Heti válogatás az ellenzéki politikusok és a független újságírók legnagyobb hülyeségeiből

Márki-Zay Péter nem tudja, Magyarország Európa melyik részén helyezkedik el. És voltak ennél is erősebb történetek a héten. Ez itt a Házi Sertés!

 • ...az egykori Bibó kollégista fiúk alkalmatlanok egy mai társadalom vezetésére. Primitívek. El kell tőlük köszönni. Így vagy úgy. Nekünk meg készülni kell.

(Gyurcsány Ferenc, Facebook, 2022. szeptember 12.)

Új hét, új remény, új Feri! Szóval most a legújabb ötlet, hogy a fideszesek primitívek. Az „így vagy úgy" mit jelent pontosan? És mire kell készülniük? Nagyon köszönjük, csak így tovább! Esetleg arról volt szó, hogy mi lett a budavári időközi végeredménye?

Forrás: Facebook

 • „A földet érés költői képéhez visszatérve: a magyar esetben a kapitány előbb még jóval feljebb húzta a botkormányt, holott már látótávolságban lett volna a leszállópálya. Most ezért sajnos a komfortosnál meredekebb szögben kell lefele haladni a landoláshoz, és várhatóan keményebb lesz a betonra érés. Öveket becsatolni!”

(Bod Péter Ákos, Portfolio, 2022. szeptember 12.)

Eskü, próbáltuk így hétfő reggel megérteni a Tanár Úr irományát, de nem nagyon sikerült. Mindenesetre örülünk, hogy elméletben még mindig és megint briliánsan megy minden. Nagy kár, hogy az Ex-jegybankelnök Úr 1991 és 1994 között összesen 79 százalékos inflációt hozott össze csapatmunkában. Ez lett volna a „puha landolás"?

 • „Fenyegetés és zsarolás helyett megbecsülés és szolidaritás – ez jár, mert ezzel tartozunk a tanárainknak. [...] Ahhoz, hogy megvédjük a jövőt, meg kell védenünk az iskolákat, ehhez pedig itt és most a tanárok melletti kiállásra, a nekik járó megbecsülés kierőszakolására van szükség.”

(Karácsony Gergely, Facebook, 2022. szeptember 12.)

Oké, Főpolgármester úr! Valóban nagyon szép gondolatok ezek. És tényleg becsülendő, hogy a sokadik Blaha Lujza téri zebra készre jelentése mellett még a pedagógusokra is jut ideje. Maximális respekt!

 

 • „Álljunk ki együtt a gyerekek alapjogaiért! Már közel tízezren aláírták azt a petíciót, amit a gyermekek alapjogaiért, illetve a minőségi oktatásért indított a Magyar Anyák aktivistacsoport.”

(Fekete-Győr András, Facebook, 2022. szeptember 13.)

Szuper. És alig fél nappal később meg az abortuszra ítélt gyerekek jogait nem tartja hirtelen fontosnak az Expártelnök úr. Bravó!

 • „Ezek a szottyadt tökű, impotens vén álkeresztények tényleg azt hiszik, hogy a nők brahiból járnak abortuszra. Megértem Jennifer Lawrence-t, aki minap azon dühöngött, hogy >>elege van abból, hogy olyan fehér vénemberek vitatkoznak nők méhéről, akik a csiklót sem találják meg<<. Mondjuk ott legalább vita van, itt meg belügyminiszteri rendelet, egyből, kérdés nélkül, Pintér Sándor rendőr-nőgyógyász jóvoltából. Régesrégi pártállami, parancsuralmi hagyományokat idézve. [...] Micsoda ocsmány hobbija ez a Fidesznek, azokat gyötörni, akik szorult helyzetben vannak.”

(Szarvas Koppány Bendegúz, Facebook, 2022. szeptember 13.)

Hát nem tudom, Fiatalember. Maga megtalálja? Vagy még mindig keresi? Azért a DK-ból átállni a Momentumba mindenképpen jó ütemérzékre vall... De azt látjuk, hogy a magzatgyilkos MSZMP-s hagyományokat szeretné feléleszteni.

 • „Az alábbi térkép azt mutatja, mely kelet-európai országok részesülnek majd az Amerikai Egyesült Államok által, a régiónak nyújtott segélyből. Magyarország kimarad a támogatott országok közül, vélhetően az oroszokhoz fűződő szoros kapcsolata miatt.” Ezzel a szöveggel osztott meg Márki-Zay Péter egy térképet, amelyen az amerikaiak által pénzügyileg támogatott országok szerepelnek.”

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. szeptember 13.)

Nos, mi nem kelet, hanem közép-európai ország vagyunk. Ez az egyik súlyos tévedése a posztodnak. Szóval tanuld meg elhelyezni a hazád a térképen! Másrészről nyilván nem a földrajzi pozíciónk miatt nem jött stex, az azonban más sokkal valószínűbb, hogy azért nem utalták a CIA dollárt, mert a kormány nem hajlandó a nemzeti érdekekkel ellentétes manőverekben részt venni. Nem állunk bele egy Oroszország elleni ilyen-olyan hadjáratba.

Forrás: Kozma Zsuzsi

 • „Alig egy nappal azután, hogy a sajtó megírta, hogy George Simion AUR-elnök az Amerikai Egyesült Államokba készül, ahol a Donald Trump volt amerikai elnök mandátuma idején külügyminiszterként tevékenykedő Mike Pompeo tiszteletére adott díszvacsorán vesz részt, a szervezők hirtelen lefújták a meghívást.”

