Hová tűnt Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin?

Egyre vadabb összeesküvés-elméletek keringenek az orosz elnökkel kapcsolatban. Mi viszont megírjuk, mi történt a valóságban!

Úgy tűnik, az ukrán–orosz háború legalább olyan hosszú ideig az életünk része lesz, mint a koronavírus-járvány.

Ám Ellentétben a COVID-19-cel itt két hullám között nincs igazán lehetőség a fellélegzésre – legalábbis nekünk nem. Számunkra a háború következményeként tapasztalható gazdasági nehézségek vagy stagnálnak – és sajnos ez a ritkább –, vagy tovább súlyosbodnak.

A háború elhúzódásának fő oka az a teljesen szürreális, hollywoodi cukormázba mártott álomvilág által kitermelt ethosz, miszerint ennek addig kell tartania, amíg a Jó le nem győzi a Rosszat. Minden, a saját nemzetközi PR-jára kicsit is adó nyugati politikus és párt egymásra licitálva igyekszik szavakkal és tettekkel bizonyítani, mennyire kívánják, hogy a hős ukrán nemzeti hadsereg a Kreml faláig masírozva tartóztassa le a háborús bűnös gonosztevőt, Putyint.

Nem lehet hibáztatni őket, vélhetően sok, az amerikai álomgyárban készült akciófilmet láttak már (amelyeknek egyik legnépszerűbb forgatókönyvi eleme a keleti diktátor/önkényúr végtelen erőforrásokkal a maroknyi rokonszenves, tiszta lelkű és elszánt hőssel szemben.)
Youtube

Bár az igazán súlyos bajt az okozza, hogy a háború és ezáltal a mi nehézségeink elhúzódását is garantáló erőforrásokat éppen a mi szövetségeseink és „barátaink” gründolják Ukrajna számára. Nem szabad elfelejteni, hogy igen népszerű lett az az egyébként teljesen félrevezető narratíva, miszerint a világ jobbik fele összefogott az egyetlen gonosztevő ellen, az ő elmozdításával ⇒ letartóztatásával ⇒ halálával egy csapásra véget fog érni a konfliktus, ahogy a filmekben ez szokás.

Facebook

A máskor a jogállamiságról és az emberi élet tiszteletéről ájtatosan prédikáló liberális elit láthatóan teljesen belecsavarodott ebbe a fikcióba.

Az alábbi képen látható, hogy az úgynevezett liberális Orosz Anna momentumos parlamenti képviselő lelkesen üdvözli és követendő példaként állítja be azt az egészen idióta gesztust, hogy a cseh belügyminisztérium épületére egy Putyint hullazsákban ábrázoló zászlót függesztettek ki.
Facebook

És ha ez még nem lenne elég, viszonylag sűrűn kap szárnyra az a pletyka, miszerint az orosz elnök az utolsókat rúgja, de minimum megbolondult, és még az is lehet, hogy már a másnapot sem éri meg.

Egy igencsak szórakoztató, laposföldes-gyíkemberes színvonalú összeesküvés-elmélettel jelentkezett a Sun nevű brit bulvárlap. A „hír” forrása állítólag az ukrán katonai hírszerzés parancsnoka, Kirilo Budanov vezérőrnagy, aki a jelek szerint a helyi UFO Magazin, NAHÁT Magazin és Hihetetlen Magazin főszerkesztő-helyettese is lehetne egyben.

A legfrissebb fejlemény, mely segítheti ébren tartani a nyugati pénzeszsákok adakozókedvét: Putyinnak folyamatosan rohamai vannak, Parkinson-kórral, rákkal küszködik, és nem is egy, hanem két hasonmással pótolják nyilvános szereplések szüksége esetén.

Facebook
A dublőrök természetesen mindannyian plasztikai sebészeti beavatkozáson estek át, bár az sem kizárt, hogy a minden magyar által jól ismert „Nincs kettő négy nélkül” című, Bud Spencer és Terrence Hill főszereplésével készült dokumentumfilmben megismert névtelen, titkos szervezet szolgáltatta őket.

Mivel már egészen belefáradtunk annak a kérdésnek az elemzésébe, hogy Putyin halálával vajon megváltoznának-e Oroszország geopolitikai adottságai, biztonsági szempontjai és gazdasági érdekei, tehát tényleg hirtelen véget érne-e a háború.

Helyette – szokás szerint – szeretnénk segíteni néhány tippel a következő alkalmakra, mikor azt kell találgatni, hova tűnt Putyin.

Íme a lehetséges szcenáriók:

  • 1. Vlagyimir Putyin sosem volt földlakó. Ez annál is inkább valószínű, mert ilyen földöntúli gonoszság nem lehet evilági. Rendszeresen hazaszalad repülő csészealjával valódi otthonába, addig pedig Vlad-13-as típusú androidok helyettesítik. Nem meglepő, hogy ezért megy olyan rosszul az orosz gazdaság, és halad lassan az ukránok elleni háború (ja, nem).
    Facebook
  • 2. Az orosz diktátor már rég elmenekült a Kremlből, félti az irháját. Már aludni sem tud, mert attól retteg, mi lesz, mikor Zelenszkij fehér lovon bevonul a Vörös térre. Elmenekült hát Oroszországból, és ma már legjobb magyar tanítványánál, Orbán Viktornál vendégeskedik. A hírek szerint a felcsúti Pancho Aréna alatt húzódik egy bunkerrendszer, ahol tárt karokkal várnak minden háborús bűnöst. Itt lakik Dzsingisz Kántól kezdve Szulejmánon és Hitleren át egészen Szaddam Husszeinig minden szörnyeteg, akik a történelem rossz oldalán álltak. Ehhez az illusztris társasághoz csatlakozott most Putyin. Lóhalálában vágtatott az éj leple alatt magyar cinkosához. Nagyjából így:
    Forrás: AFP
  • 3. A véreskezű ex-KGB-s hóhér valóban beteg, de csak addig helyettesítik őt dublőrök, míg vérátömlesztést nem kap az elrabolt ukrán csecsemők vérplazmájából. Ezt a hagyományos eljárással ellentétben közvetlenül a gyermekek testéből, szájon át kapja a vérszívó gazember. Hetente 250-300 körüli kisbaba kell hozzá, hogy életben maradjon, de ahogy az állapota romlik, és egyre több és több ártatlan csecsemő vérére van szüksége. Ezért fontos, hogy mielőbb megdögöljön!
  • 4. Putyin tulajdonképpen sosem létezett, valójában Ukrajna lerohanása mögött is Donald Trump és szövetségesei (például Orbán, akinek régóta fáj a foga Kárpátaljára!) állnak. Trump már 30 éve szövögeti ördögi tervét, amelynek beteljesítésében az sem akadályozhatta meg, hogy elveszítette a legutóbbi választást, és jelenleg magánember. Putyin szerepét fizetett színészek egész hada tölti be, republikánus szövegírók és maszkmesterek bevonásával. Trump azonban nemsokára úgyis börtönbe kerül, így nem az orosz elnök, hanem a sztori haldoklik.
    Forrás: AFP

Önöknek melyik a kedvenc verziójuk?