Heti válogatás az ellenzéki politikusok és a független újságírók legnagyobb hülyeségeiből

Márki-Zay Péter vagdalkozik. Fekete-Győr András tanácsokat osztogat. Vona Gábor megmondja a frankót. Minden a szokásos. Ez itt a Házi Sertés!

  • „A kékszalagos Márki-Zay éppen most lopja el az ellenzék kampányadományait. [...] Bohózatba fulladt Márki-Zay Péter volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt tiszavirág életű tündöklése és bukása, amely a dilettantizmus, a butaság, a totális alkalmatlanság és az akarnokság keveréke, egy diktatórikus hajlamú ember nevetségességbe torkolló erőlködése, amely az eddigieknél is súlyosabban veti fel azoknak a felelősségét, akik ezt az embert rászabadították Magyarországra és az ellenzékre, tovább rombolva az egyébként is siralmas magyar közéletet. A kisgazdák politikai fenomének és közéleti zsenik voltak ehhez képest, de rajtuk legalább lehetett röhögni.”

(Bartus László, Amerikai Népszava, 2022. május 21.)

Bartus úr, egészen jókat tetszik írni, de vitatkoznánk egy ponton: MZP-n is igenis lehet(ett) röhögni. Köszönjük a figyelmet.

  • „Ez a rabszolgatörvénynél súlyosabb: az elcsalt választás után  létrejött »parlament« egyik első rendelkezése lesz törvénybe foglalni a tanárok sztrájkhoz való jogát ellehetetlenítő rendeletet. [...]  csak a tanárok tömegei tudják Pintér oktatási minisztert  meghátrálásra kényszeríteni. A politikusok feladata »csak« annyi lenne, hogy ne segítsék fenntartani aktív jelenlétükkel a parlamenti színjátékban  azt a látszatot, mintha egy valódi parlament valódi törvénye vonná meg a pedagógusok jogait.”

(Hadházy Ákos, Facebook, 2022. május 23.)

Hadházy, a lőtéri kutyát sem érdekled, hogy kicsit továbbgondolva idézzem Kövér László házelnök urat. Elcsalt választás, tanárok tömegei... A sztrájkoló tömegekről annyit, hogy a hírek 7-13, a PDSZ szerint pedig 38 százalékos részvételről szóltak. Sok, sok, de nem biztos, hogy elég.

Apropó, mi történt a Momentummal, és tetszett már időpontot kapni a speciális, személyre szóló eskütételre?

 

  • „Mi pártállástól függetlenül elítéljük a lopást. [...] Örülök, hogy az előválasztás során lényegesen megtisztult az ellenzék, ezt szeretném országosan is folytatni.”

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. május 23.)

Oké, Polgármester Úr, de mi a helyzet az ellenzéki tolvajokkal, akiket meg tetszett vádolni úgy összességében? Kik az „olyanok, akik velünk ellentétben eddig sem civil adományokból és egyáltalán nem átláthatóan gazdálkodtak”? Nagyon érdekes.

Neveket. Akarunk. Hallani.

Forrás: Facebook

  • „Miniszterelnök Úr! A magyaroknak nem újabb veszélyhelyzetre, hanem biztonságra és nyugalomra van szükségük. Biztonságban szeretnék tudni a megtakarításaikat, a hitelkamataikat, az életszínvonalukat, amiért keményen megdolgoztak. A kormányának a folyamatos veszélyhelyzetek fenntartása helyett ezen kellene dolgoznia. [...] A kormány dolga nem a veszélyhelyzet fenntartása, hanem annak megszüntetése.”

(Fekete-Győr András, Facebook, 2022. május 24.)

Mi is így látjuk. Ezen vajon segítene az ön kiváló javaslata, hogy küldjünk fegyvereket Ukrajnának? Azzal most mi a stájsz?

Forrás: PS

  • „Viselje büszkén a kék szalagot, a korrupcióellenes küzdelem jelképét.”

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. május 24.)

Az exporszívóügynök képtelen kiesni a házaló-értékesítő szerepkörből. Úgy ajánlgatja azt a korrupcióellenes szalagot, mintha abból élne. És tényleg igen. Márki-Zay tovább házal azzal a politikai termékkel, amely csúfosan megbukott néhány héttel ezelőtt.

Na ezt nevezik eltökélt üzletkötőnek! Nem rendítette meg az áprilisi pofon, a fogai ugyan kiestek a választóktól kapott maflás után, de ő feltápászkodik, és kezdi elölről:

„Egy kék szalagot esetleg a kedves feleségének?”

  • „A cabinet of white guys and one woman. One woman.”

(Stefan Grobe, Euronews, Twitter, 2022. május 24.)

Egy biztos, a pénzért és a pozícióért az Euronewsnál is meg kell dolgozni. Muszáj belekötni a magyar kormányba, máskülönben a helyedre lép egy felkészültebb gazember.

Stefannak ennyi jutott hirtelen eszébe, hogy a magyar kormány fehér férfiakból és egy nőből áll. Ezzel tulajdonképpen a származásukat és a bőrszínüket kéri számon a kormány tagjain. Hát igen, lassan muszáj lenne már egy afrikai minisztert leigazolni Budapestre. Mi például az LMBTQ-ügyeket egy rendes konzervatív fekára bíznánk, szerintünk pontot tenne az ügy végére. Akkor talán Stefan is elégedett lenne. Arról persze nem sokat beszélt, hogy az első roma EP-képviselőt éppen Magyarország delegálta, aki történetesen nő (hoppá), aki nagyszerűen képviseli a hazáját Brüsszelben.

