmondás, Jakab úr?

Z. Kárpát szerint „földi halandók” nem kaphatnak CSOK-ot, csak a kormány kedvencei

Az is szép történet, hogy Jakab párttársa, Z. Kárpát Dániel több alkalommal is kritizálta a CSOK-ot.

Egyszer például arról értekezett a közösségi oldalán, hogy szerinte  ez egy olyan támogatás, amiből csak a kormánypárti vezérkar tudja otthonosabbá tenni a nyaralóit, a „földi halandókat” viszont elutasítja a bank.

 

Egy másik alkalommal pedig azt fejtegette, hogy csak akkor kaphat CSOK-ot valaki, ha történetesen miniszter, az átlagembert viszont elhajtja a bank.

Hát Jakab Pétert láthatóan mégsem hajtották el, pedig nagyon szeretné magát átlagembernek, melósnak beállítani.

 

Jakab ilyeneket nem posztolt ugyan, de ő is többször kritizálta a kormány ezen vívmányát. Ők – persze – jobban csinálnák. Mi inkább nem próbálnánk ki, ha nem gond.