Heti válogatás az ellenzéki politikusok és a független újságírók legnagyobb hülyeségeiből

Tudtad? A Gyurcsány-kormány idején Magyarország földi paradicsom volt. Ez is kiderül az e heti Házi Sertésből!

 • „A sors üldözi ezt a szerencsétlen tűzijátékot. Ezek után nem vethették el csak úgy a tervet. Tűzijátéknak lennie kell, és punktum. Meghosszabbítják Bicskéig. Augusztus 20-a az idén 27-én lesz, és kész. Így egy kicsit többe kerül, hiszen másodjára is meg kell fizetni a közreműködőket, odaszállítani az eszközöket, de ez már tényleg keveset számít az eredeti fölösleges túlköltéshez képest. [...] Az újabb pech, hogy – amint többen észrevették – augusztus 27-e speciel annak az évfordulója, hogy a román hadsereg 1916-ban megkezdte Erdély elfoglalását.”

(Lendvai Ildikó, Hírklikk, 2022. augusztus 21.)

Zseniális, azt se tudjuk, hova nyúljunk! A sors valóban üldözi néha ezt a szerencsétlen tűzijátékot: ugye a 2006-osra tetszik emlékezni? Vagy a 2002-esre, ahol tényleg el tetszettek halasztani augusztus 31-ére? Mindkét esetben az MSZP–SZDSZ csodakoalíciója volt kormányon. A román hadsereget külön köszönjük. A kegyed születésnapján pedig a törökök elfoglalták Pécset: a történelem már csak ilyen.

Forrás: YouTube

 • „Orbán leszarta a magyarokat is, az államalapítást is, nyilván nem véletlenül. [...] Még kiderülhet az is, hogy nemcsak egy államalapító van, hanem kettő: István király és Orbán Viktor, akiről még kiderülhet az is, hogy István király leszármazottja vagy fehérvári reinkanációja. [...] Horvátországban nyaralt, és még arra is volt gondja, hogy ez kitudódjon. A horvát elnökkel vacsorázott, amiről fotó is készült. [...] A sírját senki nem veszi körül, és gyászkönny egyetlen nemzet szemében sem ül. Ezzel szemben ujjongás lesz. Ezt írja a Biblia. Köszönjük, Orbán”.

(Bartus László, Amerikai Népszava, 2022. augusztus 21.)

Szent István reinkarnációja? Nem is rossz ötlet... Bár mindenképpen megemlítenénk itt, ahogy bravúrosan kezdi a T. Szerző elveszíteni az eszét a fogalmazás végére. Nem tudjuk, hogy ez magától jött vagy valami szer hatására, de tanulságos.

 • „Közel 350 milliárd forintot szán arra a Fidesz, hogy 49%-os részesedést szerezzen a Vodafone-ban a Mészáros birodalomhoz tartozó 4iG-vel közösen. A Yettelt már korábban megszerezték, most a Vodafone-on a sor. Ez 90 ezer forintjába kerül minden egyes háztartásnak, akkor amikor az élelmiszerárak és a rezsiköltségek az egekben, a forint a világ legrosszabbul teljesítő valutái között, megszorítások és adóemelés mindenhol… A Fidesz egy gazdasági válság közepén is az adófizetők pénzét a Mészáros birodalom építésére használja, miközben ebből a pénzből futhatná a pedagógusok béremelésére, vagy akár minden családnak jutna egyszeri közel 90 ezer forintos rezsitámogatás a közelgő télre…”

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. augusztus 22.)

Na, Fegyőr fegyvertársa bejelentkezett – a másik, aki annyira szeretett volna magyar beavatkozást Ukrajnában! És hogy teljes legyen a kép, még a stratégiai, telekommunikációs cégeket is szívesebben látná idegen kézen. Persze nem csoda: az EDF–DÉMÁSZ nevű multicéget szolgálta többek között Brüsszelben is, mielőtt az állam visszaszerezte volna azt franciáktól…

Forrás: Facebook/Márki-Zay Péter

 • „Pedro Sánchez miniszterelnök még áprilisban Kijevbe látogatott, ahol jelentős segítséget ígért az Oroszországgal háborúban álló államnak. Több mint négy hónappal később azonban Volodimir Zelenszkij még mindig csak néhány könnyűágyút, egyetlen páncélozott mentőautót és jópár páncéltörő fegyvert tud bemutatni a spanyol miniszterelnök állítólagos nagyvonalúságából.”

(Neokohn-Newsweek, 2022. augusztus 22.)

Az ígéret ingyen van, szóval azt lehet osztogatni számolatlanul. Szóval ehhez pofa kell, hogy elmenjen egy miniszterelnök Kijevbe, ott pózoljon az ukrán vezetőkkel, fűt-fát ígérjen, aztán azzal véget is érjen a barátság. Igen, pofa kell, de egy miniszterelnöknek elsősorban hazája érdekeit kell képviselnie, nem a saját arcbőrét. Szóval Sánchez teljesítette, amit Brüsszel és Washington elvárt tőle a kamerák előtt, aztán agyő, jobbra el! Senki nem róhatja fel neki, hogy nem akarja a spanyol emberek pénzén finanszírozni a háborút.

