Jakab Péter a teljes kudarcot és pártja megsemmisülését is csak MZP hátbatámadásával tudta megkoronázni

Sokan azt mondták, hogy: Péter, ha Ön nyerte volna meg az előválasztást, akkor én most odahúznám az ikszet, de MZP-re meg nem akarom.

Azt hiszem, nem teszünk forradalmi felfedezést azzal, ha kijelentjük, hogy

ez nem Jakab Péter szezonja volt.

Azért nem az évéről beszélünk csak, mert az agresszív miskolci Vágási Feri bukássorozatának manifesztálódása már a 2021 végi előválasztásnál elkezdődött:

 • Az előválasztáson hatalmas meglepetésre az első háromba se jutott be (persze simán lehet, hogy a „sajátjai”, mármint a szövetségesei kicsit manipuláltak az eredményen, de ez legyen az ő bajuk).
 • Magánéleti válság: nyilvánosan lebukott a feleségénél szerintünk nem feltétlenül attraktívabb jobbikos kabinetfőnökkel, Molnár Enikővel – karácsonykor még a családja mögé próbált bújni, de aztán az asszony nyilvánosan is egyedülállónak nyilvánította magát.
 • Az okosítás gyanúja: kelenföldi ingatlangyűjtemény, költségtérítéses machinációk és a „munkalakás” – közben az is kiderült, hogy saját házukra azért csak elfogadták a csokot...

kapcsolódó

 • Jakab Péter igénybe vette a CSOK-ot

  Jakab Péter igénybe vette a CSOK-ot

  Azért az elég ciki, hogy Jakab minden nap börtönnel fenyegeti a jobboldali vezérkart, és a szegény emberek fideszes kizsákmányolásáról beszél, de azért gond nélkül elfogadja a "tolvaj Orbán-kormány" családtámogatását.

 • És végül az országgyűlési választások: a Jobbik az ÖSSZES választókerületét bukta, ahol eddig garantálni lehetett a győzelmüket. Borsod, Heves, Nógrád és Dunaújváros is narancsba öltöztette lelkét – a maradékot pedig vitte a Mi Hazánk; maximális technikai KO, Longinus lándzsája.

Mielőtt elkezdenénk Jakabot sajnálni – mert bizony ezek emberileg elég kellemetlen dolgok, akárhonnan is nézzük – a Pártelnök Úr a füstölgő romok tetején még a választások éjszakáján kiállt a Facebook nyilvánossága elé, és szépen ráhúzta a vizes lepedőt Márki-Zayra, és nem is akárhogyan:

 • Márki-Zay Péter októberben azt mondta, hogy leváltja az ellenzéket. Valójában nem leváltotta, hanem megbuktatta.

Forrás: Facebook/Jakab Péter

 • Talán a kevesebb és megfontoltabb, egyértelműbb beszéd most több szavazatot hozott volna. 
 • Sokan azt mondták, hogy: Péter, ha Ön nyerte volna meg az előválasztást, akkor én most odahúznám az ikszet, de MZP-re meg nem akarom.
 • Az elmúlt fél évben épp eleget mostuk már a Miniszterelnök-jelölt úr szennyesét. 
 • Márki-Zay Péter felelősségét lényegében senki sem kérdőjelezi meg, valaki más okot is talál a vereségre...

Ez igen, ez férfimunka! Mindenért MZP a hibás. Komolyan, olyan szinten vállalja a felelősséget, mint egy nyolcéves kisfiú az igazgatói irodában.

Szóval állítólag ő egy országot szeretett volna vezetni. Sőt, még mindig ezt mondja. Valahol a Facebookon olvastam, de jogos a kérdés:
„Amikor a Kapitány kiáll a süllyedő (elsüllyedt) hajóra még menteni a menthetőt, akkor kik szoktak elsőként menekülni?”

Lehet-e valaki ennyire szerencsétlen és tehetségtelen? Bármennyire is bárgyúnak tűnik ez az ember, én még mindig arra hajlok, hogy Jakabunk küldetést teljesíthetett:

felszámolni a Jobbikot, és a maradványt beépíteni a balliberális oldalba.

Nos, a pártot (pontosabban annak maradékát) tekintve ez tökéletesen sikerült – de a végletekig lenézett szavazók a jelek szerint mégse teljesen hülyék.

És mi maradt a Jobbikból?

A Semmi. Küldetés teljesítve, tapsvihar, álló ováció. A Jobbiknak pedig reszeltek.