Igyál vizet! FeGyőr fizet!

Mi mindenért JÁR még ingyenpénz a BÁRKINEK?

Teljes mellszélességgel ráfeküdt a Momentum teljes stábja az Alapjövedelem Light, vagyis a százezer forintos COVID-oltás jutalom népszerűsítő kampányra.  Kétségtelen, hogy a nagy ingerküszöböt kell átütnie az egymással versengő pártoknak, ha az ellenzéki trutymóban elfoglalt pozíciójukat erősíteni szeretnék.

Nagyon kényelmes kormányváltásra készülve mindent IS megígérni, és a Párbeszéd magasra tette a lécet az ingyenpénz ötletével.

A Momentum kommunikációja rendkívül következetes, világos célkitűzéseket, értékeket kínál választóik számára.

Fekete-Győr András pártjának fontos többek között:

  • Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, bármi áron.
  • A járvány leküzdése exkluzívan Brüsszel által jóváhagyott vakcinával.
  • Valódi rendszerváltás megvalósítása, ahol a 2010 előtti világ sem jön vissza, kivéve Gyurcsányék. Meg a szocik. Meg a nácik.
  • A jogállamiság visszaállítása, mert ezt már nem lehet bírni, ami itt van.
  • Románia.

Százezer forintot adjunk tehát mindenkinek, aki eleget tesz a józan ésszel belátható, alapvető ön- és közérdekű oltakozási kötelezettségének. Még jó, hogy nem költöttünk Nolimpiára, mert FeGyőrék megfúrták, most halomban áll a pénz, amit az állampolgárok jutifalatjára lehet adni.

Ugyanakkor kezeljük felnőttként a választókat, ugye?

Nézzük tehát, milyen alapvető teendőink vannak, amit időszerű lenne, ha az állam honorálná. Árazzuk be mindennapjainkat:

  • Ön fogyaszt elég vizet? Tudta, hogy egy átlagos felnőtt embernek minimum naponta 3-4 liter tiszta vizet kell fogyasztania? Semmi gond! Ezentúl az Államkincstár megivott literenként bruttó 3420,- Ft-ot fizet mindenkinek! Kancsókat elő!
  • Téligumi csere: ugye tudja, milyen fontos a baleset megelőzéshez, hogy az évszaknak megfelelő gumiabronccsal szereljük fel autónkat? Nem lenne sokkal biztonságosabb a közlekedés, ha mindenki motivált lenne a cserében? 175.00,- Ft-ot mindenkinek, aki képes ezt belátni, és elvánszorog a gumishoz november 30-ig! Természetesen az állam a csere és tárolás költségeit is átvállalja!
  • Parlamenti és önkormányzati választásokon való részvétel: 2022-ben az a minimum, hogy a választók idejét honoráljuk. Krisztus koporsóját se őrizték ingyen. Mindenki, aki az ellenzéki moslék-koalícióra szavaz, részesüljön a bruttó havi fizetése időarányos részében. Plusz hétvégi pótlék, elvégre mégiscsak jogállamban élünk.
  • Befizetni az adót: közösségünk hatékony működésének alapvető feltétele, hogy az állam (amely rövidesen már szabad, független és igazságos pártok szövetségének irányítása alatt indul el a felvirágozás útján) a polgárok finanszírozásából tudja a jóléti és egyéb szolgáltatásokkal biztosítani azt az életet, amit mondjuk a szlovákok, vagy a románok élnek. Nyugati kényelem, létbiztonság, stabilitás, stb… Ezért fontos, hogy mindenki anyagilag legyen érdekelt az adófizetésben. Ezért fontos a több kulcsos, progresszív SZJA is, hogy aki többet fizet, annak a pénzét oda lehessen adni a tisztességes kisembernek, aki befizeti az adót. Jutalmul. 
  • WC papír használata: az európai értelemben vett nyugatos, polgári demokrácia a fajansz mellett kezdődik. A bidé és az indiai módszer a Lajtától nyugatra már nem menő (kivéve a franciáknál, de abba jobb bele sem gondolni). Nem elég a megfelelő higiéniás szintet elérni, azt meg is kell tartani. Minden WC papírra költött 1 Ft-ból 30 fillért visszatérítünk a választópolgárnak.

Mert 2021 van. És ez alap.

Persze az is lehet, hogy a román liberálisok ezúttal csak azt célozták meg, hogy mindenki velük foglalkozzon egy pár napig. Ez sikerült. A cirkuszban is a bohócnak van mindig a legnagyobb sikere.