Jakab Péter bizalmasa, Beleznay Zsuzsanna 2016-ban még luxus-jurtaétteremről fantáziált

2016: Az emberek egyre jobban szeretik a "luxust" és a múltat ötvözni

Ismét csupa véletlenül kattintottam tegnap a Partizán élő előválasztási vitájára, ahol a rutinos DK-s Oláh Lajos, a 100%-ban Fekete-Győr-hanghordozású Tompos Márton (Momentum, ezeket képzik vagy klónozzák?), valamint Dr. Beleznay Zsuzsanna (Jobbik, LMP, MMM, UV) – jelenlegi terézvárosi alpolgármester – beszélgettek „vita” címszó alatt. Izgultak is persze (főleg Zsuzsanna), nagyon szurkoltam neki, hogy ne bakizzon sokat.

Kinek ne keltené fel az érdeklődését egy ilyen szimpatikus jelölt, hát kicsit rákerestem a neten.

Kerék-Beleznay Zsuzsanna Miskolcon született, 12 éve él Budapesten. 2013-ban végzett jogászként a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, majd egy nemzetközi faktorcégnél dolgozott, közben jogász-közgazdász másoddiplomát szerzett. 2019 végén tette le a jogi szakvizsgáját. 2015-től a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőcsoportját segíti a törvényalkotás folyamatában. A Jobbik női és családpolitikáért felelős tagozatát vezeti.

A Google további érdekes találatokat hoz: gyorsan ráakadtunk az alpolgármester diplomamunkájára, amit 2016-ban írt a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának mesterképzésén, hadd idézzünk kicsit:

„THE YURT” ÉLMÉNY EGY ÉLETEN ÁT

(...) Sajnos már 2006 óta tapasztalható volt a vendéglátóipar forgalmát érintő stagnálás, amit a 2009-ben jelentkező gazdasági válság csak tovább rontott. Most 2016-ban viszont láthatjuk, hogy újra egyre nő a fogyasztás, valamint a kereslet a luxustermékek, szolgáltatások iránt és egy teljesen másfajta fogyasztói magatartással kell számolnunk, mint előtte. Az emberek egyre jobban szeretik a „luxust” és a múltat ötvözni, így jutott az eszembe, hogy ideje megalapítani az első luxus „jurta éttermet”, amelyhez jurta szálláshely is párosul.

Hát nem tudom, elég elvont (hülye) ötletenek tűnik ez nekem: viszont Zsuzsanna időközben Terézváros kereskedelemért, turizmusért és köztisztaságért felelős alpolgármestere lett, tehát a gyakorlatban is kipróbálhatta az egyetemen tanultakat – meg hát döntsön a piac, és ezek szerint erre is adnak MSc-t. Szóval miért is ne?

De hogy Jakabék régóta folyamatosan a luxusjachtokról, luxusrepülőkről, luxuséttermekről (Dolce Vita étterem, tudjátok) pampognak nem kis demagógiával, eközben a bizalmasa (szintén miskolci származású) 2016-ban pedig luxusétterem nyitásáról álmodozik – visszanézve azért viccesen hat.

És igen: Beleznay 2015 óta dolgozik a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjának – ugyanakkor a 2016-os diplomadolgozat kivonatában szó szerint elismeri, hogy az akkor hatéves Fidesz-kormányzás alatt egyre nőtt a fogyasztás, és egyre nőtt a kereslet a luxustermékek- és szolgáltatások iránt. Ja, ez is csak egy szakdolgozat, diplomamunka, nem is úgy gondolta – és mikor volt az már.

Csak nem (volt) olyan szar ez a kormány, ugye? Tudjátok, tényleg az itt az emberek legnagyobb baja, hogy túl jól élnek, és nekiállnak mindenféle hülyeségen agyalni: azonos neműek házassága-örökbefogadás, nemváltás, luxus-jurtaétterem.

Hogy szlogenjéből, szlogenjeikből idézzünk:

NŐ az esély! NŐ a lehetőség! NŐ a megoldás!
Fizessenek meg a gazdagok, végre éljenek jól a magyarok!

Kivéve a rendes, jobbikos gazdagok, akik akár luxus-jurtaétterem-szállodába is járhatnak a Fidesz által (ellenére!) fellendített gazdaságban, az teljesen más.

És a végre jöjjön egy megható pillanat, ahol Elnök Úrral közösen gyújtották meg az emlékezés gyertyáját a Budapesti Gettó Emlékfalnál. Ahogy Jakab fogalmazhatott volna (őt idézve):

Bizonyos kiválasztott néphez tartozókra emlékezve.