Heti válogatás az ellenzéki politikusok és a független újságírók legnagyobb hülyeségeiből

Mi már nehezen bírjuk, reméljük, Ti azért még igen. Kattints az e heti hülyeségadagért!

 • „Még egyszer gratulálok a Fidesznek a mai csarnok-negyedi győzelemhez, de Kocsis Máté  és Sára Botond fősipán úr, azért picit szerényebben, és közelebb a valósághoz:  Az olyan szövegek mint a kétharmados Fidesz győzelem Józsefvárosban, meg a józsefvárosiak világosan kinyilvánítottak az akaratukat, hogy nem akarják a mostani városvezetést, a számok tükrében elég nevetségesek! [...]  azért ez a mai eredmény messze van bármiféle trendfordulótól, főleg ítélettől Józsefvárosban. 2024-ben döntenek majd a józsefvárosiak a helyi önkormányzati vezetéstől. Nem mondanám, hogy esélytelenek vagytok, nyilván szoros küzdelem lesz, de azt ti se mondhatjátok, hogy egyértelmű fideszes hangulat van Józsefvárosban.”

(Jámbor András, Facebook, 2022. június 26.)

Tökéletesen igaza van, T. Független Újságíróból lett Baloldali Politikus Úr! Sőt, megnyugtatnám: minden a legnagyobb rendben, Karácsony és csapata faszán vezeti a várost és a kerületeket, az emberek elégedettek. Ez is csak egy kis zárójelbe tett butaság volt, amíg az emberek pont a Balatonon voltak. Hajrá, csak így tovább!

Forrás: Facebook/Jámbor András

 • „A legfontosabb, hogy a Fidesz és Kövér László egyre durvább lépéseit nem szabad megszokni. Az egyre súlyosbodó büntetéseket nem szabad néhány fejcsóválással, nyilatkozattal annyiban hagyni. Ha a hatalom retorzióval válaszol, arra nem hátralépéssel, hanem sokkal határozottabb tiltakozással kell válaszolni! [...] Érdemesebb lenne nekik is feladni a plusz pénzzel járó díszpozíciókat és a Ház falain kívül, a választókkal foglalkozni!”

(Hadházy Ákos, Facebook, 2022. június 27.)

Értjük, (nem-)Képviselő úr, hogy szar érzés egyedül lenni a bajban, de valószínűleg Magán kívül már mindenki belátta, hogy a pénz jól jön, a munkát pedig úgyis csak a Fidesz tudja rendesen elvégezni. Egyedül maradtunk, Ákos!

 

 • „Még egy szót se szóltam, de már fújoltak a Fidesz agymosott képviselői. Amíg így fogadnak a döbrögik, tudom, jó oldalon állok. A nép pártján!”

(Jakab Péter, Facebook, 2022. június 27.)

Jól van, szia. Ez kurva gyenge volt, de azért köszönjük a sokadik kétharmadot. Mehetsz a pártmúzeumba vagy a DK-ba, hülyegyerek!

Forrás: Facebook

 • „Látjátok a készülő Blahán azt a sok fehér köröcskét?
 • Azokban mind fa lesz.
 • A kedd reggeli eső szépen kirajzolta a félkész burkolatban a fehér kis köröket, amely egy komplett kiserdő lesz. A Blaha Liget.”

(Karácsony Gergely, Facebook, 2022. június 28.)

Ez mind tök jó, Polgármester úr. Szinte olyan jó lesz, mint amiből Tarlósék ideje alatt csináltak vagy 50-et. Azt szeretnénk kérdezni, hogy a rengeteg fetrengő csövest mikor szándékoznak méltóbb körülmények közé szállítani? Válaszát előre is köszönjük.

Forrás: MTI /Balogh Zoltán

 • „Kovács Zoltán felhúzta magát azon, hogy a New Yorker elküldött neki egy cikket megjelenés előtt. Nem könnyű megfelelni a magyar kormányzat talán leghisztisebb államtitkárának.”

(Herczeg Márk, 444, 2022. június 28.)

A stílus maga az ember! Ha jól értelmezzük a szituációt, a szerző (Andrew Marantz) írása már végleges, csak a publikálás előtti végleges verziót küldte el Kovács államtitkárnak. Azért itt igenis áll az „-Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet!” idézet...

