Homonnay Gergely: Gyurcsány Ferenc kedvenc macskás nénije

Igazi liberális: bár ő senkivel nem toleráns, magával szemben maximálisan elvárja a toleranciát.

Van egy ellenzéki véleményvezér, aki abból űz sportot, hogy hol a maga szájával és ujjacskáival, hol a macskája háta mögé bújva fröcsögve gyűlölködik, és szidalmazza a fideszeseket, öregeket, vidékieket, magyarokat, vallásosokat és mindenki mást is, aki másképp gondolkodik, mint ő. Tehát a liberális tankönyvi esete.

DK-s emberünk közösségi oldalain rendszeresen nyilvánítja ki széllib véleményét húsba vágó stílusban, egyfajta tévedhetetlen igazságként. Másnak nem is lehet más a véleménye.

Nem nehéz megfejteni, hogy Homonnay Gergelyről beszélünk, aki egyszer éppen azért siránkozik, hogy a gonosz kommentelők miért bántják a homoszexualitása miatt, miért nem kellőképpen toleránsok másságával kapcsolatban, máskor viszont ugyanez az ember megengedi magának, hogy mások halálát kívánja, vagy épp lekurvázzon valakit csak azért, mert esetleg más politikai véleményen van.

Ebben természetesen semmiféle ellentmondás nincs, a logika reakciós tudomány. 

Homonnay Gergely végzettségét tekintve angol—német szakos tanár, Szegeden járt egyetemre. Bár állítása szerint szeretett tanítani, és  sokszor beszél arról, hogy hiányzik is neki az oktatás, egyetlen tanári állásában sem tudott tartósan megmaradni. Mindez biztos a véletlen műve, hiszen annyira szeretetreméltó! 

Helyette viszont számos bulvárlapnak írt közepesen érdekes fecniket, így a Hot! Magazinnak, korábban pedig a Storynak.

Az ebből a világból szerzett ismerete gyakorta ki is tűnik megnyilvánulásaiból, amelyekben az egyes celebek — sokszor bizalmas — történeteit, titkait is felfedi — nem túl etikus módon.

 

 

 

 

A bulvárból aztán váltott a D. Tóth Kriszta nevével fémjelzett jóemberkedő WMN-re, ahol időszakosan jelennek meg írásai.

 

Hol a saját, hol Erzsi macska nevében köpköd

Homonnay igazi karriert macskáján – Erzsin – keresztül futott be, hiszen három regényt is szánt a kisállatnak.  Homonnay azóta is a macska nevében működteti az Erzsi for President nevű Facebook-oldalt.

Forrás: Origo
Forrás: Origo

Homonnay egy ultraliberális, kötekedő, konfliktusos figura, 

aki köpköd mindent, amiből szabad elhatározásából kimaradni kényszerül: család, vallás, nemzet. Valamit azért ő is szeret - a macskáján kívül -, például a bevándorlókat. 

Persze, az nem is lenne gond, hogy nem ért egyet a kormány politikájával, a nagyobbik gond az, hogy rendszeresen gyaláz mindenkit, aki másképp gondolkodik.

A másodvonalas bulvárújságíróból és a macskája nevében könyvet író, szunnyadó gyűlölködőből a 2018-as választások idején tört elő a valódi politikai ambíció, és állt ki nyíltan a DK és Gyurcsány mellett, akivel elmondása szerint épp a Pride-on ismerkedtek meg. (Ez egy igen megható történet. Óriási szerencséje, hogy nem 2006-ban ismerkedett meg vele - a szerk.)

Forrás: Facebook

Erzsi macska magyar hangja aztán a 2018-as nagy ellenzéki zakó utáni tüntetéseken lett aktív részese és felszólalója a kormányellenes mozgalmaknak, és vált kérészéletű ellenzéki sztárocskává a „Mi vagyunk a többség” nevű, azóta bedöglött Facebook-oldal és mozgalom színeiben.

Miközben persze Homonnay a szegénységről és a Magyarországon való élhetetlenségről, meg az orbáni rendszer korrupt kizsákmányolásáról beszél, addig maga rendszeresen egzotikus utakra járt Amerikába és Afrikába.

 

 

Tavaly aztán a végtelen nyomorától indíttatva, az olaszországi Fabrianóba költözött, ahol olasz párjával él együtt.

De azért gyakran hazajár, és nem is szeretne tartósan elszakadi az orbáni diktatúrától: saját és macskája Facebookjára aktuális és általában gyűlölködő, epés tartalmakat ürít.

Erzsi for President Facebook-oldal
Erzsi for President Facebook-oldal

Csalódottsága és ebből fakadó végtelen frusztrációja részben érthető.

