Hogyan néznének ki az ellenzéki politikusok, ha megváltoztatnák a nemüket?

Annyiszor jöttek már a genderőrülettel, hogy gondoltunk egy nagyot, és megnéztük: hogyan festenének a baloldal vezetői, ha lágyéktáji módosításon mentek volna keresztül. Dobrev úr és neje, Ferenc asszony? Jakab Petra? Kunhalmi András, az építésvezető? Ha igazán bátrak lennének, meglépnék, nem csak beszélnének róla.

„Ezer szónál is többet ér egy jó példa.”

A közmondás talán még sosem volt ennyire aktuális. A baloldal – a Jobbikot kivéve, de talán jövőre már a DK „jobbos” tagozataként ők is csatlakoznak – igen elszántan védi a nemváltoztatás természetes szépségének ügyét. Ám nem sokan vannak olyanok köztük, akik tevőlegesen, jó példával mutatják meg: a biológiai nem igenis választás kérdése.

Szerencsére a XXI. századi képszerkesztési technológia révén könnyen elképzelhetjük, mi is lenne a végeredmény. A fantasztikus „Transzpolitikusok” nevű Instagram-oldal pártállástól függetlenül maszkíroz át Photoshoppal politikusokat, újságírókat és egyéb közéleti személyiségeket. Hatalmas tisztelői vagyunk az ismeretlen művész munkásságának, így most kedvenc ellenzéki politikusaink inverz képeiből csemegézünk.

Karácsony Georgina és Tüttő Károly
Karácsony Georgina és Tüttő Károly Transzpolitikusok

Karácsony Gergely, a derék főpolgármester még rajongói szerint sem kifejezetten maszkulin jelenség. Miniszterelnök úr szerint is ő az a fajta ember, aki a disznóvágáson vacsorára érkezik. A képalkotó művész remek érzékkel csomagolta nőiesen finom vonásokba – a Tüttő Kata belvárosi értelmiségi kocsmatöltelék ikertestvérére vetett fintorgó – pillantásait.

Tordai Bianka
Tordai Bianka Transzpolitikusok

Van egy olyan érzésünk, Tordai Bencén még az ösztrogén sem segítene, hogy az ember ne érezze tőle az ötvenes évek jeges, bolsevik leheletét a tarkóján. Mindenkinek van olyan hölgyismerőse, aki kikéri magának a boltban, ha a pénztáros vált két jó szót a sarkon lakó idős nénivel, mert ő bizony fontos ember, haladna. Éppen ilyen lett Tordai Bence női változata.

Szabó Tamás
Szabó Tamás Transzpolitikusok

Nagyon örülünk, hogy Szabó Tímea női mivolta miatti visszafogott jólneveltségünk ezúttal nem kell hogy visszatartson minket véleményünktől:

Fúj...!

Kevesebb kábszi, több alvás: hosszabb, boldogabb élet!

Márki-Zay Petra
Márki-Zay Petra Transzpolitikusok

Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje Angelina Jolie-t idéző érzéki pillantással igyekszik meggyőzni az olvasót: 

„nem is vagyok baloldali politikus”

A csábos pillantás ellenére azért ne dőljünk be neki!

Lendvai István
Lendvai István Transzpolitikusok

Az MSZP botoxcsászárnője, Lendvai Ildikó nemcsak férfiasító, de fiatalító kúrát is kapott. Bármilyen, kilencvenes évekbeli latin szappanopera mellékszereplőjeként el tudnánk így képzelni. Az ország is jobban járt volna vele, ha ezt a pályát választja.

Kunhalmi Ágoston
Kunhalmi Ágoston Transzpolitikusok

Ha már MSZP, a jelenkori kínálatból is van transzpolitikusunk: Kunhalmi Ágnes, a fedett pályás ajtóra kenődés hazai csúcstartója, a hölgyek kedvence, a szexi építésvezető.  A diszkrét, rózsaszín fülbevaló pedig csak hab a tortán. HÁRR!!!

Kálmán Kálmán
Kálmán Kálmán Transzpolitikusok

Kálmán Olga nyugodtan tekinthető a szegény ember Dobrev Klárájának. Már csak azért is, mert hitelessége még ahhoz is kevés volt, hogy a hétpróbás zöldkomcsi Tordai Bencét megverje a II. kerületi előválasztáson. Példaképéhez hasonlóan a szűkített blézerhez neki is remekül áll a szakáll, a hajjal pedig nem sok teendő volt, azt eleve férfiasan hordta.

Transzpolitikusok

És íme Gyurcsányné Aprev Klára! Most mondják meg őszintén: sok dolga volt vele a művésznek?

Cseh Kálmán és Berg Daniella
Cseh Kálmán és Berg Daniella Transzpolitikusok

A páros képek közül talán kedvencünk a luxusesküvőjük miatt hírhedt momentumos házaspár, Cseh Katka és Berg Dániel. Lássuk be, mindkettejüknek sokkal jobban áll az ellenkező nem. Brüsszelben ezt szó nélkül elfogadnák, mi pedig támogatjuk!

Horváth Csenge
Horváth Csenge Transzpolitikusok

A '90-es évek felnőttfilmjeinek világát idézi Horváth Csaba női változatának gyengéd, pajkos pillantása. A kiélt, kiégett valóság eltakarásához az eredeti képnél is sok-sok retusálás kellett, de a művész itt sem végzett félmunkát. Ön elkérné a számát a sarki presszóban?

Dobrev Károly és Károlyné
Dobrev Károly és Károlyné Transzpolitikusok

A páros képek közül jöjjön egy csemege: Dobrev úr és neje. Ferenc asszony igencsak megviselt, jót tenne talán neki egy ital. Dobrev úrnak pedig pompásan áll a női blézer.

Jakab Petra
Jakab Petra Transzpolitikusok

Jakab Péter szegény igen szarul járt a virtuális nemváltoztatással. Láthatóan eljárt felette az idő, még akkor is, ha a kapuzárási pániknak is tekinthető titkárnőzgetések közepette ő talán ezt nem érzi még. Sok-sok pihenést, uborkás pakolást és stresszmentes munkát kívánunk Jakab Petrának!