Jakab Péter annyira jelentéktelen, hogy a HVG nyolcnapos késéssel hozta le az interjúját

A Jobbik volt elnöke egyperces interjúján a HVG képes volt nyolc álló napon át ülni, de tényleg érdemes volt: megtudtuk, hogy "piszlicsáré, pozícióhajhász vitákon csúsztak el", és még erősebb a motivációja arra, hogy "ez a rezsim egyszer és mindenkorra megbukjon". Hátha most ez bejön neki, már ha 2020-ban még elképzelhetetlennek tartotta, hogy Gyurcsánnyal közös listán szerepeljen.

Azt azért nem mondhatnánk, hogy Jakab Péter a tavaly ősszel felgyorsult bukássorozata, majd új pártja (bocsánat) mozgalma megalapítása után teljesen feledésbe merült volna, mert igenis foglalkoznak vele!

Jakab Péter, HVG, 2020: Nem fogok Gyurcsánnyal egy listán szerepelni

Jaj, bocs, nem ide...

Szóval vissza idénre. Szeptember 8-án facebookos oldalán például büszkén jelentette, hogy a HVG-s M. Kiss Csabával beszélget egy interjú keretében - és a posztból a legérdekesebb információ az volt, hogy mindketten miskolciak. 

Hát jó, így a beszélgetés is biztos jobban sikerült.

Elképesztően mély interjú volt (olvasási idő: 1 PERC), hiszen a HVG az anyagot egészen szeptember 16-áig nem hozta le - a jó munkához idő kell, meg hát lehet, hogy mégis volt mindig valami fontosabb. Olvasóink kedvéért: nem, egyáltalán nem normális, hogy ennyit ülne egy szerkesztőség egy interjún...

Pár fontos gondolat a cikkből:

"Piszlicsáré, pozícióhajhász vitákon csúsztunk el" – Jakab Péter a HVG Teraszon
Hiába az előválasztási, választási, majd párton belüli fiaskó, személyes motivációja még erősebb arra, hogy "ez a rezsim egyszer és mindenkorra megbukjon" – állítja a Jobbik volt elnöke. Mindegyik kudarcból tanult, de látszólag egyik sem törte meg. [...] A Jobbikból megpuccsolva távozott, de megalapította a Nép Pártján mozgalmat, amellyel továbbra is a Fidesz-uralom lebontását célozta meg. Ehhez szerinte alulról kell építkezni, emberről emberre kell haladni. Van-e társadalmi igény erre? – ez a következő másfél évben ki fog derülni.

Oké. Kétség nem fér ahhoz, hogy piszlicsáré viták lehettek csak, miután a Jakab-féle brancs Vona távozása után (bár tulajdonképpen előtte) nem sokkal tanári módon nyomta meg a Jobbik önmegsemmisítő gombját és távolított el minden maradék értelmesnek tűnő arcot. Lásd a csodálatos emlékű Űrgolyhók kapcsolódó jelenetét:

Ahhoz mindenképpen kellett némi fegyelem, hogy ezt a hosszú és fáradságos folyamatot le is vezényelje utána... De a küldetés sikerrel zárult, jelentjük!

Jakab és Gyurcsányék viszonyának evolúciója
Jakab és Gyurcsányék viszonyának evolúciója

Persze számtalan más példát is hozhatnánk ide a börtönnel, a Viktóriával fenyegetőzésen át a közös DK-s plakátokig, majd a választások estéjéig, amikor Márki-Zayt egészen pofátlan módon támadta hátba.

A brutálisan jó eredménnyel bejutó, a Jakabék által kiutált Mi Hazánk pedig jót röhög rajtuk - akárcsak a szakadárok (szintén kizártak) egyike, Volner János.

Természetes, hogy Jakab Péternek nincs semmiféle ideológiája, hiszen a fejében sincs semmi.
Gyurcsány Ferenc azt várta el tőle, hogy a nép egyszerű, dühös gyermekét alakítsa ezekkel az alpári parlamenti performanszaival...
Jakab Péter nem jobboldali, nem baloldali: a DK-s, baloldali nénik lájkolták a posztjait a leginkább...

Mit ne mondjunk, egy ponton sem tudunk ellenkezni.

Mi pedig szurkolunk Jakab Péternek, hogy ne hagyja abba, és szerezzen még nekünk sok-sok boldog percet!