Heti válogatás az ellenzéki politikusok és a független újságírók legnagyobb hülyeségeiből

Ez a hét sem volt gyenge, ezek szerint a kretén megnyilvánulásoknak nincs határa. Ez itt a Házi Sertés!

 • „500 liter misebort küld az Orbán-kormány Ukrajna megsegítésére. Lesz mivel megáldani a harcba indulókat, mielőtt tömegsírba kerülnek. Viszolygok, émelygek.”

(Gréczy Zsolt, Facebook, 2022. május 30.)

Te teljesen hülye vagy. Különben is: hogy kerülsz te még ide egyáltalán? Ja, még mindig várja az ukrán hadsereg az idegenlégiós önkénteseket... Lehet menni.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

 • „Őszintén szólva elegem van abból, hogy Orbán Viktor diktálja az ütemet. Ha a magyar kormány nem hajlandó felhagyni a blokáddal, akkor el kell érni, hogy az EU a leglassabbakat hátrahagyva haladhasson előre”.

(Manfred Weber, MTI-24.hu, 2022. május 30.)

Végre Manfred is megértette, hogy Orbán Viktor megkerülhetetlen tényező az uniós politikában. Megértette, és már elege is van belőle. Pedig a bajorországi politikusnak lett volna módja megérteni azt, hogy milyen ereje van Orbánnak az Európai Unióban. Legutóbb akkor kapott örök leckét erről, amikor a bizottság elnöki székétől ütötte el Webert.

Forrás: AFP

 • „A Jobbik tagjaként etikai eljárást kezdeményezek Jakab Péter pártelnök ellen.”

(Varga Zoltán Péter, Facebook, 2022. május 30.)

Miért most? Átlépett egy vörös vonalat Potocskáné kirúgásával?

Nem akkor kellett volna eljárás alá vonni, amikor megállapodott a DK-val? Nem akkor kellett volna félrerántani a kormányt, amikor még kicsit távolabb volt a szakadék? Ez így már lehet késő lesz…

Forrás: Facebook

 • „A múlt héten sem csökkent a médiaérdeklődés: egyebek mellett az RTL Klubnak, a Klubrádiónak, a VTV-nek és a Magyar Nemzetnek is nyilatkoztam.”

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. május 30.)

Sokszor elképzeltem, hogy az intenzív kampány után hogyan viseli majd Márki-Zay azt, hogy elcsendesedik körülötte a világ, magára marad, senki nem kérdezi meg a véleményét, mellőzik az ellenzéki pártok.

Nos, nagyjából úgy, ahogy a fenti idézetből kitűnik. Márki-Zay szerelmes lett abba a karakterbe, akit építeni akartak belőle a választási kampányban. Nem bírja sokáig médiafigyelem nélkül, vágyik a visszajelzésre, ami megerősíti abban, hogy ő egy élvonalbeli politikus. A követői számára az az egyik legfontosabb közlendője, hogy a sajtó még keresi. Néha. Egyre ritkábban. Nehéz időszak elé néz Márki-Zay Péter.

 • „… esély nyílik az örökös rezsicsökkentés megvalósítására, amit számon kell kérni a kormányon.”

(Ujhelyi István, Facebook, 2022. május 31.)

Örökös rezsicsökkentés!? István, nemrég még a miniszterelnök-jelöltetek azt nyilatkozta, hogy a rezsicsökkentés marhaság. Rajtatok számon lehet kérni a szavaitokat?

 

 • „Ugyanazt kellett volna mondania az ellenzéknek a választásokat megelőző kampány alatt, amit az Orbán-kormány is mondott az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban, hogy békére és biztonságra kell törekednünk.”

(Fekete-Győr András, Klubrádió, 2022. május 31.)

Hát igen, András - nekünk pedig bitcoint és Tesla-részvényt kellett volna vennünk tíz éve és tavaly eladnunk. De amúgy nem pont te szerettél volna fegyvereket küldeni Ukrajnának? Össze vagyunk zavarodva.

Forrás: Facebook/Momentum

 • „Orbán teljes vereséget szenvedett az uniós csúcson az olajembargó ügyében. (...) Az uniós csúcs egyszerűen átnézett és átlépett Orbánon. Magyarországot semmibe veszik. Egyre ügyesebben oldják meg, hogy Orbán ne tudjon szemétkedni, bármit megvétózni, és ezért csupán annyit ér el az akadékoskodásával, hogy perifériára szorul a kis fasiszta országával együtt.”

(Bartus László, Amerikai Népszava, 2022. május 31.)

Mindig örülünk, ha Bartust olvashatunk, mert itt a dolgok mindig valami párhuzamos univerzumban történnek. Amikor már a Portfólió is Orbán Viktor győzelméről ír, addig az Amerikai Népszava hatalmas koppanást emleget. De nem baj, így legalább mindenki kicsit elégedett lehet a saját buborékjában.

 • „Orbán a kudarcait sikerként próbálja eladni.”

(Dobrev Klára, Facebook, 2022. május 31.)

Különböző valóságmagyarázatok csapnak össze ebben az egy mondatban. Dobrev szerint a magyar kormány kudarcot vallott, a tények azonban azt mutatják, hogy Magyarország továbbra is biztosítani tudja olajellátását.

Forrás: Facebook/Dobrev Klára

 • „Fel kell készülnünk arra, hogy egyszer az Orbán-rendszer összeomlik. (...) Nekünk egy hiteles alternatívát kell kínálni és támogatni a sikeres ellenzéki törekvéseket.”

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. június 1.)