 • „A GYURCSÁNY-KORMÁNY IDEJÉN
 • - olcsóbb volt az iskolakezdés, a rászorulók ingyen kapták a tankönyvet
 • - vezették be a ma is létező babakötvényt
 • - emelték utoljára a családi pótlékot
 • - rendezték az özvegyi nyugdíjakat
 • - még szaktanárok tanítottak minden iskolában
 • - több volt a háziorvos
 • - nem voltak több százezres egyetemi tandíjak
 • Nem kell ezt szégyellni!”

(Gréczy Zsolt, Facebook, 2022. augusztus 23.)

Igen, földi paradicsom volt itt, mi is emlékszünk. Aztán az igazságtalan nép valahogy mégse akarta magukat visszaszavazni, nem értjük... Sőt, még az IMF is lemondatta Ferenc testvért!

 

 • „A coloradói állami szenátus egyik képviselője, Kevin Priola bejelentette, hogy otthagyja a Republikánus Pártot, és a jövőben demokrataként folytatja. A döntését indokló nyilvános levelében azt írta, hogy a republikánusok által a demokrácia ellen elkövetett támadások nem az egyedüli egzisztenciális fenyegetést jelentik, és őt egyre jobban aggasztja a bolygó sorsa és a klímaválság, amivel szembe kell nézzenek.”

(Horváth Bence, 444, 2022. augusztus 23.)

Ideje eredményt hirdetni a „Ki a legrománabb amerikai politikus” című verseny idei félidős futamában. A győztes ez a pojáca, Kevin Priola. Miután körzete balra tolódott, Priola oldalt váltott, mivel rájött, hogy amit eddig tett, azt demokrata színekben is meg tudja csinálni. Amúgy csak gratulálni tudunk annak a jellembajnoknak, aki képes a háborúpárti progresszívekhez csatlakozni ezekben az időkben! Kevin, Trump embere szétrúgja a feneked! 

 • „Egy, a klímát is átrendező, civilizációkat eltüntető vulkánkitörésre figyelmeztetnek a tudósok. Az Egyesült Királyság egyik vezető vulkanológusa, a Birminghami Egyetem docense, Michael Cassidy a vulkánkitörések elleni fokozott védekezésre sürgeti a kormányokat.”
 • „Újabb klíma-para forrás!!! Úgy kellett, mint egy falat kenyér. Vulkánok!!! Szűntessék meg őket!!! Pompei is egy vulkán miatt pusztult el!”

(Králl Bernarda, Index, 2022. augusztus 23.)

Viszont a kérdés adja magát: ha a vulkánok úgyis teljesen átvariálják a klímát, akkor nem kéne gyorsan beröffenteni a gyárakat, termelni ezerrel, hogy legyen bőség? A vulkánok úgyis mindent átvariálnak, kár a mostani klíma miatt aggódni. Nemsokára úgyis másmilyen lesz.

„Tényleg a Vodafone államosítása most a legfontosabb »nemzetstratégiai jelentőségű« kérdés a kormány szerint? Nem az uniós források megmentése lenne az? [...]  De ha már közérdek, meg »nemzetstratégiai jelentőség«: nemcsak az ügylet időzítése vagy összege felfoghatatlan, de az is, hogy ennyit költenek egy olyan cégre, aminek a piaci részesedése mindössze 26 százalék (szemben pl. a Magyar Telekom 44 százalékával, ami még így is csak 325 (!) milliárd forintot ér). A Vodafone nemcsak harmadiknak számít a piacon, de az elmúlt években ráadásul veszteséges is volt. Mi indokolhatná a 715 milliárd forintos brutális árat?”

(Fekete-Győr András, Facebook, 2022. augusztus 24.)

Kivételesen jó ötletet tetszett felvetni: vegyük meg a Telekomot is, jogos! De tényleg megtisztelő az expártelnök úr gyanús aggódása! A franciák üzentek esetleg még bármi mást?

 

 • „Szóval, ha győzni és sikeresen kormányozni akarunk, akkor újra egymásra kell találnia a progresszív európai magyar értelmiségnek és politikusainak.
 • Másként, mint korábban. Európai, művelt, felelős hazafiként. Mi készen állunk erre.”

(Gyurcsány Ferenc, Facebook, 2022. augusztus 24.)

Ez az, Miniszterelnök Úr, nehogy abbahagyja! Különösen ez a „készen állás” tetszik nekünk. Hogy a Bakterházból idézzünk: „na addig állj te fél lábon!”. Mindenesetre tényleg dicséretes, hogy az ellenzéki oldalon a maguk pártja a legnagyobb, legerősebb – mindent elmond a túloldal állapotáról. Köszönjük!

 

 •  „Cápákat lőtt ki magából egy vulkán.”

(Lányi Örs, 24.hu, 2022. augusztus 25.)

