Heti válogatás az ellenzéki politikusok és a független újságírók legnagyobb hülyeségeiből

Nincsen hét Házi Sertés nélkül. Következzenek a legnagyobb baklövések az elmúlt hét napból!

 • „Megnőtt az orosz titkosszolgálatokkal kapcsolatban álló zsoldosok aktivitása Ukrajnában – írja három, magas beosztású biztonsági szakértő nyilatkozata alapján a Reuters."
 • (Világi Máté, Telex, 2022. február 14.)

  Hát, ha a Reuters megírta, akkor biztosan igaz is. Kétségeknek nincs helyük! Akinek kérdései vannak, az nem demokrata. Ezért nem tesz fel az egész háborús cirkusszal kapcsolatban egyetlen kérdést sem a független média. Mert demokraták. A Bloomberg a minta, akik előbb szerkesztettek egy cikket arról, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, majd véletlenül élesítették is. De vajon van milyen forgatókönyvre volt bekészítve cikk? Miért nem azt élesítették véletlenül, amelyikben arról számolnak be, hogy az oroszok újra körbekerítették Berlint?

 • „Pert nyert a DK a Gyurcsányt lerészegező, kormányhoz közeli lapok ellen.”

(Molnár Réka, Telex, 2022. február 15.)

A jogállam és a független bíróság működik! Végre valaki lépéseket tett a pontos tájékoztatás biztosítása érdekében! Gyurcsány Ferenc és az alkohol viszonyára új kifejezést kell találni. Az nem lehet, hogy ennyi ital elfogyasztása után őt egyszerűen lerészegezzék. Az ivás műfajában új szintet jelent az az állapot, amiben Gyurcsány a mindennapjait tölti.

 

 • „Miért? Azért, mert úgy érezzük, a munkánk ezen az intézményen belül már teljességgel ellehetetlenült, és tovább már nem tudjuk a legjobb szakmai tudásunk szerint ellátni azt a feladatot, ami a mindenkori szabad sajtó feladata lenne.”

(Transindex, 2022. február 15.)

Fennállása óta csak és kizárólag a liberális narratívát nyomták, elfogultan és pártos stílusban. Most, hogy elfogyott a stex, drámai búcsúval húzzák le a rolót. Pontosabban azt hazudják, hogy a lapnál ellehetetlenült a független újságírás.  Miközben egyszerűen senki nem akarja tovább finanszírozni a költséges, de kártékony portált. A koreográfia nagyon emlékeztet egy másik lap halálára...

 • „Ha Putyin támadni akar, mielőbb támadnia is kell.”

(Kerner Zsolt, 24.hu, 2022. február 15.)

A balos média vajon tényleg szeretné, ha fegyveres konfliktusig fajulna a helyzet? Talán profitálnának egy esetleges háborúból? Putyin biztos olvas 24.hu-t, ezt a pompás elemzést pedig mindenképpen figyelembe fogja venni, mielőtt kiadja a következő parancsot.

 • „Mit gondol, az szja-visszatérítés hány százaléknyi inflációt fog okozni?”

(Kőműves Anita, Reuters, Kormányinfó, 2022. február 16. – az Index tudósítása alapján)

Értjük! Az infláció csökkentésére a legjobb módszer a családok megadóztatása lenne, bevált már sokszor.

 • „Egy 3 és egy 6 éves gyermek édesapjaként folyamatosan egyre erősebben forr bennem a düh. Emberek a munkájukat, a megélhetésüket kockáztatva, utolsó elkeseredésükben tiltakoznak, és a kormány egyszerűen nem reagál rájuk. Mi lesz így, kirúgják őket, és akkor nem lesz ezekben az iskolákban tanítás? Vagy hagyják, hátha megunják? Mi lenne, ha a kormány végre valóban foglalkozna azzal, hogy BAJ VAN? (...) Én nem ilyen Magyarországon akarom nevelni a gyerekeimet, ahol a gazdagok, a fideszes kiváltságosok elviszik magániskolába a gyerekeiket, aki pedig tehetséges, de a szülei szegények, elvész a rendszerben.”

(Jámbor András, Facebook, 2022. február 16.)

