Heti válogatás az ellenzéki politikusok és a független újságírók legnagyobb hülyeségeiből

Tiszta Monty Python, már alakul a hetedik (vagy kit tudja hányadik) ellenzéki párt. És ez még semmi: itt van az e heti Házi Sertés!

 • „Magyarország ismét a semmiért állt a történelem rossz oldalára. Azért a vállalhatatlan hintapolitikáért, amit a kormány művel, semmit se kapunk. A kormány feladata lenne megvédeni a magyar településeket, de láthatóan semmit sem tesznek, ezért településvédő törvényjavaslat benyújtását kezdeményeztem a parlamenti pártok frakcióvezetőinél.”

(Karácsony Gergely, Facebook, 2022. október 31.)

Elég erős kijelentések, de hát a híres villamos óta (is) tudhatjuk, hogy a Főpolgármester Úrnak mindig igaza van! Mindenesetre nagyon köszönjük, hogy megteszi az „extra mérföld”-et, és olyan dolgokkal is ügyesen foglalkozik, amelyek nem is tartoznának városvezetői feladatai közé...

Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

 • „Látszatbéke helyett igazságos békére van szükség Ukrajnában - a német államfő is cáfolja Orbán Viktor propagandahazugságait. [...] Ukrajna támogatása egyet jelent a háború támogatásával. A miniszterelnök múlt heti rádióinterjújában is felbukkant ez az elem, amikor arról beszélt, hogy az egyre súlyosbodó nehézségek miatt arra számít, hogy »erősödni fognak a háborúellenes hangok Európában« – mintha az EU az EU-tagjelölt Ukrajna támogatásával jelenleg legalábbis a háború pártján állna.”

(Fekete-Győr András, Facebook, 2022. november 2.)

Jó reggelt, Expártelnök Úr! Na, ha a német államfő mondta, akkor biztos úgy is van. Szerencsére Maguk is a béke pártján állnak, csak előbb küldjünk még pár fegyvert, meg lobogtassunk Kárpátalján „Ruszkik, haza” feliratú zászlókat, ugye?

Forrás: PS

 • „De ezek csak a kivételek: Schmidt Máriának nyilván igaza van, Magyarországon nem ér a véleménye miatt senkit semmilyen hátrány, ahogy bizonyosan nem éri majd az október 23-i tüntetés egyik szónokát, a még diák Pankotai Lilit sem, akinek veszett hordaként esett neki a kormánypárti sajtó, miután beszédében trágár szavakkal illette a rendszert, meg persze az sem veszélyezteti őt semmilyen formában, hogy az iskolájának igazgatója közleményben határolódott el tőle.
 • Legfeljebb csak a marxista falanxtagoknak szorul görcsbe a gyomruk, amikor Nagy Blanka mindössze annyit tanácsol Pankotai Lilinek, ne hordjon szoknyát, mert lefényképezik a bugyiját."

(Tóth Ákos, Jelen, 2022. november 2.)

Kolléga Úr! Ne tessék már képmutatónak lenni: bármelyikünket páros lábbal rúgtak volna ki az iskolából, ha csak a tizedét előadjuk annak, amit a fent nevezett hölgyek merészeltek. De oké, toljátok csak előre a nő- és gyerekharcosokat, őket majd úgyse meri bántani senki, igaz?

 • „Ha tudtuk volna mi, LMP-sek hogy ennyi külföldi pénz jött, akkor nem fizetünk be ennyit az ellenzéki kampányba. Akkor azt mondtuk volna, hogy oldják meg. Micsoda dolog ez?! Nem tudott erről senki. Ott voltam a pártelnöki találkozókon, és senki sem tudott erről. Egyébként is hol látszódott ez a pénz? Mert a kampányban nem. Hova lett elköltve?”

(Ungár Péter, 24.hu, 2022. november 3.)

Mi is pontosan ezt kérdezzük a bukott miniszterelnök-jelölt úrtól, hogy hol az amerikai pénz, mire is költötték el? Ha még a „zöld” pártelnök úr sem tudott erről, akkor bizony tényleg nagy a baj, bár ez utóbbi kevésbé hangzik hihetően…

 • „Meteorológiai Világszervezet: A kontinensek közül messze Európa melegszik a leggyorsabban”

(Herczeg Márk, 444, 2022. november 03.)

A globális felmelegedés helyett itt van a lokális felmelegedés. Európa melegebb, mint Afrika és az Arab-félsziget együttvéve. Talán ez a migráció valódi oka, tudniillik hogy a különböző meleg égövhöz szokott népek a legmelegebb pontját keresik a világnak. Magreb is ezért költözik át Olaszországba.

 • „Földrengés volt Romániában.”

(Benics Márk, 444, 2022. november 03.)

Ahogy mondani szokás, a Kárpátok elindult hazafelé. Még a mélyen lévő rög is érzi, hogy a románok rossz gazdái Erdélynek, a föld is megmozdult alattuk. Vagy a fene tudja, lehet csak a kontinentális alapzatot lopták el az ország alól.

 • „Kár szépíteni, Orbán Viktor egy moszkovita hazaáruló!"

(Gyöngyösi Márton, Alfahír, 2022. november 03.)

Gyöngyösi Márton, aki választási megfigyelő volt a krími népszavazás alatt, jó érzékkel moszkvai hazaárulózza a magyar miniszterelnököt. Ha így halad a múlt átértelmezése, akkor hamarosan kiderül az is, hogy valójában Orbán Viktor akarta listázni állampolgárságuk alapján az országgyűlés tagjait.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

 • „Elindítjuk! Még 3 nap. Tisztesség, jövő, remény! Mindenki Magyarországa Mozgalom”

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. november 4.)

Végre! Már csak ez hiányzott nekünk, egy újabb baloldali párt a már meglévő hat mellé! Amerikában porszívóügynökként csak ennyit tetszett tanulni?  Mert ha igen, akkor mi már csak egy kávét kérünk.

Forrás: Facebook

 • „Hit vagy hatalom, ez itt a kérdés.
 • Létező dilemmája ez istenhívő emberek egyházukhoz fűződő viszonyának, de hasonlóképpen a politikai meggyőződés és a pártkötődés között sokszor feszülő ellentmondásnak.”

(Gyurcsány Ferenc, Facebook, 2022. november 4.)

Gyurcsány úr okosabb, mint a római pápa! Amúgy még mindig rendszeresen tetszik bérmálkozni?