Heti válogatás az ellenzéki politikusok és a független újságírók legnagyobb hülyeségeiből

Ezúttal sem unatkoztunk, hiszen Karafiáth Orsolya beindította a muciológiagenerátort, Lukácsi Katalin pedig osztogatta a bölcsességeket. Ez itt a Házi Sertés!

 • „Ilyen népet könnyű uralni. Orbán Viktor miniszterelnök megnevezte ötödik kormányának tagjait, úgy mutatva be őket, mint egy fociválogatottat. [...] Sikerpropaganda, a Főnök idült fejével. Amikor megtörtént a kerethirdetés, nagyon nevettem. Nem is focicsapat jutott az eszembe, hanem egy középiskolai osztály. Az ötödik Orbán kormány feszít, mint amikor a gimiben elkészült az új tabló. Bár az a végzősökről készül, ők meg mintha örökké itt maradnának. Egy olyan iskolában, ahol nincs számonkérés, ahol simán jöhetnek az alternatív történelmi gondolatok, különféle tengerpartokról is. Senki nem mondja senkinek, ülj le, egyes. Sőt. Bátorítják, jutalmazzák a hülyeséget.”

(Karafiáth Orsolya, HVG, 2022. május 15.)

Utánanéztem Kegyednek: író, költő, fordító, publicista, szerkesztő, énekesnő. 1995-től 1999-ig az ELTE bölcsészkarán könyvtár és észt szakon, majd 1998 és 2002 között magyar–könyvtár tanári szakon tanult. A Ludwig Múzeumban könyvtáros és irodalmi rendezvények szervezője volt 2005 júniusáig. 2006 nyaráig a Kréta iskolai magazinnál dolgozott szerkesztőként. Újságíróként működött, kritikái, recenziói, tárcái és interjúi rendszeresen olvashatóak a Könyvhét, litera.hu, a Magyar Könyvgyűjtő és az Elle hasábjain. Az Elektrik Bugi Kommandó nevű együttesben énekelt. Hát nem tudom, megint valaki szórakozik velem? Ez valami muciológiagenerátorral készülhetett?

 • „Sokan kérdezik tőlem, hogy szükség van-e új pártra. Egyszavas választ nem tudok erre adni. Azt mondhatom: szükség lehet rá, de csak több feltétel teljesülése esetén, megfelelően előkészítve, a kellő időben és semmiképpen nem egyszemélyes show formájában szabad nekivágni. [...] Márki-Zay Péter mostani pártalakítási szándéka természetesen nem ebbe a sorba illeszkedik. Ennek ellenére én megpróbáltam őt lebeszélni egy új párt - szerintem - elsietett és nem kellően megalapozott bejelentéséről, a jelek szerint sikertelenül. Így ehhez a kezdeményezéséhez én nem fogok csatlakozni. Mindenesetre sok sikert kívánok neki, az elhivatottságában és a szándékaiban nem kételkedem!”

(Hadházy Ákos, Facebook, 2022. május 16.)

Hogy szükség van-e új pártra? Mi az, hogy! Nagyon is. Az elején felröhögtünk, a végére kicsit elszontyolodtunk, hogy Ákos úr nem csatlakozik MZP kiváló kezdeményezéséhez. Esetleg a Kilencvenkilenc Mozgalomhoz netán? Annyi jó ötlet lenne még odaát!

Forrás: Facebook

 • „A közelgő recesszió előtt utoljára kozmetikázta a magyar gazdaságot a járvány utáni újraindítás és a választási osztogatás. [...] Még egy utolsó remek GDP-adatot közölt ma a KSH, kiderült, hogy 8,2 százalékkal bővült a magyar gazdaság 2022 első három hónapjában.”

(Vég Márton, 444.hu, 2022. május 17.)

Értjük, alacsony volt a bázis. Most még nem bukott meg Orbán gazdaságpolitikája, de most már mindjárt, csak ki kell várni! Kedves Kolléga, én azért még kivárnám a tényleges eredményeket, mert állítólag az egymillió új munkahely se sikerült (előtte), aztán mégis (utána).

 • „Sajnos a Jakab Péter vezette párt szintén nem tudott, de ami itt lényeges: már nem is akart kitérni a beolvadás elől. A vezetőség valószínűleg úgy gondolta: amit nem tud megakadályozni, annak az élére kell állni, és így lett a Jobbik elnökéből az összefogás ökle. Mindenkit kisöpört, elüldözött, hogy a DK-hoz vezető vörös ösvényhez a párt stabil hátterét bebiztosítsa. Akik ma a Jobbikot támogatják, ennek a politikának váltak a támogatóivá vagy cinkosaivá.”

(Vona Gábor, Index, 2022. május 17.)

