Heti válogatás az ellenzéki politikusok és a független újságírók legnagyobb hülyeségeiből

Megígértük, betartjuk. Itt a Házi Sertés következő része!

 • „A panelprogram a valódi rezsicsökkentés”

(Márki-Zay Péter, 2022. január 30.)

Szerintünk pedig a rezsicsökkentés az igazi rezsicsökkentés.

 • „Csapolt sört nem láttunk, viszont a 0,33-as üveges Heineken 890 forintba került, ami még belvárosi mércével is pofátlanul drága, főleg ahhoz képest, hogy a bor decijét 450-ért mérték. Egy Unicum 1200, egy Jägermeister 1400, de tehetősebbek olyan 2200 forintért Grey Goose-t is ihatnak."

(Sajó Dávid, Telex, 2022. január 30.)

Sajónak szóljon valaki, hogy a késdobálós Tablettás Borbár a liget másik oldalán található.

 • Vatai Éva francia-drámatanár a Telex.hu kérdésére elmondta, a tankerületi figyelmeztetés ellenére a tanárok többsége szerinte elkötelezett a sztrájkban, megfogalmazása szerint a tanári szobában »forradalmi a hangulat«.”

(Mizsur András, Telex, 2022. január 31.)

Orbán a pécsi gimiben bukik.

 

 • „»Egy nyilvános akasztást is támogatnék« – írta Fb-oldalán Kerényi-Nagy Viktor, Óbuda baloldal által kinevezett főkertésze, aktív politikai véleménynyilvánító. Kerületünk főkertésze a fákat szereti, és azon lógni szeretne látni embereket, benne a miniszterelnököt és két miniszterét is."

(Bús Balázs, Facebook, 2022. január 31.)

Ők ma is akasztanának. Egykor a szabóinasból lett Péter Gábor (amúgy nem ez volt az igazi neve) volt az ország fő hóhéra. A főkertészre is biztos szép karrier vár.

 • Miért nem épülhet meg végre a lakosok kérése szerint a LIDL Fóton? Miért épülhet 1800 m2-en CBA? Április 3-án Tuzson és Orbán mennek, a LIDL jön. Személyesen fogok ezért dolgozni."

(Dorosz Dávid, Facebook, 2022. január 31.)

Ilyen az, amikor egy magyar politikus leplezetlenül a nemzetközi cégek zsoldjában áll. A nagy német élelmiszerláncok talicskaszámra hordják ki a pénzt az országból, a magyar baloldal pedig lelkesen tolja ezt a talicskát. Vajon Dorosz Dávid százalékos vagy fix tarifa alapján érdekelt, vagy pusztán önszorgalomból dolgozik a németeknek?

 

 • Mit csinál közben Orbán Viktor? Egyszerűbb megválaszolni azt, mit nem csinál. Nem ítéli el nyíltan, határozottan és egyértelműen Putyin háborús fenyegetését."

(Cseh Katalin, Facebook, 2021. január 31.)

Khatkha elfelejti, hogy Orbán a múlt héten Madridban aláírt egy Oroszországgal szembeni nyilatkozatot. De valószínűleg inkább hazudik.

 

 • Brüsszel is bevezeti a rezsicsökkentést; Belgium mintha Orbán Viktor »kottájából játszana«: olcsóbb lesz a villanyáram, és még kedvezményt is adnak."

(HVG, névtelen szerző, 2022. február 1.)

Gúnyolódik a HVG, mert más stílusban képtelenek lennének beismerni, hogy a sokat kritizált rezsicsökkentés nem deviancia, hanem úttörő kezdeményezés. Brüsszel jövőre térden csúszva vesz   gázt Oroszországból?

 • „Meghalt egy ember: gondolatok a veszprémi önégetésről."

(Kardos Gábor, Index, 2022. február 2.)

Mintha az Indexet Google-fordítóval készítenék.

 • Aberráltnak és kimondottan tahóságnak tartom azt, hogy beleírták azt, hogy az apa férfi, az anya nő.”

(Márki-Zay Péter, a Mozaik Kör rendezvényén, 2022. február 2.)

Apa, anya. Felfordul a gyomrunk ettől a maradi, múlt századi terminológiától! Anyámat meg kell kérdezzem, hogy ő miként azonosítja magát, mielőtt csak úgy anyának szólítom. Nehogy sértődés legyen. 

Forrás: Kontra/Kozma Zsuzsi

 • Mire kért Orbán Viktor még egymilliárd köbméternyi gázt Putyintól?"

(Szabó M. István, napi.hu, 2022. február 3.)

Mindenki sejti ugye, hogy mire kell a többletgáz, ugye???

 • Az egyetemi tanár hangsúlyozta, nem lehet tudni, a magyar kormány számol-e Kárpátalja visszaszerzésével, de vannak olyan gesztusok, mondatok, amelyek csak azzal magyarázhatóak, hogy fenn akarják tartani a lehetőségét, hogy ha a »dolgok úgy alakulnak«, Ukrajna egy része akár hozzánk is kerülhet."

(Farkas György interjút készített Sz. Bíró Zoltánnal, 24.hu, 2022. február 3.)

Nahát, a magyar kormány magyar érdekű politikát folytat! Ez azért mégiscsak hallatlan! Pedig az európai megoldás az lenne, ha Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét felajánlanánk Ukrajnának a Krím-félsziget elvesztése miatt.

 • „Csütörtökön ismertette gazdaságpolitikai elképzeléseit az ellenzék. Szerintük öt év alatt be lehet vezetni az eurót.”

(Papp Attila újságíró Mellár Tamást idézte, 24.hu, 2022. február 3.)

A jól bevált módszer újramelegítésén dolgoznak. A bejelentés azt valódi tartalma az, hogy bevezetik az eurót. Be. Egyenesen a pártkasszába. Ilyen volt már korábban is.

 • A fehér nyelvi felsőbbrendűség felszámolásának érdekében Asao B. Inoue, Arizona Állam professzora a munkaalapú osztályozást támogatja."

(Mandiner, 2022. február 3.)

Amerika hivatalos nyelve az angol, helyenként a spanyol is. Mindez egyáltalán nem elég. Előremutató lépés lenne, ha egy harmadik nyelvet vezetnének be, amelyek mindenki számára egyaránt nehéz. Minden bizonnyal az „újbeszél” hivatalos bevezetése lenne a megnyugtató megoldás.

 • Ma reggel a kormánypropaganda azzal az összeesküvés elmélettel állt elő, hogy mivel Karácsony Gergely egy rokonommal szomszédos lakásban lakik, így minden bizonnyel én vagyok a háttérhatalom, aki a főpolgármester lakhatását biztosítja. Az ilyeneket író propagandistáknak küldöm ezt a videót, ahol 10 órán keresztül egy orángután golfautót vezet."

(Buzinkay György, Facebook, 2021. február 3.)

Képzeljük el Buzinkayt, amint keresgéli a megfelelő büntetővideót, amivel jól megmutatja a propagandistáknak, hogy a humor baloldali műfaj, és annak erejével bukik majd az Orbán. 

 • Macron Putyinnak: Legyünk barátok. A Politico szerzője arra a következtetésre jutott Macron közelgő moszkvai látogatását illetően, hogy a Putyinnal történő párbeszéd keresésével a francia államfő az európai politika élbolyába tart."

(Emmanuel Macron, 2022. február 4.)

Biden, segíts! Már Macron is Putyin pincsije szeretne lenni! Hol vannak a NATO-csapatok? Mikor veszik be Párizst?