 • „Lezuhant Horvátországban a Rogánékat helikoptereztető cég egy repülőgépe”

(HVG, nincs szerző, 2022. június 28.)

Ezzel a rendkívül informatív és közérdeklődésre számot tartó cikkel (és címmel) eteti az olvasóit a HVG. Tökéletes témaválasztás..., már amennyiben azt szeretnénk szemléltetni, hogy az ország leghitelesebbnek tartott médiafelülete milyen hírszerkesztési gyakorlattal működik: bármi legyen a téma, egy kis orbánozás, habonyozás, rogánozás bele kell hogy férjen. Nincs olyan téma, amibe nem lehet belegyömöszölni valahogy a jobboldalhoz köthető személyeket, politikusokat. Mindezt persze a függetlenség és tényszerűség jegyében!

 • „A Moody's szerint fizetésképtelenné vált az orosz állam, miután 100 millió dollárnyi kötvény vasárnap esedékes hozama nem érkezett meg a hitelezőkhöz. A lap beszámolója szerint Oroszország nem azért fizetésképtelen, mert ne lenne pénze kifizetni kibocsátott kötvényeinek hozamát, hanem azért, mert az amerikai pénzügyi rendszerről való leválasztásuk miatt akkor sem érnek célba a hitelezőkhöz a kifizetések, ha Oroszország minden feltételnek megfelelve, dollárban utalja el őket.”

(The Moscow Times, 2022. június 28.)

Amerika alaposan megbüntette Oroszországot a pénzügyi szankciók bevezetésével. Putyin most fortyoghat dühében. Nem tud utalni. Már közel az orosz összeomlás, az energiahordozók eladásából származó extraprofit után most dollár százmilliók maradnak az államkasszában. Nem lennénk most Putyler helyében!

 • „Rekordalacsony fogyasztói hangulatindexet mért júliusra a GfK gazdaságkutató intézet Németországban. Soha nem volt még ennyire rossz a Gfk mutatója. A felmérés 1991-es kezdete óta Németország egész területén nem mértek alacsonyabb értéket. A megélhetési költségek növekedése miatt valamennyi alindex a helyzet romló megítélését tükrözi: a gazdasági várakozások mínusz 11,7 pontra csökkentek az előző mínusz 9,3 pontról, a jövedelemmel kapcsolatos várakozások mínusz 33,5 pontra mínusz 23,7 pontról és a vásárlási, költekezési hajlandóság mutatószáma is mínusz 13,7 pontra esett mínusz 11,1 pontról. A két fő problémát a háború és az infláció jelenti.”

(Domokos László, napi.hu, 2022. június 28.)

Engedjék meg, hogy a kommentárt újra egy műrácsodálkozással kezdjük: nahát, erre senki nem számított. A magyar kormányfő sem erről regél a szankciós politika bevezetése óta. Pedig minden ki volt számolva az utolsó eurócentig. Putyin megtámadta Ukrajnát, az EU a tárgyalásos megoldás helyett szankciókat vezetett be, hogy rövid idő alatt bedöntsék az orosz gazdaságot. Nem jött össze. Most mindenki csodálkozik. Pláne a szankciókat teljes mellszéllességgel támogató atlantisták. Aztán majd talán hallgatnak Orbán Viktorra. Békére van szükség, azonnal! Jah, és a NATO- és az uniós tagság jó, nem ezek ellen vagyunk, mindössze az ostobaságot nem tudjuk elviselni.

 • „Természetesen reagálni fogunk Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár hagymázas gondolataira, csak előbb megemésztjük ezt a rengeteg sületlenséget, melyek elhagyták »Európa kovász-biztosának« a száját.”

(Molnár „noÁr” Áron, Facebook, 2022. június 29.)

