Idáig halljuk a cuppogást: VV Zsolti után Gulyás Márton is válogatott alákérdezésekkel egyengette a főpolgármester kampányát

Karácsony, aki sehol nem volt ott, de ha mégis, nem tehetett semmiről, soha semmit se intézett el, mégis Ő a legnépszerűbb és legalkalmasabb jelölt, és különben is, rég volt, most Orbánt kell megbuktatni!

Nem elég, hogy első körben végignéztem a Partizán egyórás interjúját YouTube-on, később a vágatlan verziót is képes voltam végighallgatni a Spotifyon. A végén pedig keretbe foglalva az addigiakat, még egyszer visszatértem az egyóráshoz.

Röviden összefoglalom a lényeget a kevésbé ráérős olvasóinknak:

 • Hirtelen nem is tudom, hogy Osváth Zsolt vagy Gulyás Márton nyalta-e föl jobban Karácsonyt. A Fekete-Győr Andrással és a Márki-Zay Péterrel készített interjúk után azonban teljesen egyértelművé vált: Gulyás látványosan alákérdezett a főpolgármesternek, akivel az adás során végig kesztyűs kézzel bánt. 
 • Bebizonyosodott, hogy Karácsony Gergely egy igazi örök megúszós, simulékony, helyezkedő, túlélő, felfelé bukó karrierista. Útját tönkretett pártok, és persze, egyre jobb pozíciók kísérték.
 • A tanult szerénység és az önkritika mögött önimádat és „szeressetek már!”-vágy bújik meg benne.
 • A felületes önkritikát is azért gyakorol időközönként, hogy lerázza magáról a felelősséget, és a végén  megdicsérje saját magát.

Fogadjatok szeretettel pár olyan kiragadott gondolatot az öt órányi Karácsony-Gulyás Marci cuppogásból, amit mások egész biztosan nem írtak meg!

Gulyás Márton lehetetlen gumiemberként, vagány zoknival fogadja a főpolgármestert.
Gulyás Márton lehetetlen gumiemberként, vagány zoknival fogadja a főpolgármestert. /Forrás: Partizán YouTube/

Ha már ilyen divatos lett az idézgetés, elevenítsük fel Karácsony egyik korábbi, 2010-ben megfogalmazott gondolatát:

Az LMP mélyen benne gyökerezik a hazai civil társadalomban (...) amely egyre nehezebben viselte el a pártok által uralt közélet romlottságát. Az LMP küldetése, hogy civil legyen a pártpolitikai pályán. (...) A balliberális oldal széthullása révén kialakult vákuum soha nem látott esélyt ad arra, hogy a választók jobbik énjét megszólító új párt bekerülhessen a parlamentbe.

Annyi minden változik, és nem biztos semmi sem. Hát igen, a választók jobbik énjét megszólító új párt, a balliberális oldal széthullása, a pártok által uralt közélet romlottsága: milyen aranyosan is hangzik mindez így 2021-ben, az MSZP, a DK és a Jobbik védőszárnyai alól!

De azért nagyon nem lepődtünk meg; hiszen láttuk emberünket a Mediánból, az SZDSZ-es Horn Gáboron át eljutni Gyurcsányék államtitkárságára, ami után az LMP, a PM, az Együtt-PM, az MSZP-Párbeszéd következett a sorban. Titulusait tekintve zuglói polgármesterség, miniszterelnök-jelöltség, főpolgármesterség, majd újra miniszterelnök-jelöltség volt a sorrend. Mi jöhet még?

Következzen pár kiragadott gondolat (többnyire nem szó szerinti idézetek):