Polgármester úr! Tessék már kitalálni, hogy most akkor mi van. 15 órával később szintén MZP: "A politikusokban és politikában végtelenül csalódtam." - Így készüljünk fel bármire is? Ha az Orbán-rendszer összeomlik, akkor Magukkal mi történt?

Forrás: Facebook/Márki-Zay Péter

 • „Asztalos lettem! Elmondhatatlanul boldog vagyok.”

(Márki-Zayné Vincze Felícia, Facebook, 2022. június 2.)

Mi is elmondhatatlanul boldogok vagyunk, hogy a férjével ellentétben Márki-Zayné legalább valami hasznos dologgal foglalkozik. Asztalosokból amúgy is hiány van, ők nagyon jól keresnek, ez a plusz pénz pedig remekül fog jönni miután Márki-Zay Péter legkésőbb 2024-ben búcsút int majd a polgármesterségnek.

 • „SZÜLETÉSNAPOMRA: VAN EGY ÁLMOM. (...) Nincsen másik út, mint megtanulni újra szabadnak lenni! Sőt tovább megyek, azt is meg kell tanulnunk, hogy ki tudjunk állni EGYÜTT a szabadság mellett. Meg kell értenünk végre, hogy a diktatúra egész eddig módszeresen azon dolgozott, hogy elszigeteljen minket egymástól, hogy meggyűlöljük honfitársainkat, hogy ember legyen a másik ember farkasa újra. Akárcsak a múltban a vérbe és gyilkolásba fordult diktatúrák idején. De ez nem történhet meg újra! Most kell felépítenünk a józanság, az emberség és a normalitás ellenállását! A Szabadság köreit! (...) De a szabadság nem fog az ölünkbe hullni, meg kell harcolnunk érte. Minden egyes nap. Akkor sikerülhet, ha megtaláljuk egymást, s ha megtaláljuk azokat, akik ugyanazt érzik, ami a mi szívünkben is van: hogy hiányzunk egymásnak és hogy hiányzik a szabadság. Hát szerezzük vissza!”

(Perintfalvi Rita, Facebook, 2022. június 2.)

Micsoda patetikus ömlengés már ez... Sajnos sátánista teológusokkal nem tárgyalunk. Tessék szavazni négy év múlva, értem? Ott vissza lehet szerezni bármit, már ha elveszett.

 • „Tizedjére tartottak szentmisét a miniszterelnök születésnapja alkalmából. A miséző plébánostól a hívek megtudhatták, hogy Orbán Viktor >>fáklyaként világít a dekadens, elkereszténytelenedett Európában", valamint hogy "Isten ajándékozta őt nekünk<<.
 • Nem akarok túl profán lenni, pláne megbántani bárki érzéseit, de amikor a Jézuska hoz ajándékot karácsonyra, azt utána nyolc munkanapon belül ki tudom cserélni a boltban.
 • Itt most mennyi a határidő?
 • Az egyáltalán nem zavar, ha közben az érintett majd fáklyaként világít.”

(Lendvai Ildikó, Facebook, 2022. június 2.)

Azt a fáklyás utolsó mondatot nem tudom sokadszorra se máshogy értelmezni, minthogy Kegyed felgyújtaná a miniszterelnököt? Na mindegy. Nem, nem tudja kicserélni a boltban, mert kurva nagyot tetszettek bukni ismét! Majd esetleg négy év múlva megint lehet próbálkozni.

 • „Találkoztam Gelencsér Ferenccel, a Momentum vasárnap megválasztott új elnökével. Gratuláltam neki és beszélgettünk az ellenzék előtt álló feladatokról.”

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. június 3.)

Valaki tudja, hogy ki az a Gelencsér Ferenc, mert mi nem…  

Forrás: Facebook/Gelencsér Ferenc

 • „, …a Momentum Mozgalom Lengyelország harmadik erejével, a >>Polska 2050<<-el lépett együttműködésre. Michal Koboskoék pártja véget kíván vetni a Jaroslaw Kaczynski és Donald Tusk fémjelezte polgárháborús korszaknak, amire egyre nagyobb az igény a lengyelekben. Bármiféle áthallás az Orbán-Gyurcsány párhuzamra vonatkozóan nem a véletlen műve. 2023. novemberében Lengyelország választ: ultrakonzervatív állami kontroll vagy polgári szabadság. Ismerős kérdés foglalkoztatja a lengyel közéletet: kell-e közös lista Donald Tusk vezetésével, vagy megfér egymás mellett egy régebbi és egy újabb pártszövetség. Nagy a nyomás lengyel testvérpártunkon, ismerős jelenség.”

(Fekete-Győr András, Facebook, 2022. június 3.)

Aki 2022-ben „Lengyelország Gyurcsány Ferencében”, Donald Tusk sokszorosan bukott politikusban bármiféle alternatívát lát a jövőre nézve, az egész egyszerűen nem normális. Ennyi, ehhez nincs mit hozzáfűzni.

 • „ZELENSZKIJ PÁRTJÁVAL IMMÁRON EGY PÁRTCSALÁDOT ALKOTUNK

A dublini ALDE Party – Liberals and Democrats for Europe kongresszus legfontosabb eredménye Volodomir Zelenszkij ukrán elnök és háborús hős pártjának felvétele volt centrista, európapárti pártcsaládunk körébe. Isten hozott benneteket Európa előszobájában!

>>Sláva Ukrayíni!<<”

(Fekete-Győr András, Facebook, 2022. június 4.)

A nemzetáruló, román nacionalistáknak kampányoló Fekete-Győr a trianoni békediktátum emléknapján azt üzeni, hogy “Sláva Ukrayíni!” Ennél már tényleg nincs lejjebb.