Heti válogatás az ellenzéki politikusok és a független újságírók legnagyobb hülyeségeiből

Fekete-Győr Romániáért rajong, Gyurcsány verset ír, Demszky balhézik. A Kontra pedig a heti termést összefoglalja.

 • „Az újszülött gyermekes apák mostantól 10 nap apaszabadságot kapnak Romániában.
 • Az Orbán-kormány 5 nappal sereghajtó.
 • Haladó, családbarát Magyarországot!”

(Fekete-Győr András, Facebook, 2022. augusztus 27.)

Imádod te ezt a Romániát, ugye? Figyelj, haver, ha rendes munkahelyen dolgoznál, te is tudnád, hogy a probléma a legtöbb helyen (multinál például) leginkább az, hogy alig tudod kivenni a szabadságaidat. És igen, minden gyerek után jár évi +2. De ha ennyire fontos, oda lehet költözni állítólag, EU...

Forrás: Facebook/Fekete-Győr András

 • „>>Én pedig azt mondom nektek: szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok üldözőitekért!<< [...] Igen, sokat hazudtak és hazudnak a megafonosok rólam. Igen, gyűlöletet keltettek ellenem. Nincsenek kétségeim a jövőben is megteszik ugyanezt.  [...] Ez az ima adott erőt ahhoz, hogy képes legyek mosolyogva fotózkodni velük...
 • Hiszek abban, hogy a keresztényi szeretet lényege a megbocsátás, ezt az új politikai kultúrát szeretném képviselni.”

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. augusztus 28.)

Vicc nélkül megható és egyben zavarba ejtő, tényleg nemes gesztus. Köszönjük a nevükben is; akkor ezek szerint nem is vagyunk fogyatékosak, a legtöbb meleg sem sorainkban van, és mégis lehetünk rendes keresztény emberek, még ha a Fideszre is szavaztunk. Igaz, Polgármester úr?

Forrás: Facebook/Márki-Zay Péter

 • „Ahogy Ann Richards mondta, >>Ginger Rogers<< mindent megcsinált, amit Fred Astaire. Éppen csak hátrafelé és tűsarkúban."
 • Ez pedig én vagyok Cartagenában, ahova külügyminiszteri minőségemben mentem egy találkozóra. Táncolj tovább, Sanna Marin." (Tisztában vagyok azzal, hogy Clinton személye lehet megosztó, ez a poszt nem erről szól, jó lenne kihagyni a vonatkozó, többnyire parttalan vitákat.)

(Mérő Vera- Hillary Clinton, Facebook, 2022. augusztus 29.)

Köszönjük, a legjobbkor, a legjobb helyről jött a támogatás, ráadásul egy Valóban Fontos Témában! Örülünk mindenesetre, hogy új hőst találtatok.

 • „Káromkodni tudnék (bevallom, magamban meg is tettem) amiatt, hogy ezek szerint még mindig milyen sokan nem látják, vagy nem akarják látni a propagandagépezet hatékonyságát. És csak remélni tudom, hogy ha viszont a Hajnal-Dömötör vita után megvilágosodtak, akkor a szörnyülködés után elkezdődik a gondolkodás, hogy mit kell ez ellen.”

(Hadházy Ákos, Facebook, 2022. augusztus 29.)

Értjük mi, hogy ne azt nézzük, ki mondta, hanem hogy mit mondott - de egészen odáig, hogy Hadházy úr aktív, az nekünk csak jó. Tényleg nincs még egy ilyen ellenszenves ember az ellenzékben (ugye ők is kivetették maguk közül), hozzá képest még Ferit is szívesen elvinnénk kocsmázni! Folytassa a gerillaharcot, Ákos úr - hátha itt vannak még a vietkongok!

„Gorbacsov halálhíre negyed órával előbb került ki a Telexre, mint a BBC-re.”

(Fábián Tamás-Telex, Facebook, 2022. augusztus 30.)

Ő, izé... csak gratulálni tudunk. Ezt is megírtátok már februárban, ugye?

 • „A következő fog történni: Orbán vigyázni fog a jelenlegi ellenzékére, mint a hímestojásra, miközben a csapból is az fog folyni, hogy az inflációt nem a buta kádári osztogatás és a lopás, hanem kizárólag a háború okozza. Szerintem nem lesznek nagy tüntetések, de ha mégis, Orbánnak elég kiküldenie rá bármelyik összefogós pártot [...] Innentől egyedül a polgári erőszak lesz képes érdemi változást hozni [...].”

(Tibi atya, Facebook, 2022. szeptember 1.)

Nagy megfejtés, barátom! Nem kötelező amúgy az ellenzéknek ennyire hülyének lenni, hallod... Bár ugye aki szerint az össznemzeti, ordenáré alkoholizmus és a 9gag-ről összelopkodott poénok jópofák, annak a véleménye is biztos számít, de lehet, hogy nem annyira.

 • „…Azt kell mondanom, hogy nektek is van felelősségetek abban, hogy itt tartunk, persze nekünk is van. Gondolj arra, hogy milyen hajmeresztő baromságokat beszélt az újonnan megválasztott elnökötök néhány napja. Hát nem tudom, belétek vetettem a bizalmamat, rátok szavaztam, de ha ez így megy tovább nem lesz kire szavaznom”.

(Demszky Gábor válasza Donáth Annának, Facebook, 2022. szeptember 2.)

Szóval már Demszky szerint is hajmeresztő baromságokat beszélt a Tranziton a magát újabban „államférfinak” képzelő Gelencsér Ferenc Momentum-elnök. Emiatt lehet, hogy a bukott főpolgármester már nem fog a Momentumra szavazni. Mondhatni, legalább Demszkyben van önkritika, ez az, ami megkülönbözteti őt a momentumosoktól. Amúgy: mi már csak egy kávét kérünk, és további jó veszekedést kívánunk a baloldalnak!

 

 • „Végre újra találkozunk! 
 • Mától az ország 70 településén szeptemberiálisokat tartunk. Most három napig én is úton leszek. Gyere el egy beszélgetésre, egy ölelésre vagy csak azért, hogy egy jó társaságban feltöltődhess. Keresd meg a hozzád legközelebbi rendezvényt! Számítok rád.”

(Dobrev Klára, Facebook, 2022. szeptember 2.)

Végre újra láthatjuk a bolgárt! Erre vártunk április óta!  Vajon Ferit is viszi magával?

Forrás: Facebook/Dobrev Klára

 • „Elrontod az ikes igéket.
 • Nem tudod mikor volt a szatmári béke.
 • Nem szereted Ligeti György zenéjét.
 • Magyar vagy.
 • Győztünk.”

(Gyurcsány Ferenc, Facebook, 2022. szeptember 2.)

Szóval a magát Petőfinek (is) képező Gyurcsány saját költeményében jelentette be, hogy győztek… Oké Feri, de mégis kit és mikor vertetek meg?