Heti válogatás az ellenzéki politikusok és a független újságírók legnagyobb hülyeségeiből

Mindent elmond az ellenzéki viszonyokról, hogy Jakab Pétert tartják a második legalkalmasabb válságkezelőnek. Ez itt a Házi Sertés!

 • „Élhetőbb és biztonságosabb lett a megújult terézvárosi Podmaniczky utca.”

(Karácsony Gergely, Facebook, 2022. november 7.)

Ez azt jelenti, hogy egy újabb fővárosi közterület lett hajléktalantanya? Egyre jobb fedél nélkülinek lenni a Podmaniczkyn? Te még mindig nem érted, hogy mi lenne a feladatod!

Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

 • „Amerika titokban hónapok óta tárgyalásokat folytat Putyinékkal”

(Neokohn-Wall Street Journal, 2022. november 7.)

Érdekes ezt olvasni azok után, hogy progresszív hangadók hosszú ideje azt sulykolják, hogy Putyinnal nem szabad szóba állni. Ezek szerint azonban lehet, sőt, érdemes. Már csak Zelenszkijt kéne erről meggyőzni. Bár lehet, csak neki van ez megtiltva.

 • „Amerikai választások: Kijevben rettegnek a republikánusok győzelmétől”

(Mandiner, 2022. november 7.)

Mi is az összefüggés az amerikai választások és Ukrajna jóléte között? Nem értem. Elvileg egy szuverén ország háborút visel egy másik ellen, kinek milyen érdeke lehet abban, hogy közbeavatkozzon?

 • „Orbánnak sikerült! Megállította Brüsszelt! Nem is jönnek az európai uniós források...”

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. november 8.)

Jobbnál jobb poénok, Exminiszterelnökjelölt-úr! Esetleg segíthetne, Maguknak mindig jobban ment a külföldi forrásszerzés, igaz?

 

 • „Tudtad? A 777 olvasóinak 10 százaléka erdélyi.”

(777, 2022. november 8.)

A sok értéktelen megjegyzés mellett egy csepp normalitás. A jelenségnek az lehet a magyarázata, hogy a magyar nemzet 10 százaléka erdélyi. Szóval a nemzet arányosan képviselteti magát az amúgy remek 777 olvasótáborában.

 • „Baranyi Krisztina Fürjesnek: »Ön szerint mi a sajtó definíciója? Hogy fér ezzel össze, hogy kecskéket dugnak vagy engem?«”

(444/ATV, 2022. november 8.)

Kedves Polgármester Asszony! Valóban nem a sajtó műfajához tartozik a feltett kérdés, hanem sokkal inkább tudományos jellegű. A Pesti Srácok így túlnyúlt a hagyományos sajtókereteken. Valami díjat érdemelnek. A kérdést azonban mai napig nem válaszolták meg.

 • „Ki lenne az ellenzéki politikusok közül a legalkalmasabb arra, hogy kivezesse az országot a válságból? Az IDEA Intézet erről készített közvélemény-kutatást. Egyet kell megérteni. A Fidesz hazugsággal nyert, ami bizalmi válságot okoz annak minden politikai, de legfőképp gazdasági következményével együtt. A válságkezelés nulladik lépése ezért a kormányváltás.”

(Jakab Péter, Facebook, 2022. november 9.)

Igen, a felmérés szerint Dobrev Klára után Jakab Péter a legalkalmasabb 10 százalékkal, szívből gratulálunk! Mindazonáltal a kormányváltást mi most mégsem erőltetnénk egy áprilisi, földcsuszamlásszerű Fidesz-győzelem után, de Maga tudja... Mégis, hogy érné azt el? Tényleg érdekelne. Előrehozott választás, ahol a Fidesz–KDNP nem indulhat? Bolsevik hatalomátvétel, esetleg puccs?

Forrás: Facebook/Jakab Péter

 • „Mégis meghosszabbítaná a kormány Paks 1 üzemidejét. Eddig azt mondták, hogy a törvény erre nem ad lehetőséget, és úgyis jön Paks 2. Most azonban megteremtik a feltételeket. Tíz, vagy húsz évvel tolnák ki a működési engedélyét.”

