Heti válogatás az ellenzéki politikusok és a független újságírók legnagyobb hülyeségeiből

Lendvai Ildikó a ráncairól nyilatkozott a Blikknek. Volt ennél izgalmasabb nyilatkozat a héten? Hogyne! Ez itt a Házi Sertés!

 • „Úgy gondolom, ahhoz, hogy a választók valós, igaz képet kapjanak egy politikusról és munkájáról, ahhoz elengedhetetlen az őszinteség.”

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. június 6.)

Eddig nem volt panaszunk az őszinteségedre, és persze a sleppedére sem. Az ellenzék őszintén kitárulkozott a magyarok felé, így pontosan tudni lehetett, hogy mit is gondoltok a világról. Az emberek pedig a szükséges információk birtokában döntöttek: nincs szükség Magyarországon olyan politikusokra, amilyenek ma a baloldali politikát viszik. Ez egyértelmű.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

 • „A parlament alakuló ülésén nem vettem részt, hiszen nem kívántam legitimálni a tisztességtelen választás eredményét és meghallgatni a beszámolókat, hogy minden a legnagyobb rendben volt. Bár az ellenzéki képviselők végül – a Fidesz zsarolásának engedve – nem csatlakoztak hozzám, a Fidesz mégis veszélyesnek látja az ilyen, szimbolikus kiállást. Ezt mutatja az is, hogy Kövér László azóta sem engedi, hogy letegyem a képviselői esküt, és így gyakorolhassam az engem megillető jogokat. Nem engem vesz ezzel semmibe, hanem azt a több mint 30 ezer zuglói polgárt, akik képviselőjükké választottak.”

(Hadházy Ákos, Facebook, 2022. június 7.)

A képviselői jogait szabadon gyakorolhatja, a pénzügyi forrásokat vonták meg Öntől. Tessék csak betartani a törvényeket, és akkor lesz pénz is. Ilyen egyszerű. Ön is tudja jól, hogy nem válhatunk a következmények nélküliség országává! Ezt Ön sem akarhatja!

 

 • „Sokan várnának mostanában egy miniszterelnöki vallomást - lehet akár a parlamentben is.  [...] »Elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában még ország ilyen böszmeséget nem csinált. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.« [...] Mi meg cserébe megígérjük, hogy utána nem fogunk törni-zúzni, Molotov-koktélokat dobálni, autókat felgyújtani, barikádokat emelni, tankot elkötni...”

(Vágó István, Facebook, 2022. június 7.)

Vágó úr, ez kurva gyenge, nekünk kellemetlen ez az erőlködés! Eleve már az is, hogy Feri is folyton ebbe csimpaszkodik, hogy ő mennyire jól csinálta (nem), erre most még Maga is. Az MSZP felszalámizását mindenesetre köszönjük!

Forrás: Facebook/Vágó István

 • „Mi azért nem szurkolunk a magyar válogatottnak, mert az nem a magyar nemzet, hanem Orbán csapata, amelynek esetleges sikerei Orbán dicsőségét szolgálják, és a diktatúrát erősítik. Ezért a magyar futballválogatott, amely ugyanúgy Orbán tulajdona, mint (majdnem) minden ebben az országban, nem a szabadságot, nem az igazi nemzeti érzést jelenti egy oroszbérenc diktatúrával szemben, annak az ellentétét. Ezért számunkra minden vereség öröm, és minden győzelem vereség. Ezt nem titkoljuk, hanem hirdetjük, és minden szabadságszerető magyart erre buzdítunk.”

(nincs szerző, Amerikai Népszava, 2022. június 7.)

Végre egyenes beszéd! Sokakkal ellentétben mi ezt nem elítéljük, hanem elismerjük. Mennyivel őszintébb, mint Karácsony és Fekete-Győr képmutató szurkolása a Puskásban! Persze kár, hogy vagytok.

