Heti válogatás az ellenzéki politikusok és a független újságírók legnagyobb hülyeségiből

Erős hét volt ez is: főszerepben Pankotai Lili, Dobrev Klára és még sokan mások. Ez itt a Házi Sertés!

 • „1956. október 23-a a magyar történelem legdicsőbb napjai közé tartozik. A magyarok felkeltek a zsarnokság és az idegen megszállás ellen. A szabadságharcosok dehogy is béketárgyalásokat akartak. Ellenkezőleg: Azt mondták, hogy »Ruszkik haza!«
 • Becsüljük az orosz embereket, az orosz nyelvet, kultúrát, tudományt. De továbbra sem tűrhetjük, ha bármely más nemzetet lerohannak, megaláznak, hatalmuk alá akarnak vonni.
 • Emlékezzünk felemelt fővel a hősökre, és vessük meg azokat, akik mai Moszkva-barát politikájukat 1956 szándékainak megmásításával alázzák meg.

(Dobrev Klára, Facebook, 2022. október 23.)

Jaj, de lubickoltok most, hogy ruszkik, haza”. 2006-ban hogy is volt ez? És 1956-ban Nagyfater kikre gondolt, amikor fasiszta csőcselékezett?

Forrás: Facebook/Dobrev Klára

 • „A 68. kárpátaljai zászlóalj Orbán Viktorral ellentétben azt üzeni a szabadságharcos Ukrajnából, hogy RUSZKIK HAZA!”

(Fekete-Győr András, Facebook, 2022. október 23.)

Gyönyörű, te E-kategóriás. Nagyon hülye vagy te. Komolyan képes vagy a militarista ukránpropagandát nyíltan belemosni a magyar ünnepbe, csak mert Orbán. Bravó.

Forrás: Instagram/feketegyorandras

 • „Tudok egy fiatalembert, aki 1989 évvel ezelőtt eléggé pórul járt valami egészen hasonlóért, amikor a hatalomnak, még inkább a hatalom lelkében is szervilis szolgájának nem tetszett ennek a fiatalembernek az igazsága.
 • Remélem, ha újra (vagy először) megnézi Lili kiállását, dr. Nyisztor Zsolt, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma igazgatója is átgondolja, hogy a >>keresztényi értékekre<< hivatkozva inkább Bayer Zsolttól kellene elhatárolódnia, nem a bátor, hite szerint, tisztán és hamis hangok nélkül, csak a nyers igazságot slammelő fiatal lánytól. Én jól emlékszem az 1989 éve megölt, mégis örökéletű fiatalemberre és a tanításaira. Hát ön, Nyisztor úr? Ön emlékszik?"

(Mérő Vera, Facebook, 2022. október 24.)

Kiváló! Lili egyenlő Jézus Krisztus, szépen haladunk. Értjük a fiatalos dühöt, de ennek a tizedéért Magácskát és minket is bármikor kibasztak volna az iskolából, lássuk már be. Maga az előadás is hótt „száni” volt ráadásul, de ez már ízlés kérdése.

 • „Szászország miniszterelnöke: Legyen mielőbb béke, és jöjjön végre az orosz gáz!”

(Michael Kretschmer, Szászország CDU-s miniszterelnöke, Mandiner, 2022. október 24.)

Oldjátok meg zöldenergiával és morális felsőbbrendűséggel! A gáz nem melegít olyan jól, mint az a tudat, hogy ezzel Putyinnak bosszúságot okozhat az ember.

 • „Egymást félrelökdösve másznak elő a görbe botos, savanyú bácsik, a bibliás hülyepicsák, szekrénybohócok és mindennemű rezsimkurvák szörnyülködni, mert egy tüntető lány káromkodott. O tempora, o mores! [...] De van bennük valós érzelem is, mégpedig a nőgyűlölet mellett a félelem. A felismerés, hogy a trágár szöveg nagyon is helyénvaló. Hogy a panaszokat elmondták már elegen és hosszan udvariasan, eredménytelenül. Hogy teljesen jogos ötvenezer ember előtt a büdös picsába küldeni Hoffmann Rózsától Balog Zoltánon át Pintérig és Orbánig azokat, akik ezt tették. Hogy még kér a nép, de már nem szép szóval. És ők, a szörnyülködő, bibliás hülyepicsák, savanyú faszok és rezsimkurvák társtettesek, mentő körülmény nélkül.
 • A félelem, mert elkúrták. És tudják, hogy azok a fiatalok ott a téren, és a többiek, akik ma nézték vissza szünetben egymás telefonján, ezzel a szöveggel tökéletesen azonosulnak, őket, a szolgákat pedig már nem is akarják meghallgatni. Csak azt akarják, hogy húzzanak az orosz hadihajó után, a faszba.