Hatalmas cliffhanger, már nagyon izgulok, mi lesz a reakció! Én megmondom: tessék megélni a piacból, tartsák el a hívek. Ugyanitt tűnődtem el, hogy a Facebook-oldal linkjében (noarhivatalos) is nagyon aranyos: mintha lenne nem hivatalos meg rajongói oldal is, ez azt sugallja…

Forrás: YouTube/Partizán

 • „Szavakban szinte lehetetlen kifejezni azt, hogy milyen sokat jelent az a felém áradó szeretet, amit tőletek kapok, miután elnyertem az Év EP-képviselője díjat tegnap. Gratulálok a többieknek is, különösen a szintén a Megújuló Európa frakciónkhoz tartozó Hilde Vautmansnak és Urmas Paetnek, valamint a másik magyar díjazottnak, Ujhelyi Istvánnak.”

(Cseh Katalin, Facebook, 2022. június 30.)

Ha ti Ujhülyével közösen lehettek az Év EP-képviselői, akkor el sem tudjuk képzelni, hogy a többiek mégis milyen „teljesítményt” nyújthatnak… Az, hogy ti vagytok az év EP-képviselői, a lehető legtökéletesebb érv az Európai Parlament megszüntetésére. Persze akkor Cseh „Katkának” és Ujhülyének is el kellene mennie dolgozni, már nem kaphatnának a mi adónkból havi 7 ezer eurót a semmiért.

 • „Úgy gondolom, hogy sikeres politikát csak úgy folytathatunk, ha a nemzetközi térben is jelen vagyunk, és alakítjuk azt. Ha a Jobbik kongresszusa bizalmat szavaz nekem, minden erőmmel azon fogok dolgozni, hogy a Jobbik véleménye Európában is tényező legyen. Enélkül ugyanis nem lehet eredményeket elérni.”

(Gyöngyösi Márton, Facebook, 2022. június 30.)

Ti már legkisebb borsodi vagy szabolcsi falvakban sem vagytok tényezők, mégis, hogy akartok Európában tényezők lenni? Önállóan a magyar parlamentbe sem jutnátok be, nemhogy az európaiba… A zsidólistázó Gyöngyösi valószínűleg abban reménykedik, hogy Gyurcsányné mellett ő is helyet kaphat a DK EP-listáján, hogy Brüsszelben folytathassa a semmittevését havi sok ezer euróért.

 

 • „…És akkor a disznóólnak márcsak a hűlt helye… pedig imádtam, tehát amikor én megyek vidékre és valahol disznósz@r szagot érzek, akkor mások azt mondják, hogy fúj, én meg azt mondom, hogy boldog gyermekévek.”

(Jakab Péter, Facebook, 2022. július 1.)

Elképesztő vagy, Jakab! Három hónapja szenvedtetek történelmi vereséget, miközben te tovább játszod a vidéki gyereket, noha havonta közel 6 millió frontjába kerülsz az adófizetőknek. Biztosan a vidéki barátaid is havi 6 millióból élnek… Sebaj, miután megbukik a nemierőszak-kísérlettel vádolt haverod, te is mész a süllyesztőbe vagy Gyurcsány-frakciójába, bár a kettő között nincs nagy különbség

 • „Magyarország egyik legnagyobb német barátjával, Bernd Posselttel ebédeltünk ma Münchenben. A befolyásos bajor politikus a kormányzó CSU elnökségének Közép- és Kelet-Európáért felelős vezetője, évtizedek óta jó ismerője hazánknak és a magyar politikának.
 • A tavalyi hódmezővásárhelyi találkozónk után a mai müncheni beszélgetésünkön is megerősítettem neki, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom további építése mellett megalakítjuk a néppárti értékeken alapuló civilek pártját. Azt szeretnénk, hogy ez a párt a civilek érdekérvényesítési eszköze legyen az önkormányzatokban és az országgyűlésben, valamint az Európai Parlamentben is az Európai Néppárt tagjaként.”

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. július 1.)

Tudósítás egy alternatív valóságból: a magát már külügyminiszternek (is) képzelő Márki-Zay Péter egy ismeretlen bajor politikus társaságban, a berlini német hatalmi centrumtól politikai értelemben legtávolabb lévő Münchenben, „civil párt” létrehozásán dolgozik, amely majd csatlakozhat a bukott politikusokat tömörítő Európai Néppárthoz, a maga nulla EP-képviselőjével. Mi már csak egy kávét kérünk.

Forrás: Konta/Kozma Zsuzsi