 • „Gyermekek keresztes háborúja a térdeplés ellen. Elkeserítő látványt nyújtott a kiskorú nézősereg, amint kifütyülte a fél térdre ereszkedő angol válogatottat. (...) Ez nem az ő harcuk: ezeket a nemzedékeket ki kellene hagyni ebből a tébolyultságból, és nem a fanatikusaivá idomítani – legalább a gyermekek szentek lehetnének a hatalom szemében, ha már népszavazással védelmezi őket.”

(Puzsér Róbert, Index, 2022. június 7.)

Apukám, akkor ezt angolul címezd a briteknek, légy szíves. A szánalmas térdeplést ők hozták ide, nem is először. És ahogy mondod: a gyerekeket hagyjuk ki ebből, okés? Amúgy ne legyünk álszentek: 13-14 évesen mi is elég vad dolgokat csináltunk már, és értettük azt is, mi folyik az akkori parlamentben. Ők is értik, nyugi.

Forrás: YouTube/Kálvinista Apologetika

 • „Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalásban tisztázta a DK viszonyát az új, ötödik Orbán-kormányhoz. Ezeket a fontos mondatokat szó szerint idézem: »Mi a megalakuló kormányt törvénytelennek tekintjük. [...] A nép nem adott felhatalmazást arra, hogy a kormány alkotmányellenesen az államhatalom kizárólagos megszerzésére törekedjen - márpedig önök ezt teszik.«
 • Nemcsak ebben van igaza, hanem abban is, hogy ezt nemcsak így látja, de az Országgyűlés plenáris ülésén ki is mondja. Jó lelkiismerettel nem vehette volna át a mandátumát, ha ezt így nem szögezte volna le. [...] a DK-nak mint a demokrácia mellett elkötelezett politikai erőnek nem a kormány ellenzékének, hanem a rendszer ellenzékének kell lennie.  Ez egyébként közös álláspontunk volt és maradt.”

(Bauer Tamás, Facebook, 2022. június 8.)

A rendszer ellenzéke, jaj, de szépen hangzik! De  a „rendszer” itt csak arra vonatkozik, ami jobboldali vezetésű, és főleg 2010 utáni, ugye? Most a családdal ne jöjjünk, de Ön is belülről bomlaszthatta a kádári rendszert a Marx Károly Közgazdasági Egyetemen, az MTA-n meg a Frankfurti Egyetemen, utóbbin 1988-ban? Akkor még a nép biztos az MSZMP-nek adott felhatalmazást, nicht wahr?

 • „Felmerült az ötlet,
 • hogy néhányan,
 • civil ellenzékiként megmutatjuk a
 • FIDESS-fanoknak, hogy MEGTÉRTÜNK,
 • és ugyanazt gondoljuk, mint ők.
 • Csak mi még jobban”.

(Krizsán „Antsi" Anita, Facebook, 2022. június 8.)

Na ez még tényleg senkinek nem jutott az eszébe. MZP, te vagy az?

 • „A Demokratikus Koalíció tíz év alatt a legerősebb ellenzéki párt lett. A Fidesz rendíthetetlen ellenfele. Ehhez sok minden kellett. Többek között az is, hogy soha nem engedtük, hogy elfogadhatatlan módon kívülről nyomást gyakoroljanak ránk, hogy megzsaroljanak bennünket, hogy ne mi döntsünk önmagunkról, hogy széjjelszedjenek bennünket.”

(Gyurcsány Ferenc, Facebook, 2022. június 8.)

Szépen mondja, Miniszterelnök Úr! Kívülről nyomást? Persze, a nemzetközi kapcsolatokat mi is kizárjuk, semmi ilyesmi. Nem engedték, hogy széjjelszedjék Magukat? Persze, hiszen Maguk szedték szét az ellenzéket, világos. Mi is történt az MSZP-vel és az LMP-vel? Na, ugye. Jakabot és a többieket ezúton is köszönjük!

 

 • „Fideszes megszorítás: utasonként 3900 forint extraadót kell fizetni a légitársaságoknak.”

(Ujhelyi István, Facebook, 2022. június 7.)