(Tóta W. Árpád, Facebook, 2022. október 25.)

Hú, ezt a W.-t még komolyan képes valaki bérszámfejteni? Jól megmondtad, Haver. Senkit nem érdekel a csaj, de az érdekes, hogy ez nektek a hőstett manapság, itt tartotok. Húzni a faszba pedig lehet, de először ahhoz választást kellene nyernetek mondjuk. Bár ellenzékre akkor is szükség lenne, gondolom.

Forrás: Facebook/Tóta W. Árpád

 • „A DK FÚRJA A ZUGLÓIAK ÁLMÁT, A BOSNYÁK TÉRI VÁROSKÖZPONTOT [...] Nagyon fontos tisztázni, hogy nem az én luxusberuházásomról van szó, hiszen a Bosnyák tér rendbetétele már 30 éve várat magára és eddig Zugló valamennyi vezetése csak ígérgette azt. [...]
 • Ráadásul amennyiben a DK nem támogatja, hogy folytatódjon az előkészítő munka, a fővárossal közös koncepció kidolgozása, akkor már idén 400 millió forint közvetlen kárt okoznak a zuglóiaknak. Ezt, a kormánytól a Bosnyák téri szakrendelő megvalósítására már a számlánkra utalt forrást, vissza kellene ugyanis még idén fizetnünk.

(Horváth Csaba, Facebook, 2022. október 25.)

Hoppácska, szóval a kormány elküldte a pénzt, már csak fel kéne használni, kemény. Eközben az MSZP-s polgármester posztolgat, és mutogat a DK-ra. És mindenki csak ígérgette a városközpontot, aha! Erről is tuti megint az Orbán tehet... Tessék megkérdezni Hadházy képviselő urat, hátha ő közben tud járni!

 • „Óvóhelyre kellett vonulnia a német elnöknek Ukrajnában.”

(Czinkóczi Sándor, 444, 2022. október 25.)

A német elnök a legszebb német hagyományok ápolása céljából Kijevbe utazott. Nem zárható ki annak a lehetősége, hogy a menedékhely ajtajának bezárása előtt még egy gyors beszéddel lelkesítette a 16 éves ukrán katonákat a végsőkig való kitartásra.

 • „Joe Biden egyelőre nem törte össze magát, hogy megtanulja az új brit miniszterelnök nevét.”

(Király András, 444, 2022. október 25.)

Joe Biden a felesége arcát sem tudja felidézni, elfelejtette, hogy a fia nem a fronton halt meg, illetve régen halott politikuskollégáit szólongatja nyilvános rendezvényeken. Nos, tényleg bárki azt gondolja, hogy a brit miniszterelnök nevével kellene bajlódnia. Örüljünk, hogy reggelente eszébe jut felöltözni.

 • „Ahogyan ígértem: bevezethető a Tiborcz-adó Budapesten. [...] A szabályozás azért a Margitszigetre vonatkozik, mert erre terjed ki a Főváros rendeletalkotási jogköre, kár azonban ezt megmosolyogni, hiszen a Tiborc-adóról szóló rendelet a mai naptól mintát ad a kerületeknek. A luxusingatlanokra kivethető adó ugyanis kerületi hatáskör, a Főváros ma megalkotta ennek a mintaszabályozását, innentől a kerületeken múlik, élnek-e vele. [...]
 • Mikor máskor, ha nem most, amikor napnál világosabban látszik: a megélhetési válság, az elszabadult infláció és az egekbe szökő rezsiköltségek kezeléséhez hiányzik az a rengeteg pénz a közösből, amit a NER oligarchái zsebre tettek.

(Karácsony Gergely, Facebook, 2022. október 26.)

Kedves Főpolgármester Úr! Ön nem kommunista véletlenül? Amúgy hívhatjuk Leisztinger- vagy akár Kóka-adónak is?