Vona Úr, mi nagyon kedveljük Magát, amióta alapítványfőnök, közszereplő-szakértő meg publicista, de tényleg. Bár volt itt börtönnel fenyegetés, de azt betudjuk politikai terméknek. Ez is tök igaz, ám valahogy mégis folyton Heller Ágnesék és a Spinoza jutnak eszünkbe, Isten látja lelkünk. Szóval Jakabék nem akartak kitérni a beolvadás elől, amit még Ön indított el, jól értjük? Oké. További kellemes szereplést!

 

 • „A mai parlamenti nap után Ujhelyi István dr. és Komjáthi Imre társaságában tartunk Nagykanizsára, hogy találkozzunk a helyi Tungsram szakszervezeti vezetőivel. Csak Nagykanizsán több száz dolgozó veszíti el az állását a Tungsram csődje után, főleg 50 év feletti dolgozók. Hiába stratégiai partnere a cég a kormánynak, a stratégiai partnerség a tőkének szól és nem a dolgozóknak.”

(Jámbor András, Facebook, 2022. május 17.)

Szegény embereknek éppen három félnótás kommunistára van szükségük. Nincs elég bajuk így is? Miért kell tetézni a problémát? Az áprilisi választásokon az emberek egyértelműen kifejezték az akaratukat: nincs rátok szükség!

Vagy lementetek vidékre, hogy „megszólítsátok” a délelőtt már részegen tántorgó, kiábrándult Fidesz-szavazókat? Mi volt a terv? Bárhogy is legyen, a munkahelyteremtést bízzátok a kormányra. Eddig is csak és kizárólag a Fidesz–KDNP volt, amely érdemben tett azért, hogy mindenkinek jusson munka, aki dolgozni szeretne.

Reméljük azért ragadt némi tisztesség rátok, ott a piszkosul veszélyes és mordori magyar vidéken!

Forrás: Facebook/Jámbor András

 • „Ma minden bringás, aki megállt az Operánál, kakaóscsigát, almát és más ajándékokat kapott. Ilyen volt a terézvárosi bringás reggeli!”

(Soproni Tamás, Facebook, 2022. május 17.)

Nem valószínű, hogy ez a Soproni rossz ember, nem ült ki úgy az arcára a gonoszság, mint a párttársainak. De ezt nem hagyhatjuk szó nélkül.

1. Az állandósuló dugókat szüntessétek meg, ne a forgalomban résztvevőket tápláljátok.

2. A kerülettel kezdjetek valamit! A választási kampány már véget ért.

3. Kíváncsiak lennénk arra is, hogy miután a kampányfotó-jellegű képek elkészültek, azután gyorsan összecsomagoltatok, és az étel a kukában landolt?

 

 • „Nincs jövő: ez az újabb Orbán-kormány üzenete az embereknek.”

(Tordai Bence, Facebook, 2022. május 17.)

Diplomás analfabéták? Ilyen biztos nem létezik. És láss csodát, Tordai Bencének olyan szövegértési problémái vannak, hogy azzal szemléltetésként pedagógiai szakkönyvekben szerepelhetne. Tordai, a magyar kormánytól ne féltsd a magyar emberek jövőjét, a magyarokra, a magyar emberek jövőjére leselkedő veszély elhárult április harmadikán. Nyugodt lehetsz.

Forrás: Facebook/Tordai Bence

 • „Majd mi lesz, ha ilyen élelmiszer-infláció mellett a FIDESS nagy monolit-tömbszerű tömegbázisa ÉHEZNI KEZD vidéken?”

(Krizsán „Antsi” Anita, Facebook, 2022. május 18.)

Antsi drága, nagyon nehéz volt a napi átlag 20 agymenésedből kiválasztani a legjobbat, úgyhogy inkább csak ráböktünk az egyikre. De tényleg, mi lesz? Pont vidéken fognak ÉHEZNI? És úgy tetszik gondolni, hogy az MZP által vezetett Összefogás mindenkinek ingyenes svédasztalt biztosított volna?

 • „Ugocsa non coronat; mi járunk az egyedüli helyes úton, hallhattuk Orbántól, és csakis azért maradunk még az Unió tagjai, miközben Brüsszel ránk akarja erőszakolni nagyhatalmi törekvéseit, mert az álmainkat akarjuk megvalósítani. És amíg van erre esély, addig nem mozdulunk. Hogy végtére is át tudjuk fordítani - teszem hozzá én – a buta huszonhatokat, a több tagállamot. Azokat, akik nem látják át az orosz-ukrán háború lényegét, akik botor módon fegyvert szállítanak Ukrajnának, akik nem látják tisztán, hogy mit tesznek az amerikaiak, hogyan tüzelik keleti szomszédunkat, és akik számára nem világos, hogy a háborúból ki kell maradni. (Vagyis: nekünk tétlenül kell szemlélnünk, hogy Oroszország akkora szeleteket hasítson ki Ukrajnából, amekkorát akar…). [...] Ötödször választották meg az ország élére; biztos igaza van.”