Ez nem megszorítás, István, ezt úgy hívják, hogy adó. A nagyvállalatoknak ki kell venniük a részüket a gazdaság megerősítéséből. Tudod, együtt sírunk, együtt nevetünk. Ők eddig baromi sokat kacarásztak, most a zsebükbe kell nyúlniuk. És ne feledd, ez messze könnyebben emészthető, mint az, amit ti kormányon összehoztatok!

 

 • „Számolatlanul kaptam és kapom most is a támogató üzeneteket, és persze az aggódóakat is. Ugye nem hagysz itt bennünket, mint az elődeid? A válaszom az, hogy nem.”

(Jakab Péter, Facebook, 2022. június 9.)

A legnagyobb baj, hogy továbbra is számolatlanul áramlik hozzád  az állami forrás. Az elődeidben legalább volt annyi becsület, hogy a háttérbe vonulva számolgatják az összekapirgált vagyonkát, te azonban gátlástalanul tolod tovább a parizerforradalmár-figurát, miközben havonta több millió forintot teszel zsebre a közösből.

 

 • „A Fidesz–KDNP szerint tegnap az igazság kimondásával én tulajdonképpen »kiprovokáltam« azt, hogy 30 éves szokást megszakítva kiadják a mentelmi jogomat. Áhá! Tehát ha csöndben maradok, akkor kegyet gyakorolnak, ha felszólalok a pedofil bűnözők és az őket védő vagy elhallgató fideszes politikusok ellen, akkor jön a büntetés.”

(Szabó Tímea, Facebook, 2022. június 9.)

Igazság? Te nem igazat mondtál, csak teljesen ártatlan embereket rágalmaztál meg nyilvánosan. Ezért pedig felelned kell! Ideje volt, hogy törvény elé kerülj! Ha nem követtél el semmit, úgysem kell aggódnod. Szóval aggódj csak!

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

 • „Több milliárdos adósságot vett fel az Orbán-kormány, a költségvetés hiánya közel 3000 milliárd forint.”

(Gréczy Zsolt, Facebook, 2022. június 9.)

Világgazdasági válság van, Marokhuszár! A pénzt pedig a gazdaságra, az emberek javára költi a kormány, nem úgy, mint a ti kormányzásotok alatt. Most pedig pucolj innen, és mosd meg a kezed! Ne fogdosd kézmosás előtt a gépet, más is használni fogja majd

 

„Indulunk Litvániába. Dr. Berényi Károly alpolgármesterrel és Lőkösné Nagy Sarolta képviselővel elindultunk litván testvérvárosunkba, Kelmébe. Hódmezővásárhely és Kelmé tavaly ünnepelte testvérvárosi kapcsolatának 30. évfordulóját. Litván barátaink akkori vásárhelyi látogatását viszonozzuk most.”

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. június 9.)

Csupán most jöttek rá, hogy Márki-Zayt rossz helyre ejtőernyőztették? Erre mondják, hogy jobb később, mint soha. Reméljük, hogy a polgármester úr csak oda szóló jegyet vásárolt. A soha viszont nem látásra!

#csakfelfelé!

 • „Tudja, mi a leggyakoribb kifejezés, amire rákeresnek az emberek az interneten a személye kapcsán?
 • — Gázáremelés.
 • Majdnem. A plasztika.
 • — Fogjuk fel ezt bóknak. Persze, néha bosszant, amikor ilyen baromságok jelennek meg. Ez azért van, mert a legtöbb ember a televízióban lát. Inkább az ATV sminkeseinek elismerése ez, mintsem az én adottságaimé. Itt ül velem szemben, az összes ráncomat látja.
 • Sok ráncot nem látok...
 • — Akkor hál’istennek rossz a megvilágítás.”

(Lendvai Ildikó, Blikk, 2022. június 11.)

Akkor csupán a botox miatt tud mindig olyan rezzenéstelen arccal beszélni ez a banya? Ki gondolta volna…