Heti válogatás az ellenzéki politikusok és a független újságírók legnagyobb hülyeségeiből

Ez a hét is erős volt, alig bírtuk összegyűjteni a legjobb nyilatkozatokat. De végül csak összeállt a lista. Ez itt a Házi Sertés!

 • „Az emberek kétharmada nem bízik a kormány új korrupcióellenes hivatalában. A bizalom helyreállítása és a korrupció visszaszorítása érdekében csatlakoznunk kell az Európai Ügyészséghez.

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. október 17.)

Jobbnál jobb ötletek! Ezt ki mérte meg amúgy, a Pulai? Egészen biztos, hogy a magyar nemzet semmit sem akar jobban, mint egy jó kis csatlakozást az Európai Ügyészséghez, az is tuti jól meg van mérve. Bárcsak lehetne szavazni demokratikus választásokon!

Forrás: Facebook/Márki-Zay Péter

 • „A rezsiválságban több mint 255 millió forinttal nő a Békásmegyeri Piac Kft. éves rezsiköltsége [...] Az Orbán-kormány hibás gazdaságpolitikája miatt."

(Kiss László DK-s polgármester, Facebook, 2022. október 17.)

Tessék, ez az ellenzék legerősebb pártja. Isten hozott nálam, Öcsém, ez a való világ! Gratulálok, Polgármester úr! Természetesen az Orbán miatt fizetnek a németek és a hollandok is többszörös, néhol tízszeres energiaárakat. És még azt is bevallja, hogy napelemet meg azért nem telepíttet, mert nincs rá forrás... Három éve volt rá, jó reggelt!

 • „A lakhatás alapjog! És ami jár, az jár: rezsiutalvány!”

(Tordai Bence, Facebook, 2022. október 17.)

Bence! Gondolkozz el azon, hogy az emberek még úgy sem kérnek belőletek, hogy ilyen durva szociális demagógiát toltok. Tényleg ti vagytok a magyar politikatörténet legsikertelenebb formációja. 

 • „A Te ötletedtől lesz jobb hely Budapest! A Fővárosi Önkormányzat 2023-ban harmadik alkalommal indítja el közösségi költségvetését. A budapestiek ötletei alapján ismét 1 milliárd forint felhasználásáról dönthetnek majd a város lakói.”
 • (Karácsony Gergely, Facebook, 2022. október 17.)

Ilyen az, amikor egy baloldali áll Budapest élén. Csődközelbe került a főváros, ő pedig óriássakkra és japánkertre költene egymilliárd forintot. Közben képtelenek befűteni a BKV-központot, amit emiatt bezárnak.

 

 • „Kiderült, Orbán azért fegyverkezik, mert be akar lépni a háborúba. [...] Az, hogy kinek az oldalán, és ki ellen, nem kérdés, miután Orbán (még nem fegyverrel, de) már be is lépett a háborúba az ukránok ellen, az oroszok oldalán. Nem engedett át fegyverszállítmányokat az ukránoknak Magyarországon, a szankciók ellen uszít az Európai Unióban és Magyarországon, az oroszok elleni szankciókat okolva a háborúért és a gazdasági válságért, s Orbán egyedül nem küld az EU-ból kiképzőket Ukrajnába. [...] Orbán azt reméli, hogy majd az oroszok segítségével győz, és megszerzi – először – Kárpátalját. A felcsúti kerti Törpe nagyot téved. [...] Aki ezek után azt mondja, hogy Orbán fasiszta diktatúrája bármiben is különbözik a klasszikus elődeitől, és valami új találmány lenne, az vak.
 • (Bartus László, Amerikai Népszava, 2022. október 18.)

Igen, nyilván. Meg „mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged”, igaz? Amúgy csodálatos agymenés ez, Bartus úr, gratulálni szeretnénk. Kár, hogy másik nagy kedvencéről, MZP-ről most nem esett szó, pedig kapcsolódott volna a témához...

 • „Nem mer központi megemlékezést tartani a Fidesz október 23-án. Orbán Viktor még a fővárost is elhagyja; a zalaegerszegi Mindszentyneum átadójának kapcsán fog beszédet tartani.

(Fekete-Győr András, Facebook, 2022. október 18.)

Mondjuk ki, Expártelnök úr: Orbán Maguktól ijedt meg, de úgy nagyon. Retteg és bujkál, főleg egy ilyen áprilisi eredmény után (szomorú szmájli). Egy jó napelemes rollerhez mit szólna egyébként?

Forrás: Youtube/ATV

 • „Százezren tüntettek tegnap Párizsban, és még mielőtt a Fidesz-média behazudná, nem a szankciók ellen, hanem egy igazságosabb és fenntarthatóbb világért! A baloldali pártok, élükön Melanchonnal azért hívták utcára az embereket, hogy támogassák a nagy szakszervezetek sztrájkját!”
 • (Jámbor András, Facebook, 2022. október 19.)

