Heti válogatás az ellenzéki politikusok és a független újságírók legnagyobb hülyeségeiből

Ez itt a Házi Sertés.

 • „Menczer Tamás, külügyi lófaszjóska: »Magyar ember csak Isten és a menyasszonya előtt térdel le.«
 • Szerény észrevételeim:
 • 1. Nincs is isten.
 • 2. Akik letérdeltek, azok nem magyar, hanem angol emberek. Senki se kérte, hogy utánozzuk őket.
 • 3. Én úgy tudtam, sőt biztos vagyok benne, hogy a magyar emberek közé tartoznak a nők is. Ezek szerint nekik is lehet menyasszonyuk. És ezt innen kell megtudnunk.
 • Végül minden jóra fordult!”

(Tóta W. Árpád, Facebook, 2022. június 12.)

Nietzsche analógiájára:

Nincs is Tóta W.

Forrás: Facebook/Tóta W. Árpád

 • „1 euró egyenlő 401,84 magyar forint. De legalább nem buzik az óvodások!”

(Karácson Tamás alias „Fluor Tomi”, Twitter, 2022. június 13.)

Nem, de mostanában egyes 30+-os szakállas-sapkás óvodások zenebohóckodás mellett még közéleti kérdésekben is meg szeretnek nyilvánulni.

 

 • „Rendkívül sikeres volt a litván barátainknál tett háromnapos látogatásunk.”

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. június 13.)

Három nap felszabadulás Hódmezővásárhelynek, három nap értetlenség egy mit sem sejtő litván kisváros lakói számára. Bárcsak ott lehettünk volna, amikor a volt miniszterelnök-jelölt arról értekezett Kelme elöljáróinak, hogy ő valójában több mint polgármester, sokkal inkább messiás, illetve litván gyereket még nem vert, de úgy vágyik rá, mint egy vadász a következő trófeára!

Forrás: Facebook/ Márki-Zay Péter

 • „Az ország második legszegényebb megyéjében, Békésben is sok a feladat.”

(Jakab Péter, Facebook, 2022. június 13.)

Úgyhogy meg is mondtam Mamusznak, hogy többet ne szervezzen találkozót ilyen problémás helyekre. A Fidesz foglalkozik ezekkel a nincstelen barbárokkal, én nem ártom bele magam ilyen ügyekbe. Egy európai léptékben mért politikus vagyok!!! Végre szeretnék önmagam lenni, legközelebb Ibizára szervezzen egy lakossági fórumot!

Forrás: Facebook/Jakab Péter

 • „Orbán-csomag helyett: fizessenek a fideszes szupergazdagok!”

(Tordai Bence, Facebook, 2022. június 13.)

Az az idő már elmúlt, hogy valakit világnézete vagy pártállása alapján kipécézzenek, hogy tönkretegyék! Aki szupergazdag, az most is adózik, talán éppen eleget, az extraprofitból pedig szintén le kell szurkolni mindenkinek a „szolidaritási járulékot”.

Nem adóztatható meg senki duplán, csak mert fideszes! Nektek miért mindig a magyar emberek pénzére fáj a fogatok?

Forrás: Facebook/Tordai Bence

 • „Ennek az országnak az élelmiszeripar lehetne az egyik kitörési pontja. Mégis biztonsági őr lesz a földművesből. Rossz az irány, miniszterelnök úr! Tóth Jánossal hamarosan el is mondjuk, hova vezet.
 • Fizessenek meg a tolvajok! Jólétet minden magyarnak!
 • #jakabpéter #néppártján”

(Jakab Péter, Facebook, 2022. június 14.)

Valóban eltűntek a #jobbik-hashtagek. Jakab úr! Hova vezet mindez? Nem lehet, hogy a választást kellett volna inkább megnyerni? Meg nem kellett volna úgy általában minden téren megbukni? Maradunk tisztelettel.

