Heti válogatás az ellenzéki politikusok és a független újságírók legnagyobb hülyeségeiből

 • „Az azeri diktátor is csak 87 százalékkal nyeri az általa kiírt választásokat, Márki-Zay 100 százalékkal, jöhet a tisztogatás. [...] Véletlenül sem fideszes ügynök, mert a fideszes ügynökök nem akarnák őt megbuktatni, hiszen úgy kell nekik, mint egy falat kenyér, másrészt Márki-Zay igazi ellensége nem a Fidesz, hanem az ellenzék.”

(Bartus László, Amerikai Népszava, 2022. június 19.)

Igen, mi is sokat gondolkoztunk ezen, de mégis úgy látjuk, hogy MZP magától ilyen hülye, nem állt fideszes ügynöknek. Nehéz döntés volt, de így látjuk.

 • „Bevándorló, takarítónő és tegnaptól a francia nemzetgyülés tagja!
 • Rachel Keke Párizs egyik körzetében győzte le a baloldal jelöltjeként a volt sportminisztert. Keke Elefántcsontparton született, fodrászként, takarítóként és bejárónőként dolgozott. Egy francia szállodaláncnál szervezte a takarítók sztrájkját, amelyben 22 hónapig tartottak ki, majd végül győztek jobb munkakörülményeket harcoltak ki! Most pedig, egy évvel később parlamenti képviselővé választották!
 • Egy normális demokráciának nem csak a jogállam a része, hanem hogy a dolgozók, a szegényebbek is beleszólhassanak a döntésekbe!”

(Jámbor András, Facebook, 2022. június 20.)

Hú, mennyi felkiáltójel! Így biztosan izgalmasabb a mondanivaló! Nos, valóban demokratikusnak tűnik a dolog, bár ilyesmit mintha már nálunk is próbálgattak volna az 1950-es években, és nem volt egyértelmű sikere. Na mindegy, Franciaország most biztos megint egy kicsit jobb hely lett.

Forrás: Facebook/Jámbor András

 • „Az ország összeomlik, Orbánék meg a közjogi elnevezésekkel szórakoznak.  [...] A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű, az Orbán-kormány végérvényesen elvesztette a kapcsolatát a valósággal és már nem is akarja megérteni, hogy mik az ország igazi problémái. A DK ezek után kíváncsian várja, hogy Rogán Antalt mikortól fogják főpohárnoknak hívni vagy Bayer Zsolt titulusa esetleg vármegyei írnokra változik-e. Azt a napot pedig igazán várjuk, amikor Mészáros Lőrincre és Tiborcz Istvánra már a tömlöctartók fognak vigyázni.”

(Demokratikus Koalíció, MTI, 2022. június 21.)

Nos, azt a napot várhatjátok, demokrácia van. Először lehet, hogy választást kellene nyerni – és nehogy a fagyi visszanyaljon. Kellemes további várakozást!

 • „A »hibrid« rezsimek előbb-utóbb fajtiszta diktatúrává válnak, amikor a hatalom már csak úgy érzi magát biztonságban. [...]  De tudják azt is, hogy a hibrid rezsimek lényege éppen abban áll, hogy a demokrácia díszleteit megcsúfolva a legnagyobb disznóságok teljesen nyíltan történnek.  Egy biztos: változás csak akkor lesz a rendszerben, ha nem csak beszélünk a diagnózisról, hanem SOKAN teszünk is érte.”

(Hadházy Ákos, Facebook, 2022. június 21.)

Doktor Úr! Sikerült-e letennie az esküt, megvolt a személyre szóló időpont?

Forrás: Facebook

 • „Négy fővárosi közterület augusztus elsején ingyenesen az állam tulajdonába kerül, majd 99 évre odaadják a fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzatnak.”

(Tenczer Gábor, Telex, 2022. június 21.)

Újabb két fővárosi tér menekül meg a pusztulástól. Az államnak kellett közbelépnie, hogy a Pisissippi ne árassza el újra és újra a belvárost. Ez a valóság. Ebben a tálalásban már nem is hangzik olyan rosszul az „államosítás”. Máskülönben csak az államnak, a magyar nemzet közösségének vannak városaik. Budapestnek önállóan semmije nincs. Közösen hordtuk össze a téglákat, hogy legyenek terek, épületek, utcák. A főváros a nemzet reprezentációs tere. A lépést így illik értelmezni. Minden más (amit a Telex állít) hazugság.