És ez a Facebook-posztnak csak egy részlete. Kár, hogy rövid. Nos, Magyar Bálint vezetése és víziója alatt biztosan sokkal jobb volt minden. Apropó: mi lett a Tanítanék Mozgalommal? Most akkor tanítanának, vagy sem?

Forrás: Facebook/Jámbor András

 • „Orbán Viktor évértékelőjében elhangzott, hogy a magyar baloldal olyan, mint a Himnuszban a balsors. Ezt hogy kell értelmezni?”

(Csuhaj Ildikó Benyó Rita nevében, Kormányinfó, 2022. február 16.)

Úgy, ahogy Horn Gyula 2004-ben a jobboldalt nem szerette volna magával hozni az Európai Unióba.

 • „26 pennyt küldött kedvenc focicsapata sztárjának egy hatéves szurkoló, aki azért nem tud meccsre járni, mert az anyukájának nincs elég pénze ételre.”

(Pál Tamás, Telex, 2022. február 16.)

A kisfiú azért nem tud eljárni a negyedosztályú csapat meccseire, mert az anyukájának az ételre valót is nehezére esik megteremteni. Mindez az Egyesült Királyságban. A kétes értékű diplomák tulajdonosainak Eldorádója, Anglia. Ez biztos valami félreértés, ott nincsenek szegények, mindenki sokkal jobban él, mint itthon. Utóirat: idáig vezetett Orbán gyűlöletpolitikája meg az infláció.

 • „Nincs mit kezdeni azokkal, - akár a határon belül, vagy azon túl - akik nem érzékelik azt a mérhetetlen gyalázatot, amit ez a diktatúra megenged magának! (...) Sőt, amint a Választási Bizottság elismerte 15-20 ezer halott is megkapja a szavazólapokat és senki nem fogja ellenőrizni, hogy ki szavazott helyettük. Ezzel szemben a nyugat-Európába üldözött fiatalok országonként egy-két helyen és persze csak április 3-án reggel 7 és este 7 között szavazhatnak. Levélben "természetesen" továbbra sem.”

(Juszt László, Facebook, 2022. február 17.)

Most vajon altatni próbálnak, vagy már tényleg a vereségnek ágyaznak meg? Ennyire megtetszett volna a Biden-féle trükk, hogy most az ellenfeledet is ezzel vádolod? Kedves Juszt bajtárs, Maga nem is tudhatja, milyen az az igazi diktatúra, hiszen nem is élt még a 70-es, 80-as években... vagy? „Nyugat-Európába üldözött fiatalok", ez az, folytasd!

 

 • "Most hívtak meg Oslo-ba keynote speaker-nek egy nemzetközi teológiai (!) konferenciára, ahol a következő lesz a témám: »Gender-ellenesség és homofób diszkurzusok a jobboldali populizmus és a vallási fundamentalizmus horizontján. Vészjósló jelek Magyarországról«.  Idehaza elképzelhetetlen lenne, hogy egy ilyen előadást megtartsak, kivéve Iványi Gáborék főiskoláját. A szervezet, ami meghívott az ESWTR (European Society of Women in Theological Research), aminek több mint 600 teológusnő tagja van csak Európában. És mind a 600-nak ugyanaz a véleménye Orbán Viktor álkeresztényi dzsihádjáról."

(Perintfalvi Rita, Facebook, 2022. február 16.)

Egészen fantasztikus ez, gratulálunk! Már-már paródiába hajló az egész poszt, de sajnos, el kell hinnünk. Esetleg van benne szó az igazi keresztény-emberbarát abortuszról is?

 • „A felső fotót 1991-ben készítettem Berlinben, egy utazásom során. Izgatottan várom, mennyit változott a német főváros azóta.”

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. február 16.)

Elmondjuk: nagyjából mintha Bangalore-ban kellene sétálnod. Jó szórakozást!

Forrás: Konta/Kozma Zsuzsi

 • „Borzasztó, hogy mennyire hülyének nézik magukat. Nem veszi észre, mennyire hülyének nézi Orbán?”

(Márki-Zay Péter, Videa, 2022. február 18.)

Borzasztó, hogy Márki-Zay Péter mennyire hülye. Ezt senki nem veszi észre a baloldalon? Az is borzasztó, hogy a hülye Márki-Zay ostobának tartja a vidéki embereket.