 • „Ha kirúgnának sem bánnám meg, hogy kimondtam a véleményem, pont az elnémítás ellen küzdünk.”

(Pankotai Lili, Telex, 2022. október 27.)

Ahol valaki több tízezer emberrel egyetemben emberi mivoltából kivetkőzve őrjöngve gyalázhatja a kormány tagjait és a kereszténységet, ott nem valószínű, hogy elnyomásról vagy az ellenzék elhallgattatásáról van szó. Sőt. Szerintünk az ilyen Pankotai Lili-féléknek hetente kellene fellépniük. Az ilyen kis tenyérbemászó debilek irtóra sokat segítenek a kormány népszerűségének a megőrzésében. Köszönjük, Lili.

 • „Belorusz gyűrűs fekete sas Magyarországon.”

(mme.hu, 2022. október 27.)

Belorusz. Sas. Magyarország. Jah, és gyűrűs. Milyen bizonyíték kell Orbánisztán putyinizálódására? Belorusz fekete sas! Orosz címer? Rémlik?

 • „Az Orbán által felépített fasiszta magyar állam jól teljesít.”

(Bartus László, Amerikai Népszava, 2022. október 27.)

Jól teljesít. Ezért választják újra ciklusról ciklusra. És 2050-ig így is marad. Ezt úgy hívják demokrácia. Illiberális változat. Olyan, mint a cigaretták között a piros színű, erősebb, ízesebb. Csak király arcoknak.

 • „Magyarországon nincs igény a demokráciára. Ugyanakkor nem tartja elképzelhetetlennek, hogy lesz változás a jövőben, de ő már nem kíván energiát fektetni az ország »megmentésébe«. Most Rómában tervez cukrászdát nyitni.”

(Nagy Blanka-interjú, Klubrádió, 2022. október 27.)

Végre valakinek összejöhet a cukrászdanyitás! Igaz, hogy nem Bécsben, ahogy Fletó ígérte, de Róma sem semmi. Csak úgy mellékesen: Rómában is jobboldali kormány van, gondoltuk szólunk, hiszen lehet, hogy Nagy Blanka erről még nem hallott. Mindenesetre sok sikert kívánunk a cukrászdanyitáshoz, és ha összejött Rómában, akkor javasoljuk neki, hogy Bécsben is próbálkozzon vele, hátha Fletó besegít. Utóirat: a soha viszont nem látásra!

 • „Köszönöm az informatív beszélgetést az Országos Bírói Tanács tagjainak, Vasvári Csaba és Matusik Tamás bíráknak a Tanács magyar igazságszolgáltatásban betöltött kritikus szerepéről.”

(David Pressman amerikai nagykövet, Facebook, 2022. október 27.)

Egy kicsit „Google-fordítósra” sikeredett ez a poszt Pressman úr, csaknem Karácsonyt alkalmazza tolmácsként? Legközelebb forduljon hozzánk, mi olcsóbban és jobban megcsináljuk, ezt bizonyára Ön is sejti, hiszen szokott minket olvasni.

 • „A kezdeményezésemre az Európai Bizottság és 17 ország nagykövetei és képviselői jöttek el a Városházára, hogy az uniós forrásokról tárgyaljunk.” 

(Karácsony Gergely, Facebook, 2022. október 28.)

Geri, te mégis milyen nyelven tárgyaltál az uniós diplomatákkal? Hiszen annyit sem tudsz angolul mint egy átlagos magyar óvodás! Vagy a kedvedért mindenki megtanult magyarul? Amúgy Budapest főpolgármestere vagy, foglalkozz végre a főváros ügyeivel ahelyett, hogy folyamatosan beleütöd mások dolgába az orrod.

 

 • „Ma felvertünk itt egy sátrat a Kunigunda útján, az állami televízió épülete előtt és jövő péntekig, november 4-ig itt fogok maradni.”

(Hadházy Ákos, Facebook, 2022. október 28.)

Jó sátrazást kívánunk Hadházy úrnak! Azért ügyeljen rá, hogy ebben a hidegben meg ne fázzon, és a biztonság kedvéért a nyugtatókat se hagyja otthon, azok jól jöhetnek még.

Forrás: Facebook/Hadházy Ákos