 • Fiatalkorában szenvedélyes fotós volt, ezért büszkeséggel töltötte el, hogy az Oscar-nyertes Saul fia PONT olyan eszközökkel operált, amivel ő is: a szerénység!
 • A Széchenyi Kollégiumba valójában csak azért jelentkezett, hogy legyen kollégiumi férőhelye.
 • „Horn Gábor, aki iszonyatosan jó érzékkel találja meg a tehetségeket, a választás után felépített egy csapatot” (például BELŐLEM).
 • „Baszki... már bocsánat” – mennyire emberi: egy közülünk, uno di noi!
 • Medián: bezzeg a mi időnkben (2002-2008) még elfogulatlanok voltak a közvélemény-kutatók, akkoriban ugyanis semmi részrehajlás vagy machináció nem történt.
 • A kettős állampolgárságról szóló népszavazást kísérő 23 millió romános kampányt Gyurcsányék koordinálták és bár ez xenofób uszítás volt, régen volt. Beszéljünk inkább arról, hogy most Orbánt akarjuk leváltani – nem ér az egész most már annyit. Az igazi borzalom Orbán Viktor 2002-es, Testnevelési Főiskolán elmondott beszéde volt, és amúgy is Patrubányék hibája volt az egész.
Karácsony: Az erdélyi magyarok részt vesznek a magyar belpolitikában, ami szerintem egy borzasztó dolog.
 • Az őszödi beszédről 2006-ban még azt mondta, hogy Gyurcsánynak és Orbánnak szüksége van egymásra – most visszanézve azonban már nem tudja, mit is akart mondani akkor. 
 • A zuglói bérlakásprogram azért nem valósulhatott meg, mert az elődöm!
 • A Városligetet mégis beépítették. Hát én mindent megpróbáltam, de ennyire tellett, zuglói és budapesti polgármesterként meg volt kötve a kezem.
Gulyás: Miközben a DK konkrétan a politikai túlélését köszönheti neked és az MSZP-nek, ehhez képest 2018 után a DK minden egyes alkalommal könyörtelenül lecsapott, valahányszor gyengeséget érzett nálad.
 • Gulyás: Dobrev Klára... ööö, Kálmán Olga... (semmi gond, mi is gyakran összekeverjük őket – a szerk.)
 • Bár megígértem, hogy nem indulok el Botkával szemben, amikor visszalépett, akkor helyébe léptem, és ez így teljesen más.
 • Tóth Csaba nem tehet semmiről, nem fenyegetett meg senkit, ha mégis, azt is visszavontam; nem lopta meg a zuglóiakat, engem se finanszírozott soha, klientúra, holdudvar pedig mindenhol van.
 • Gyurcsányról: igen, azt mondtam, hogy a baloldalt meg kell újítani személyi állományában is, de nem úgy gondoltam, hogy likvidálni kell az ellenfeleket.
Gulyás: Bár téged szeret a kormányoldal málészájúként bemutatni, valójában egy igen komoly taktikus rejtőzik az álarc mögött (...) Képes vagy folyamatosan jobb és jobb pozíciókra szert tenni, miért nem tud ebből többet profitálni a politikai közösséged? Karácsony: (...) Egyszerűen ÉN voltam a legnépszerűbb, szóba jöhető jelölt! (...) Rám szavaztak az emberek, basszus, 50 százalékkal nyertem!
 • Gulyás: Az a vád veled szemben, hogy megpróbálod visszasegíteni a hatalomba a 2010 előtti elitet. Karácsony: De hát könyörgöm, a NER-rel állunk szemben! Gyurcsány Ferenc azért lesz benne a következő koalícióban, mert vannak szavazói! Draskovics kiváló szakember, mi a baj vele?

És ennyi. Semmi összevágott hümmögés, bakizás, rövidzárlat, semmi angoltudás, semmi PhD vagy adjunktus, semmi visszautalás a 2010-es LMP-re, semmi sötét múltas Jobbik, szóba se került Budapest és a mocsok, a káosz, a ballib által bátorított közterületi hajléktalanok, erőszakos kéregetők, semmi.

San Francisco is kiváló hely, mi a baj ezzel? Szóra se érdemes, az embereket jobban érdekli, hogy mennyire jóindulatú ravasz, és jó ember ez a Karácsony-gyerek, amit a DK néha ki is használ.

Gergő! Hogy lehetsz te ENNYIRE jó fej és ennyire alkalmas, ennyire népszerű és mégis szerény jelölt?

Nem tudom, Karácsony ezzel most kit győzött meg. A billegőket egészen biztosan nem, sőt, érdekes, hogy a kommentszekciót mintha Márki-Zay Péter internetes akciócsoportja szállta volna meg.