(Főtér.ro, 2022. szeptember 13.)

Nem a meghívását, hanem őt magát kellene már valamivel lefújni. Amúgy elképesztő, hogy egyáltalán felmerülhetett Republikánus körökben, hogy a légionárius – román nácik – mozgalommal nyíltan szimpatizáló figurát lássanak vendégül. A fő baj, hogy a románok geopolitikai helyzete miatt némi náculást is megbocsájtanak nekik, ha a helyzet úgy hozza.

 • „Nagyon nincs elég albérlet és diákszállás Amszterdamban és Brüsszelben.”

(Vértessy Péter, HVG, 2022. szeptember 13.)

Kedves Péter! A legfontosabb kimaradt már az elején. Mégpedig az, hogy Orbán Viktor miatt van válság a holland és a belga diákszállások területén. Orbán és a kínai kémegyetem! A kulcsszavakra tessenek ügyelni szerkesztés közben! Köszönjük!

 • „Belefáradtam abba, hogy nem tudunk párbeszédet folytatni egymással.”

(Gundel Takács Gábor, Szemlélek, 2022. szeptember 15.)

Gundel az igazi konzervatívok Vágó Istvánja, kvízmesterből lett morálteológus, aki valamilyen oknál fogva erkölcsi meggyőződésből csak és kizárólag a jobboldalt támadja, a DK-Momentum-Párbeszéd és a többi söpredékkel szemben semmi kifogása nincs. Milyen kár, hogy többé nem foglalkozik közélettel, nagyon fognak hiányozni a gondolatai arról, hogy egy keresztény ember miért nem támogathatja a Fidesz-KDNP-t! Még jó, hogy a diktatúra működése mellett két műsorban is vezető szerepet kap.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

 • „Az élelmiszer-áfa tényleg a szegények adója, különösen Magyarországon [...] Sajnos a kormány rossz gazdaságpolitikája a felelős azért, hogy Magyarország az infláció éllovasa az Unióban. Romániában az élelmiszerek árnövekedése a tavalyihoz képest 18%, nálunk 30%.”

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. szeptember 15.)

Csodálatos példa, végre egy kis Románia! Sajnos túl magas a labda, de muszáj lecsapnunk: a román infláció azért kiváló példa, mert augusztusban szinte tizedesjegyre ugyanannyi volt (15,32%), mint itthon (15,6%). Esetleg példálózzunk a még nálunk is szarabbul álló lengyelekkel (16,1%), csehekkel (17,2%) vagy észtekkel (24,8%)? Az ojró megvéd!

 • „433 igen, 128 nem, 28 tartózkodás.”

(Ujhelyi István, Facebook, 2022. szeptember 15.)

Így büszkélkedett a hazaáruló kommunista politikus az elért győzelmecskével. Milyen lehet Ujhelyi István bőrében élni, akinek az a legnagyobb politikai teljesítménye, hogy részt vett egy Magyarország ellen szervezett parlamenti szavazásban és végül a többség elfogadta az ítéletet.

Forrás: Facebook

 • „Jövő héttől vehető fel a Pfizer omikron elleni oltása.”

(Thüringer Barbara, Telex, 2022. szeptember 15.)

És ez megvéd az orosz agressziótól? Na, ugye. Kombinált vakcinára van szükség! Ami egyszerre véd a koronavírus minden változata, az orosz agresszió és a kínai gazdasági terjeszkedés ellen. Illetve nem ártana, ha valamit a majomhimlővel is kezdeni. Persze a teraszokat be kell zárni, mert azok az orosz és kínai agresszió klasszikus terepei. Oltást, lezárást, pánikot! Kötelező jelleggel!

 • „Eljött az ideje! Árnyékkormányt alakítok!
 • Azért alakítok árnyékkormányt, hogy bebizonyítsam, nem kell ezt elfogadnunk. Meg fogjuk mutatni, hogy van kormányzóképes alternatíva és van kiút a megélhetési válságból. Ezt úgy hívják, hogy európai Magyarország!”

(Dobrev Klára, Facebook, 2022. szeptember 16.)

Szóval 2022-ben az alternatívát úgy hívják, hogy Dobrev Klára. Emlékszünk még rátok, a férjed által vezetett Apró-Dobrev-Gyurcsány-klánt már négyszer egymásután, kétharmados többséggel elküldtük a „csudába”, hogy egy klasszikust idézzünk. Amúgy ez meg van? „Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. (...) Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.” Ezt a férjed mondta.

 

 • „Vettem egy belépőt, és egy olasz turista csoporttal együtt megtekintettem az Országházat – hiszen Kövér László május elején a belépőmet is letiltatta. Így valószínűleg én vagyok Európában (a Világon?) az egyetlen megválasztott képviselő, aki csak jeggyel léphet be a parlamentbe…
 • Az olasz turisták között is újra elmondtam: azért maradtam távol az alakuló üléstől, hogy így tiltakozzam a tisztességtelen választások miatt.”

(Hadházy Ákos, Facebook, 2022. szeptember 16.)

Ennél már tényleg nincs lejjebb lódoktor úr. Miután éveken át nem jártál be a munkahelyedre, közben persze felvetted a mi adónkból származó busás fizetésed, ráadásul legutóbb az esküdet sem tetted le, akkor most mégis mit vársz? Nem vagy országgyűlési képviselő, szóval tessék csak turistacsoportokkal látogatni a parlamentet, mint mindenki más.