Hiszen Homonnay — oly sok más elődjéhez hasonlóan — már majdnem elhitte, hogy lett valaki az ellenzéki oldalon. Úgy látszik, nem figyelte meg kellő alapossággal az elmúlt tíz év ellenzéki hullócsillagait, és nem vonta le a megfelelő következtetést: ez bizony egy hálátlan banda, amelyik csak kihasználja az embereit, és mikor már nem tud többet kihozni belőlük, akkor szépen elhajítja őket.

Homonnayt is csak használták, aztán eldobták, mint egy taknyos zsebkendőt a 2018-as tüntetéseket követően.

Véleményünk szerint tragédia azért ez esetben sem történt. 

Erzsi macska nem tejel: Ötödjére indult végrehajtás egyéni vállalkozása ellen adótartozás miatt

De hogy nem a tanításból engedhette meg magának a luxuskirándulásokat, az is biztos, és úgy tűnik, hogy a tavalyi évben az egyéni vállalkozása ellen újra végrehajtást rendelt el a NAV, mert nem fizette be időben az adót.

Ráadásul ez a végrehajtás már az ötödik három éven belül. Így nagyon úgy néz ki, hogy a folyton korrupcióról nyivákoló macskajancsi maga nem szeret adót fizetni.

 

KÖZÖSSÉGI OLDALA A Válogatott gyűlölködések gyűjteménye 

És hogy milyen ember is Homonnay, az jól lejön Facebook-oldalából, ahol ha nagyítóval keresi, akkor sem talál egyetlen pozitív gondolatot sem az ember, csak a töménytelen és válogatott gyalázkodást. Facebook-fala nyilvánvalóan lelkének tükre.

Nézzünk is néhány példát!

  • „Na most a kurva anyját annak, aki még mindig azt gondolja, hogy jó, amit a magyar kormány tesz – bevándorlásügyben – és még mindig a Fideszre szavazna. Nem tudok mást mondani, tényleg.”

 

  •  „Csak a suttyó, bugris magyarok gondolják, hogy elég nekik magyarul tudni, mert elég az nekik, és nem is akarnak megtanulni semmilyen nyelven. Hova születtem baszki…”

 

  • „Én ettől nem lettem vidámabb, sőt. Mert Magyarországon a sok suttyóparaszt vajon hogy szavazna?”

 

  • „Az Amerikai úti Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet főigazgatója szeretnék lenni, hogy rendelettel vezessem be a kötelezően végrehajtandó lobotómiát az összes gyökér fideszesnek. A Főemberek műtétjét of coz én végezném.”

 

  • „Egy OECD-statisztika arról, mennyi költünk oktatásra. Keresd meg Magyarországot. Segítek, a táblázat aljáról indulj. Rohadjon meg a Fidesz, meg azok is, akik rájuk szavaznak.”

 

  • „Remélem, Mészáros Lőrinc gyerekeinek is lesz majd ideje a börtönsétákon megbeszélni a döntőbizottság tagjaival, hogy mit rontottak el.”

 

  • „A poloskát is wc-papírba csomagolva dobtam ki nyáron az ablakon, de ahogy az Ozban a gonosz boszorkány halálát várták, úgy várom Orbánét is, és pezsgőt fogok bontani, ha megdöglik. Mert emberek élete szárad a lelkén.”

​(E sorok természetesen nem ütköznek közösségi alapelvekbe.)

 

 

Csak saját magával szemben várja el a toleranciát, mindenki más „dögöljön meg”

Homonnay előszeretettel kampányol a Pride mellett, sőt — mint említettük — még azt is elárulta egy ízben, hogy Gyurcsányt is egy Pride-on ismerte meg. Egy korábbi cikkében példaként említette a madridi Pride-ot, ahol már ovisok is vonulnak: „Az egyik óvónéni azonban elmagyarázta, hogy ezek az ovisok a szivárványgyerekek, akiket meleg vagy leszbikus párok nevelnek, és megnyugtatott, nem lesz semmi bajuk, ha transzvesztitát látnak, legfeljebb idejekorán megtanulnak toleránsnak lenni.”

 

Bár azt mindig maximálisan elvárja, hogy vele szemben mindig, mindenki toleránsan viselkedjen, és nagyon haragos tud lenni, ha a homoszexuálisokat bárki negatívan emlegeti, ő maga viszont előszeretettel gyűlölködik és gúnyolódik nemcsak a fideszeseken, hanem a valláson és a vallásos embereken is. Ilyenkor persze nem jutnak eszébe a toleranciáról, a szeretetről, az elfogadásról puffogtatott lózungjai. Hiszen a szeretet csak a kamionokon található a felvonuláson, mint a szívcsakra a Pilisben. 

 

 

 

 

 

A gonoszkodáson kívül persze csak passzív eszközei vannak Gergelynek az ellenálláshoz. Például megfogadhatja, hogy kormányváltásig nem szül.