 • „Amiről én itt és most írni akarok, az a lélektani tényező. Mert szerintem itt történt a csoda. Nem hinném, hogy a játékosaink, akiknek egy része jó ideje válogatott, fizikai vagy technikai szinten lépett volna ekkorát.”

(Vona Gábor, Index, 2022. június 15.)

Nos, az Expártelnök úr ebben is téved. Mert bár lélektanilag is kurva jók vagyunk, bizony ezek a fiúk még futballozni is megtanultak. Nem tudom, visszajátsszuk-e Nagy Zsolt legutóbbi két gólját... De Szoboszlai csavarása cimbalomszögből vagy visszafutása is olyan volt, amihez a lélek nem elég. Önmagában ezek nem az akarat diadalai, ha szabad ilyen rosszmájú, képes beszéddel élnünk.

Forrás: MTI/Kovács Attila

 • „Ugyanakkor az, hogy a foci szimbolikus győzelmét az ország, a társadalom kompenzációként kapja konkrét veszteségekre egy válságos időszakban, engem Magyarország egyik legsötétebb korszakára emlékeztet. Még a dumák és érzemények is vészesen hasonlítanak, ahogy olvasom az ezernyi posztot és kommentet. A foci, sajnos csak foci honfitársaim, jelentősége nulla. Nem közös nemzeti győzelem, meg hasonlók.

Bocs az ünneprontásért.”

(Farkas Attila Márton alias „Martin Ethelwolf”, Facebook, 2022. június 15.)

Pont most szavaztuk meg a szerkesztőségben, hogy jöhet az 500-as euró, ha a németeket is verjük idegenben!

 

 • „Mi is láttuk a meccset, az angolok betlijétől ez még nem egy aranycsapat [...] A magyaroknak »élet-halál« kérdése egy ilyen meccs, de a profi angol játékosoknak egy erős és nehéz, fárasztó bajnokság után egy letudandó kötelezettség, amin túl akarnak esni. Ezért aztán nem tudnak mit kezdeni a pályára lépő magyarokkal, akik olyanok, mint az éhes oroszlánok.
 • Ebben benne van az állandó bizonyítási kényszer, ami a magyar válogatott mögött álló egész Orbán-rendszert jellemzi, ami a névadó sajátja, akinek az egész élete abból áll, hogy bebizonyítsa, hogy ő valaki. A kekeckedő, az ugribugri, hőzöngő Magyarország ugyanilyen a világpolitikában, meg kell mutatnia, hogy valaki. Az igazán nagyoknak nem kell megmutatniuk semmit, ők azok, akik, nem szorulnak erre a bizonyításra. A magyar futballválogatott és a végtelenül primitív és bunkó törzsközönsége viszont minden világversenyen meg akarja mutatni. Ahogy a Gazda is.”

(Bartus László, Amerikai Népszava, 2022. június 15.)

Te hülye f@sz. Szóval szégyelljük magunkat, mert a csapatunknak fontosak voltak a meccsek, és hogy győzzenek? Az angolok meg vannak annyira jók, hogy nekik már nyerniük se kell? Jól értem? Amúgy óriási az egész cikk, nagy kár, hogy hely szűkében nem idézhetünk mindent ide...

 

 • „Van az a pénz?! Nagy bajban lehet a kormány, ha még vele is leült tárgyalni”

(Ujhelyi István, Facebook, 2022. június 16.)

Írta ki a szerény képességeiről ismert Ujhelyi István a Facebookra, mikor szembesült vele, hogy a kormány politikusai Vera Jourovával tárgyalnak. István, ezt úgy hívják, hogy politika, kormányzóképesség, politikai képesség. Te ezek hiányában csak annak köszönheted brüsszeli fizetésedet, hogy Szanyi kapitány volt a versenytársad az állás betöltéséért vívott harcban. Neked fogalmad sincs, hogy hogyan működik ez az egész. Jobb neked, ha nem is ártod bele magad. A komoly ügyeket a nagyfiúk elintézik, te addig alapíts egy újabb rövid életű mozgalmat, fényképezkedj politikusokkal!