(Magyari Péter, 444, 2022. november 9.)

Akkor most ez a baj? Egy jó kis nyíltszini kőszénbányászat azért tetszene, ugye?

 • „A veszély fennáll, de nincs rá bizonyíték, hogy bűnözők kezébe kerültek volna az Ukrajnának szánt nyugati fegyverek.”

(Diószegi-Horváth Nóra, 444-Lakmusz, 2022. november 9.)

Ez valóban megnyugtató! Akkor mindenki vissza dolgozni, pihenni. Szerencsére van nekünk ez a tök jó Lakmusz-tényellenőrség, ők segítenek gondolkodni is.

 • „Elmaradt a populista áttörés az Egyesült Államokban: bár a képviselőházat úgy tűnik, szűk többséggel a republikánusok nyerik, a szenátust minden jel szerint sikerül megtartania a demokratáknak. Néhány gondolat ennek kapcsán: Folytatódni látszik a populisták vesszőfutása: Marine Le Pen, Jair Bolsonaro, Janez Janša és Andrej Babiš után újabb látványos vereséget szenvedhetnek el a populisták. Az utóbbi hónapokban egyedül Olaszországban és Izraelben tudtak sikereket elérni, de ott is csak részsikerekről van szó: a gazdasági nehézségekkel küzdő Olaszországban Giorgia Meloni például a vártnál jóval mérsékeltebb, EU-pártibb politikát kénytelen folytatni, Benjamin Netanjahu-t pedig továbbra is vádeljárás fenyegeti a korrupciós botrányai miatt.”

(Fekete-Győr András, Facebook, 2022. november 9.)

Nagyon belehúzott Facebook-posztok terén az Expártelnök Úr! Mondjuk ki nyíltan, ne kerülgessük a forró kását: most Amerikában is bukott az Orbán. De most viccen kívül: nekünk igenis tetszik ez az új, Vona-szerű elemző Fekete-Győr. Csak így tovább, és jó egészséget a családnak!

 • „Ördögi tervem van. Olvasom, hogy Felcsút az a település, ahol a legmagasabb az egy főre eső tökejövedelem. Gyanítom, hogy nem az ún. »keményen dolgozó« felcsúti kisemberek vagy nyugdíjasok gyarapodtak olyan szédületes iramban, hogy egy év alatt ez a tőkejövedelem a két és félszeresére nőhetett. De -hah!- mi van, ha odaköltözöm?! Egyetlen bejelentkezéssel leronthatom ezt a gyönyörű átlagot.”

(Lendvai Ildikó, Facebook, 2022. november 10.)

Hajrá, tessék csak! Ennyire rosszul tetszik keresni, vagy ennyire alacsony a pártkáderek nyugdíja? Ez mondjuk elég szomorú, hiszen nem lett gázáremelés.

 • „Az ársapka betette a kiskaput: már télre elfogyhat a magyar burgonya.”

(Ferkó Nikolett, Index, 2022. november 10.)

Nehéz ez a piac meg a gazdaság, ugye? Tényleg, mennyivel jobb a 40 százalékos élelmiszer-infláció, ami természetesen az Orbán hibája, de ha mérsékli, az meg pláne!

 • „STOP ROSZATOM! STOP PAKS 2! STOP PUTYIN!”

(Gelencsér Ferenc, Facebook, 2022. november 10.)

Stop Gelencsér, stop Fegyőr, stop Gyurcsány! Kell még valamit mondanom, Feri? Ennyi.  

Forrás: Facebook

 • „Budapesten lesz a Türk Államok Szervezete Aszálymegelőzési Intézete. Megnyugodtam, akkor minden más probléma ezek szerint megoldódott.”

(Ujhelyi István, Facebook, 2022. november 11.)

Egy probléma továbbra sem oldódott meg, drága Ujhelyi, te ugyanis még mindig az EP-ben ülsz, és a mi adónkból kapsz havi több milliót, noha a magyar érdekek ellen dolgozol. Arra, hogy megoldódjon ez az apró bökkenő, sajnos 2024 májusáig kell várni.

Forrás: MTI