A klímát fenyegető vulkán egyéb módon is veszélyezteti a bolygó népességét. Legalábbis a 24.hu tudományos rovata szerint jó lesz vigyázni, nehogy egy vulkán ránk lőjjön egy cápával. Szóval nem elég, hogy a vulkán a bolygó légkörét rendezi át a kilövellő hamuval, hanem cápákkal köpködi tele az égboltot. Azt hiszem már hallottam arról a Zs-kategóriás filmről, amelyikben egy tájfun ragadt magával egy csomó cápát, amelyek szétmarcangolták azokat, akik a légörvénybe kerültek. Ki gondolta volna, hogy egy nap valósággá válik. Nos, az ilyen hírek miatt érdemes 24.hu-t olvasni. Semmi másért.

 • „19 ezer! Ez nem az áramszámla (egyelőre), hanem ennyien lettünk az utóbbi napokban. Nagyon megtisztelő, hogy ennyien érdeklődtök a munkám iránt. Köszönöm a sok támogatást, a sok hasznos kommentet. Nem vagyunk egyedül! Folytassuk!”

(Pulai András, Facebook, 2022. augusztus 25.)

Milyen szánalmas ez a pali. Mi csak azért látogatjuk az oldalát, hogy időnként szánakozva nevessünk, vagy hátha újra valami pedofilmentegetésen érjük őt. Most azonban csak azon ütköztünk meg, hogy rajtunk kívül még legalább 19 ezer magyar van, aki azért követi Pulait, hogy szánakozhasson. Pulainak igaza van, nem vagyunk egyedül. Ez egy közösség. Ezennel megalapítjuk az „azért követem Pulai András oldalát, hogy Pulai nyomorán keresztül rádöbbenjek az életem nagyszerűségére" nevű mozgalmat.

 • „Ma videóhívás keretében tárgyaltam Németország alkancellárjával, gazdasági és klímaügyi miniszterével, Robert Habeckkel.”

(Karácsony Gergely, Facebook, 2022. augusztus 25.)

Ahamm, szóval tárgyaltál. Szuper. De Klicskó nem volt ott? Nem láttad véletlenül feltűnni a háttérben? Na, nem akarunk semmire utalni, de hátha ő is bekapcsolódott a nagyok megbeszélgetésbe. Nem mellesleg ő németül is tud. Amúgy esküdj meg, hogy tényleg Habeckkel beszéltél! Ugye, most nem hagytad átverni magad! Ugye nem jelenik meg egy újabb videó arról, ahogy elárulod a hazádat!

 

 • „Jobboldali vagy baloldali? Nem számít. Mi mindannyian magyarok vagyunk. Közös a hazánk, közösen kell jobbá tennünk. Csatlakozz te is a Nép Pártján Mozgalomhoz, ha az állandó ideológiai megosztottság helyett egyszerűen csak egy emberségesebb Magyarországot szeretnél, ahol mindenki azt kapja, amit megérdemel. Aki kifosztja a nemzetet börtönt, aki minőségi munkát végez minőségi fizetést, aki tisztességgel ledolgozta az életét tisztességes nyugdíjat, aki becsülettel fizette a tébét modern egészségügyi ellátást. Mi, akik a Nép Pártján állunk, nem jobboldalibbak akarunk lenni másoknál vagy baloldalibbak…”

(Jakab Péter, Facebook, 2022. augusztus 26.)

A parlament honlapja alapján a fizetésed havi 1 910 903 forint, szóval neked mégis mi közöd van a néphez? A „nép” is ennyit vissza haza havonta? A népnek is jár ingyen benzin, albérlettámogatás és közpénzből fizetett szerető titkárnő?

 • „David Pressman kijelölt nagykövet lelkesen veti bele magát a magyar nyelvtanulásba, mielőtt Magyarországra indul: >>Hadd mutatkozzam be, David Pressman vagyok<<”.

(US Embassy Budapest, Facebook, 2022. augusztus 26.)

A mi Pressmanünk korábban arról beszélt, hogy „hanyatlik Magyarországon a demokrácia és a jogállamiság”. Most azonban a barátságos arcát mutatja, magyarul tanulgat. Üdvözöljük Pressman urat, és reméljük, hogy ténylegesen az Egyesült Államok nemzeti érdekeit fogja képviseli hazánkban, tehát nem a Demokrata Párt éppen aktuális ideológiáját. Bár elnézve az aktivista, illetve LMBTQ-szószólói múltját, nyilván kétségeink vannak efelől. Mindezek ellenére reméljük, hogy nem ő lesz az új André Goodfriend, és a belügyekbe való be nem avatkozás elvének a tiszteletben tartása mellett a nagykövet úr segítségével jó együttműködés alakulhat ki az Egyesült Államok és Magyaroroszág között. A közös, elsősorban gazdasági, másodsorban katonai érdekeink ezt diktálják, és nem lenne jó, ha valami ködös ideológia ezeket felülírná.

 • ORSZÁGOS GAZDATÜNTETÉS
 • 2022. augusztus 26.: A hetedik nap”

(Szabó Bálint, Facebook, 2022. augusztus 26.)

Bálint, amúgy nem mostanában voltál öntudatlanul, mezítláb, alsónadrágban az M43-ason? Csak úgy mellékesen: hol van az 1800 traktor? Hát a 2200 autó? Sikerült már körbezárni Budapestet?