  • „Véglegessé vált: leminősítették a magyar ombudsmant a külföldi kollégái! Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és hivatala nem foglalkozik megfelelően számos emberi jogi problémával, beleértve a sérülékeny etnikai kisebbségeket, LMBT+ embereket, menekülőket és bevándorlókat érő jogsértéseket.”

(Magyar Helsinki Bizottság, Facebook, 2022. május 24.)

Leminősítették. A többiek. Érted. Azok, akik folyamatosan társadalmi feszültséget szítanak nem létező áldozati csoportok védelmével, azok leminősítették a magyar ombudsmant. Sajnos nem tudjuk elképzelni, hogy hogyan és milyen alapon működik az ilyen leminősítés…

Nem hozza a számokat? Nem kreált ügyeket a semmiből, így a termelékenységét negatív osztályzatú besorolásba helyezték? Hogyan javíthatna a megítélésén? Ha Budapesten is melegeket vernének, mint Londonban és Kozma Ákos védelmébe venné az áldozatokat, az segítene?

Szóval csak egy kis melegverésre van szükség? Jól értjük? Vagy az etnikai csoportokat érő támadás többet (vagy kevesebbet ér)? Tulajdonképpen az a baj, hogy az országban nem folyik vér, nincs erőszak? Bezzeg Nyugaton? Egy tucat cikket össze lehetne válogatni a melegeket ért erőszak kapcsán.

  • „Isten ments, hogy ezen problémák jelentőségét lebecsüljük, vagy érzéketlenek legyünk a különféle kisebbségek sérelmei és problémái iránt! Senkit nem érhet semmilyen hátrány sem a bőrszíne, sem a neme, sem a szexuális irányultsága miatt. Történelmi adósságot kell törleszteni számtalan kisebbség felé, ez nem vitás.”

(Vona Gábor, Magyar Hang, 2022. május 25.)

Biztos igazságtalanul ragadjuk ki ezt a részletet a volt pártelnök úr írásából, de ez mégis micsoda? Ha már történelmi adósságok törlesztéséről van szó, kire is tetszik pontosan gondolni? Nekünk, magyaroknak maradt még ilyesmi törleszteni való? De megváltozott ez a Jobbik...

Forrás: MTI/Kovács Attila

  • „Az ellenszenvemnek ugyanakkor személyes alapja is van: még a Mérce főszerkesztőjeként Jámbor András beszélt rá arra, hogy vegyek részt az előválasztást előkészítő tárgyalásokon – megígérte, hogy segítségemre lesz annak kikényszerítésében, hogy az ellenzéki pártok által szervezett előválasztás átlátható és tisztességes verseny legyen. Jámbor András természetesen nem állta a szavát: portálján szemérmesen hallgatott Karácsony Gergely kampányban előadott hazudozásáról, hogy annak városfoglalása után ott is hagyja a Mércét, és bejelentkezzen a Városházára a maga harminc ezüstjéért. Azért léptem be a politikába, hogy annak a valósága legyek, aminek azóta Jámbor András a hazugságává szegődött – és ugyan ki más lett volna a balliberális kurzus engem szalámizó kése, mint maga Jámbor András.”

(Puzsér Róbert, Index, 2022. május 25.)

Nem hisszük el, annyira gyönyörű, ahogy a két farkasember összekap. Vagy ez már a Mátrix-féle szimuláció, amit magunknak kívántunk? Zsupér az Igazság, Jámbor a hazugság és a személyes sértettség, aranybánya az egész, akármilyen terjengős is.

Forrás: YouTube/Kálvinista Apologetika

„A választások óta, de különösen az elmúlt héten sok támadást kaptam a sajtóban, ezek mögött eddig az ellenzéki pártok érdekeit sejtettem, de most kiderült, hogy ezt többek között Kész Zoltán tagtársunk szervezte. Lukácsi Kati elmondása szerint Zoliék (Somogyi Zolival) komoly üzleti támogatókkal maguk is szeretnének egy új pártot építeni, de nélkülem, sőt, ennek a törekvésüknek szerintük én útjában állok”.

(Márki-Zay Péter, HVG, 2022. május 27.)

Nagyon úgy néz ki, hogy Márki-Zay Péter (alias Zayos Bukta) még mindig képtelen felfogni, hogy az amerikai bekötésű háttéremberek már nagyon szabadulnának tőle. A bukott messiás egyszerűen nem tudja elfogadni, hogy Langley-ben (is) leírták őt. Pedig nyilvánvaló, hogy Márki-Zay számára befellegzett. Ennyi volt, vége van, ezt tudomásul kellene vennie.

Csak úgy mellékesen: a kampánypénzekkel mikor sikerül végre elszámolnia?

  • „Marad a még gyengébb kiadású Karácsony Gergely, az ostobaságával közröhejt keltő Fekete-Győr András vagy az oxfordi öregdiák, a fogalmatlan politikai selyemfiú, a semmirekellőség szobra, Hajnal Miklós, esetleg a bármire is alkalmatlan főpolgármester-helyettes, a helyezkedését a munkájával rendszeresen összetévesztő Kerpel-Fronius Gábor. Ezek bármelyikének elnökké válása azt jelentené, hogy a mozgalom már az új ciklus legelején tönkreveri magát.”

(Puzsér Róbert, Magyar Hang, 2022. május 27.)

Ideje lenne – de most már aztán tényleg – megszervezni azt a bizonyos harmadik pólust! Bár Márki-Zay elbukott, de a propagandistájának, a független-objektív Puzsérnak biztosan sikerülni fog az, ami a főnökének nem…

Hajrá, Puzsér! Csak felfelé! #ellenállás #függetlenobjektív