(Németh Péter, Népszava, 2022. május 18.)

Értjük a néhol erőltetett iróniát, de tényleg igaza van, és tényleg mi járunk a helyes úton: az eredmények is minket igazolnak. Tétlenül szemlélni Oroszországot? Mit kellene tennünk, kedves Kolléga, esetleg egy jó kis voronyezsi hadjárat? Nem az eszmével volt a baj, hanem a megvalósítással, igaz?

 • „Titkosszolgálati átjáróház maradhatunk”

(Hajnal Miklós, Facebook, 2022. május 19.)

Ezt kérdezte a magának diplomát hazudó Hajnal Miklós Rogán Antaltól a miniszteri meghallgatáson.

Nos, a választ az ellenzék soraiban kell kutatni. KG Béla kiesett a képletből, Szabó Tímea, Tordai Bence, Berg Dániel pedig öles léptekkel halad a teljes lelepleződés irányába. Szóval, ha ezeket a semmirekellőket visszahívjátok, máris hárommal kevesebb ügynök szaladgál a Parlamentben. Ugye milyen egyszerű? Ilyen egyszerű ügyekben nyugodtan forduljatok hozzánk, nem kell egy munkáját végző minisztert faltartani csip-csup ügyekkel.

Forrás: Hajnal Miklós

 • „… mert akik szeretik a hazát, és érte áldozatokat hoznak, azok úgy is egymásba botlanak.”

(Lukácsi Katalin, Facebook, 2022. május 19.)

Megvan a magyarázat arra, hogy miért nem futunk mi soha össze ezzel a nővel. Reméljük, hogy ez a jövőben is így marad, akkor tudjuk, hogy mindenki a helyén van a világban.

 

 • „Éljen a virtuális lázadás!
 • Elég lesz az, ugye?
 • Csak semmi valóságos dolgot
 • ne kelljen tenni!
 • / holnap befejezem,
 • ma csak ennyire jutott időm
 • A „fuuu, de szar, én égek helyette is” rovatunk következik. Antsi mmegint odatette magát, és most tényleg.
 • Csak semmi valóságos dolgot ne kelljen tenni”

(Krizsán „Antsi” Anita, Facebook, 2022. május 19.)

Nem bírtuk ki, itt van még egy bölcsesség Antsitól. Ez a nő egy korszakos zseni! Néhány sorban összesűrítette a magyar baloldal elmúlt harminc évének a történetét. Talán a Gyurcsány-korszakban történtek azért valóságos dolgok, a szemkilövetés nagyon valóságosnak tűnt, ahogy az ország csődközeli állapota is. De amúgy stimmel.

 • „Azt látjuk, hogy Orbánék még tizennyolc év után sem értik az Európai Unió működését. Nem éltek az Európai Unió meghatározó országaiban, nem dolgoztak ott, nem értik az európai játékszabályokat. Mi viszont értjük, sok momentumos külföldön szerzett munka- és élettapasztalatot, ezért felajánljuk a kormánynak a segítségünket.”

(Fekete-Győr András, Telex, 2022. május 20.)

Tudósítás egy alternatív valóságból: Fekete-Győr András szerint Orbánék nem értik Európát, a momentumosok viszont igen… Ezért ők, akik 35 év körüliek – de ennek ellenére még soha életükben nem dolgoztak – felajánlják a munka- és élettapasztalatukat a kormánynak.

Fekete-Győr nyilatkozata akár ezelőtt 30 évvel, valamelyik SZDSZ-es rendezvényen is elhangozhatott volna, igaz az SZDSZ-esek – hozzá(juk) képest – zsenik voltak.

Momentum Facebook

 • „Sikeresen semlegesítettük a Fidesz migránsellenes kampányát. Következetesen elmondtuk: Magyarországra csak a Fidesz telepített be migránsokat, köztük nemzetközileg körözött bűnözőket. Egy év alatt több mint 55 ezer migránst engedtek be csak 2019-ben, 44 ezret 2020-ban. A kampányban még a fideszes szavazók sem hitték el, hogy az ellenzék migránsok betelepítésére készül.”

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. május 20.)

Mindenki emlékszik a 2022. április 3-i választások eredményére: az ellenzék óriási diadalt aratott, kétharmados többséget szerzett, a Fidesz pedig történelmi vereséget szenvedett. Ennek következtében én lettem Magyarország miniszterelnöke, de Gyurcsány fél év múlva megbuktatott” – állítja egy bizonyos Márki-Zay Péter nevű páciens 2030-ban, az újranyitott Lipótmezőn. A páciens diagnózisa: Messiás-komplexus.  

Utóirat: Csak felfelé! #ellenállás