 

 • „Fehér holló még ma is a nőről elnevezett utca Budapesten”

(Janecska Kata, Telex, 2022. június 16.)

A Telex szerint kevés a nőkről elnevezett közterület Magyarországon. Nos, ebben most az egyszer egyet tudunk érteni a Telex sekélyes szerzőgárdájával. Bennünk is van némi hiányérzet. Ideje lenne Szűz Máriáról, Szent Erzsébetről, Szent Kingáról, Szent Hedvigről, Szent Margitról, Boldog Gizelláról, az összes Árpád-házi női szentről és példaképről közterületeket elnevezni. Aztán jöhetne Szent Johanna, aki egy valódi katolikus hős volt, nem olyan, mint amilyennek ezek elképzelik. És aztán sorba az összes kiválóság, akikkel szemben a Telex legfeljebb egy NoÁrt tud felmutatni, vagy valamelyik másik szánalmas senkit. Persze jöhetne a Tormay Cécile körút, sugárút, tér és a többi és a többi. De nem zárkózunk el az Orbán Ráhel, Novák Katalin, Schmidt Mária vagy a Varga Judit utca ötletétől sem…

 • „1958-ban ezen a napon végezték ki Nagy Imre egykori miniszterelnököt, és mártírtársait. A népbíróság előtt elmondott utolsó szavai, az egyik legmegrázóbb beszéde a magyar történelemnek. »Sorsomat tehát a nemzet kezébe teszem. Védelmemre semmit felhozni nem kívánok, kegyelmet nem kérek.« Másnap kivégezték és álnéven temették el. Ugyan a kommunista hatalom mindent megtett, hogy bűnöst, árulót csináljon belőle, az emberek fejében ő mindig 56 hőse, a mártír miniszterelnök maradt. Három évtizedet kellett várni, hogy megkapja a végtisztességet.”

(Karácsony Gergely, Facebook, 2022. június 16.)

Te most azokkal vagy politikai szövetségben, akik kivégezték Imre elvtársat. Szóval ideje lenne eldönteni, hogy a gyilkosok vagy az áldozatok oldalán állsz! Ez idáig következetesen a gyilkosok leszármazottjait támogattad, ha most meginogtál, akkor még nem késő bocsánatot kérni. 

Forrás: Kontra/Kozma Zsuzsi

„A Budapesti Közművek 41 fővárosi helyszínre 150 db új közterületi kukát helyez ki július 1-jétől. A turizmus felélénkülése, az újraéledő irodai jelenlét, az egyre erősödő szabadidős tevékenységek és a nagy tömeg-, és sportrendezvények eredményeként az emberek olyan helyszíneken is nagy létszámban jelennek meg a városban, amelyek jó ideje nem, vagy csak kevésbé voltak kihasználva…”

(Karácsony Gergely, Facebook, 2022. június 17.)

2020-ban leszereltetek 3000 kukát, abból most 150-et szereltek vissza… Tényleg ezt gondolod az elmúlt két és fél éves semmittevésed legnagyobb „eredményének”? Reméljük, hogy két év múlva te is a szemétdombra kerülsz, oda való vagy.

 • „Mert nem értenek semmihez, a kormányzáshoz legkevésbé.”

(Dobrev Klára, Facebook, 2022. június 17.)

Most komolyan Klári, a te Ferid tudott kormányozni? A napi bérmálkozás mellett ehhez is értett?

 • „Miért nem akart nyerni Gyurcsány Ferenc? Ezzel a kérdéssel kezdte az interjúnkat Levitin Dávid, a Dave világa készítője tegnap.”

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. június 17.)

Két és fél hónappal a csúfos bukásod óta még mindig ezen rugózol? Látszik, hogy valami nincs rendben, és ez a válasz arra, hogy Gyurcsány miért nem akart téged miniszterelnökének.