Először is, az nem Melanchon, hanem Mélenchon! Másrészről pedig hazudsz, mint minden kommunista. Mélenchon és hívei a megélhetési költségek egekbe emelkedése miatt tüntettek, köztük persze a baromi magas energiaárak miatt is. Tegyük hozzá, hogy többek között a szakszervezetek is a benzinár növekedése miatt sztrájkolnak.

 • „Visszatérve az ügyre, mivel én is érintett lehetek a plagizálásában, felhívás keringőre, hogy a Kodolányi ajánlása szerint hatósági eljárást indítsak a plágium kiderítésére. [...] Nyilván jogi szakértőkkel vizsgáljuk, mit lehet tenni, de a felelősség nem nálam van. Nem én követtem el valamit, nem velem szemben él a gyanú. 

(Jámbor András, Facebook, 2022. október 19.)

Na végre valaki a baloldalon Karácsony Gergely és Bokros Lajos után, aki szintén nem volt hibás és felelős semmiben! „​Ha valaki hibázott, az egészen biztosan nem én...”.

Forrás: Facebook/Jámbor András
 

 • „Ilyeneket tudunk meg tőle: »Energiadús vizet gyártunk, ezt én természetgyógyászoktól tanultam. Azt mondták, ha így kirakod a kertbe, hogy süsse a nap, akkor a nap sugárzásától tele megy energiával. Gondoljatok bele: a nagyanyáink azt mondták, állott vízzel kell locsolni a virágot.« [...] Taníts minket, Feró, nehogy hülyén haljunk meg!”

(Vágó István, Facebook, 2022. október 19.)

Oké, Mr. Kobak Klub. A Szent Tudomány nevében hogyan lehetne Pulai doktornak pontosan előrejeleznie, esetleg Maguknak a DK-val választást nyerniük, erről is volt már szó?

 • „Esik a gáz ára, nem férnek el az LNG tankerek a kikötőkben.”

(Magyari Péter, 444, 2022. október 20.) 

Csak azt felejtitek el elmondani, hogy orosz gázról van szó. Orosz gázt veszünk sokkal drágábban, sokkal környezetszennyezőbb módon leszállítva és előállítva. Na meg az a kijelentés, hogy az esik a gáz ára, kissé túlzásnak tűnik, mikor valójában arról van szó, hogy a tízszeres árról ötszörösre mérséklődik. Mekkora siker!

 • „Scholz: Putyin a felperzselt föld taktikájával sem győz”

(Olaf Scholz, 2022. október 20.)

Ez az a német hozzáállás, amit tisztelünk. A németek biztosak benne, hogy az ukránok kitartanak az utolsó töltényig, nem vonulnak vissza. Majd Kijevnél kitörnek! Ez már sokszor bevált az oroszok ellen. Wagneri hősök születnek a harcokban. Az Olaf-félék erre gerjednek.

 • „Orbán nélkül tárgyalnak a migrációról Brüsszelben"

(HVG, 2022. október 20.)

Miért menne Orbán egy olyan megbeszélésre, ahol azt tervezik, hogy hogy eresszenek be még több határsértőt? Brüsszelben a migrációról, Budapesten a migráció megállításáról tárgyalnak. Van még kérdés? Így már érthető?

 • „Utcára, magyar! Ahogy azt a múlt héten elmondtam, mindenkit arra kérek, hogy menjen utcára október 23-án és fejezze ki a maga módján a tiltakozását. Tudom, hogy vannak köztünk harcos ellenállók, akik készek és képesek a hangos tiltakozásra, vannak óvatosabbak...
 • Nem kérdés, hogy én az első csoportba tartozom és tüntetni fogok a nemzeti ünnepen. A számos civil megmozdulás közül én személyesen a 16 órakor kezdődő, Kálvin térről induló diáktüntetést tartom a legfontosabbnak, így oda fogok kimenni október 23-án.”

(Dobrev Klára, Facebook, 2022. október 21.)

Egészen elképesztő, hogy az Apró-klán egyik tagja hívja utcára a magyarokat október 23. alkalmából. Apróék 1956-ban ugyanis a barikád másik oldalán álltak, ők a magyarok forradalmát leverő szovjet Vöröshadseregnek szurkoltak. Ráadásképpen Dobrev Klára férje, Gyurcsány Ferenc 2006. október 23-án kilövette az ellene tüntetők szemét.

Forrás: PS

 • „23 európai ország nagyköveti vezetőjének mondtam el, hogy mire számíthatnak az Árnyékkormánytól.”

(Dobrev Klára, Facebook, 2022. október 21.)

Az árnyékkormány az ő szemüket is ki fogja lövetni? Amúgy Nagy-Britanniában most éppen nincs kormány, szóval mehetnél oda „kormányozni”, már persze, ha értenél hozzá. Utóirat: Ferit is vidd magaddal!