IKEA: Szégyelld magad, megint férfi voltál!

Újjáéledtek a '30-as évek: csak manapság a zsidó az éppen a férfi.

Ha Tamási Áron multicég lett volna, a jól ismert idézet így szólna:

Azért születtünk a világra, hogy minden idegen országban belepofázzunk a helyiek életébe, dolgaiba, gondolataiba.

Mert persze jöhetünk mindig az iskolai bölcsességgel, hogy a vállalkozás egyetlen célja és küldetése a profit, és annak maximalizálása (szegény Milton Friedman még le merte írni őszintén) - de egyre nehezebben rakom össze a puzzle-t: most komolyan, ezt most kiszámolták, és az jött ki, hogy igen, ebből több lesz a nyereség? 

kapcsolódó

Humeonline: Melegpár nyerheti az IKEA orosz címlapversenyét

Nagyon fontos, hogy térítsünk, mert a profit nem elég. Vízió kell, küldetés és cél: nyomot, örökséget kell hagynunk ebben a világban. Így fogjuk jobbá tenni. Hol máshol, mint a leszakadt, ellenálló, fejlődő országokban - mint pl. Oroszországban vagy Magyarországon. Ki tudja, céges kihelyezett tréningeken hátha még Orbánra meg Putyinra is gondolnak erősen, ha nagy mértékű, kollektív gyűlölet-energiát szeretnének a felszínre hozni? Clooney ugyanis hasonlóan tett.

Mi jöhet még? Hát ez:

A magyar nők 49%-ának volt már olyan kapcsolata, melyben partnere szóban és lelkileg bántalmazta.

Oké, ez biztosan igaz és valóban szomorú. Csak a nőknek, gondolom.

De várjunk csak: van akkor ezek szerint mégis olyan, hogy nő meg férfi? Nem szerint listázzák a bűnelkövetőket? Miért nem lehetünk mind csak simán EMBERek? Vagy csak az áldozatnak van megint színe, az elkövetőnek nincs?

Nagyon kedves dolog az IKEA-tól, hogy ezzel is foglalkoznak számtalan egyéb céljuk mellett (pl. kiskereskedelem; lapra szerelt bútorok és lakberendezési kiegészítők értékesítése). De mi közötök van hozzá? Miért pont ők? De nem, nem is fogom provokatívan és álszent módon feltenni a kérdést, hogy a bántalmazott, kihasznált, eldobott férfiakkal mi legyen, mert még a végén még azt a kampányt is megcsináljátok.

Félelmetes a horrorfilm, a lidércek, a szellemek, az élőhalottak: de mi lehetne az élőknél félelmetesebb? A szőke férfi, aki otthon tör-zúz, üvöltözik - a feleségét terrorizálja, beleköt lépten-nyomon. Talán még heteró is. A reklám a Spotifyon is utolér hangjáték-monológ formájában, hacsak nem fizetsz. 

Újjáéledtek a 30-as évek: csak manapság a zsidó az éppen a férfi. 

 

Mert fehér férfinak lenni önmagában privilégium. A férfi - mivel fizikailag erősebb - nem szorul védelemre. Ha meg mégis, akkor gyenge, és akkor nem férfi.

Férfi privilégium és sajátosság tehát társadat módszeresen kikészíteni lelki bántalmazással, otthoni terrorral, szexmegvonással, töréssel-zúzással, fenyegetőzéssel. 

Férfi privilégium féltékenységből elmarni feleséged mellől szüleit, rokonait, barátait. Férfi privilégium érzelmi zsarolással, látványos duzzogással vagy botrányos jelenetekkel, nyilvános könnyekkel szabotálni a feleséged által választott programokat, hogy az aztán inkább el se akarjon vinni társaságba. 

Kizárólagos férfi privilégium olyan otthoni környezetet és késsel vágható, sűrű feszültséget teremteni, hogy feleséged már annak is örüljön, hogy levihesse a szemetet, vagy lemehessen autót mosni, megtankolni, mert addig is távol van - de igazoltan. Hogy ne merjen egy percre se leülni nyomkodni a telefonját, olvasni valamit, mert kirúgod a kezéből.

Férfi privilégium teli torokból ordítani a feleségeddel, kezedben a gyerekkel, hogy akkor most azonnal öngyilkos leszel ÉS elválsz. Mert amíg te dolgozol (tehát önmegvalósítasz, és kerülöd a házimunkát), ő egészen biztosan csal valakivel.

Jogod van hozzá, hiszen te keresed meg a napi betevőt, és neked sokkal-sokkal nehezebb - hiszen annyi fronton helyt kell állnod. Vagy az csak a kötelességed?

Ha esetleg válni szeretnél, egészen biztos is lehetsz abban, hogy a bíróság neked fogja ítélni a gyereket, hiszen férfi vagy, zsarolhatod vele örökké az anyát. Az anya meg majd fizet a láthatásért és a békéért.

Ugye?

Ez is csak egy nemes ügy, amit felkarol a nemzetiszocialista gyökerű alapító, majd profitmaximalizálás felett érzett bűntudatában most már valóban megvilágosodott és jó útra tért nemzetközi vállalat. Most már tényleg megjavultunk, úgyhogy nevelni is fogunk benneteket! A Pride után kaptok megint valami olyan témát, ami nem fog éket verni közétek!

Ehhez persze profi segítség is kell: a kampányt az IKEA honlapja szerint  a Nők A Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesülettel (NANE) közösen indították, akiket a következő két évben 35 millió forinttal fognak támogatni. A NANE szélesen beágyazott szervezet:

a kormányzati partnereken túl hivatalos kapcsolatot ápol az Open Society | Soros Alapítvánnyal, több nagykövetséggel és az Amnesty Internationallel is.

Köszönjük, híres multik és hálózatok!

Kisebb elégtétel: a Kóla túlbuzgó melegkampánya után újabb kellemetlenkedő nagyvállalat kényszerülhet idővel korrigálni: a fent hivatkozott YouTube-videó eddigi visszajelzései és értékelései alapján a magyar célközönség szélsőségesen hímsoviniszta: 85%-os mínusz a mérleg.

Mindegy, hogy mit, csak beszéljenek róla?

Majd jövőre megnézzük a beszámolót, hogy megérte-e.