 • „A Telex írt összefoglalót a Vadvirágos Budapest program első évéről, amelyet a sikereken felbuzdulva idén is folytatunk. 2022-ben 38 rovarbarát zöldfelületet jelölünk ki…”

(Karácsony Gergely, Facebook, 2022. június 21.)

Mindössze egyetlen mondatot felejtett ki a cikk felvezetőjéből a főbogármester:

„Fizetett politikai hirdetés”.

Mert azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy a parlagon pangó parkok tervszerűen lettek a rovarmentés céljára áldozva. Egy egyszerű Google-kereséssel ellenőrizni lehet, hogyan néz ki egy méhlegelő vagy bármi, amit a főváros vezetése a tehetetlenségük palástolására használ.

Forrás: Facebook

 • „A Fidesz egy olyan képződmény, amely mindig nemzetállamot mond, és a nagytőke elleni szabadságharcot, de a politikája végén mindig az elitek érdekeinek képviselete jön ki!”

(Jámbor András, YouTube, 2022. június 21.)

Neked kommunistaként fogalmad sem lehet egy hatékonyan működő gazdaság felépítéséről. Nektek az a méltányos, ha a munkások „önkéntesen” ajánlkoznak munkára a népgazdaság megerősítése érdekében.

Az emberek munkából élnek, a munkaidejüket adják bérbe. A versenyképességünk a tét! A nemzet érdeke, hogy a magyar gazdaság erős és versenyképes legyen. Ez egészen addig tart majd, amíg újra hatalomra nem kerültök, és néhány év alatt újra elprédálhattok mindent.

 • „Az OECD és több uniós ország évek óta dolgozik azon, hogy a nagy multik legalább 15 százalékos társasági adót fizessenek. [...] Hatalmas szívességet tett Orbán Viktor a multinacionális cégeknek, amikor de facto megakadályozta, hogy az Európai Unió egységesen csatlakozzon a globális minimumadó-egyezményhez.”

(Papp Zsolt, Népszava, 2022. június 22.)

De akkor ez most mégse jó? Tehát az alacsony, 9 százalékos társasági adó a nagycégeknek rossz, de az extraprofit-különadó is rossz? Össze vagyunk zavarodva.

 • „Sokak szerint a főispánkodás-vármegyéskedés gumicsont, hogy elterelje a figyelmet Putyin valagáról [...] Nincs itt semmi félrevezetés, ámítás; ezek ilyenek. A lényegüket adják.”

(Konok Péter, Facebook, 2022. június 22.)

Remélem, hogy igaza van, kedves Konok úr! Várjuk a vármegyéket, hozzá a közigazgatásilag egyelőre egyesített (k. e. e.) vármegyék megnevezést is.

 • „Egy nagy kupleráj vagytok”

(Edi Rama, Albánia kormányfője az Európai Unió vezetőinek, 2022. június 23.)

Ezt mi sem tudtuk volna szebben megfogalmazni, tökéletesen egyetértünk Albánia miniszterelnökével. Ehhez nincs mit hozzáfűzni.

 • „Előadásomban újra elmondtam: az önkormányzatok abban érdekeltek, hogy Magyarország minél előbb hozzájusson az EU-s forrásokhoz. Ennek érdekében használjuk európai kapcsolatrendszerünket, ezért voltam nemrég Brüsszelben uniós biztosokkal tárgyalni, és ennek érdekében készülök Berlinbe is.”

(Karácsony Gergely, Facebook, 2022. június 24.)

Te mégis milyen nyelven tárgyaltál az uniós biztosokkal Brüsszelben? Az összes másodrangú bürokrata (fontos biztossal ugyanis nem találkoztál) megtanult a kedvedért magyarul? Nem valószínű.

 • „Vágvölgyi nem került vissza főszerkesztői pozíciójába, a médiacégünk pedig Kálmán Olga férjének, Hoffmann Györgynek a vezetése alá került.”

(Baranyi Krisztina, Facebook, 2022. június 24.)

A „független-objektív” Kálmán Olga férje lesz a ferencvárosi médiacég feje, Baranyinak pedig nem tetszik a DK-s médiapolitika. Erre mondják, hogy a forradalom felfalja a saját gyermekeit. Amíg ők veszekednek, mi már csak egy kávét kérünk.

Forrás: MTI/Bruzák Noémi