Heti válogatás az ellenzéki politikusok és a független újságírók legnagyobb hülyeségeiből

Végre előkerült Antsi, a zenebohóc, nem is akármilyen formában. De nem csak miatta volt érdekes a hét. Ez itt a Házi Sertés.

 • „Nem azért buktunk meg, mert az ellenzék túlságosan rendszer- vagy Orbán-kritikus volt. [...] Az ellenzéket ma két veszély fenyegeti. Az egyikről sok szó esik: ez a tanulságok levonása, illetve a változásra való képtelenség. A másikról kevesebb. Ez a Stockholm-szindróma: amikor a legyőzőink álláspontját fogadjuk el arról, mi is a baj velünk, és hagyjuk elfűrészelni értékrendünk gerendáit. Az ő magatartásukat, nyelvüket, világlátásukat látjuk érvényesnek, pusztán attól, hogy most ők a helyzet urai.”

(Lendvai Ildikó, HVG, 2022. május 9.)

Nagyon jól tetszik mondani. Nehogy elhiggyék, hogy Maguk egyszerűen szarok voltak, és a nép úgy, ahogy van, nem bízik az ellenzékben! Csak így tovább, van remény!

Forrás: YouTube

 • „Rá kellett jönnöm, az orbánozásból csak annyi jut el a választókhoz, hogy mi ellenségei vagyunk a kormánynak, de nem tudunk alternatívát felmutatni. [...]  Egy harmincas éveiben járó miskolci férfi elmagyarázta, hogy ő – bár nem hűséges Fidesz-szavazó – úgy ítélte meg, akkor lesz a családja egzisztenciális biztonságban és fejlődési pályán, ha marad a kormány. [...] A másik nagy csoporthoz tartozók elmondták, hogy nem szeretik azt, ami van, de most, amikor a háború miatt komoly gazdasági és biztonsági kihívásokkal kell megküzdeni, jobban bíznak az »erős kezű Orbánban«. Ez a kétfajta vélemény cunamiként jött velem szembe.”

(Ujhelyi István, Népszava, 2022. május 9.)

Hú, hát oké. Ha ez a két, teljesen nyilvánvaló vélemény (mi szóltunk, nem is egyszer) ennyire elsöprő meglepetés volt, akkor még hosszú az út az önismeret következő szintjéig. De jó az irány, hajrá! (Ja, nem.)

 

 • „Magyarországon 2010-ben és 2002-ben sem volt elszámoltatás. Ha független ügyészség lenne Magyarországon és hazánk csatlakozna az Európai Ügyészséghez, akkor politikai oldaltól függetlenül minden tolvaj ellen fel lehetne lépni. Mi nem akarunk nagytolvajokat kistolvajokra cserélni, mi meg akarjuk szüntetni a lopást.”

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. május 9.)

Felröhögtünk. Mindezt azok után, hogy alig két hónapja még Gyurcsánnyal és a teljes MSZP-vezérkarral, köztük az ügyeskedő Momentummal és hasonlókkal akartak országot irányítani. Minden bizonnyal lett volna kit elszámoltatni, nyilván.

Forrás: Kozma Zsuzsi

 • „Most pedig egy méltó emlékezés Áder János elnöki tevékenységére. "

(Jávor Benedek, Facebook, 2022. május 10.)

Ezzel a szellemesnek szánt bejegyzéssel búcsúztatta Jávor BenedekÁder János köztársasági elnök urat. A poszt üzenete szerint Áder János teljesítménye nulla. Világosan kiderül mindebből, hogy  Jávorban tényleg egy szemernyi valóság- és önismeret sincsen. Ha lenne, akkor bukott liberális politikusként nem provokálná a sorsot, hogy valaki esetleg számonkéri rajta az eredményeit. Tudniillik Jávor a közéletben eltöltött sok év után sem tud semmit felmutatni, szánalomból helyezik állásba a támogatói. Képességei alapján nagyjából Juhász Zoli és Molnár F. Árpád szintjén mozog a politika világában.

 • „Lehet, hogy Orbán nem bukott meg - MOST. (Nevetgélhetnek ezek a birkák, mert nem tudják, mit tesznek.) De törvényszerűen meg fog.”

(Krizsán „Antsi" Anita, Facebook, 2022. május 11.)

Nem lehet, hiszen Orbán valójában most is megbukott, ahogy 2010 óta annyiszor (nem beszélve a korábbiakról). Politikailag mindenképpen, a többit csak ki kell várni! Ha mindezt leszögeztük, nézzük már meg, hogy vajon az ellenzék mit csinált!?

 • „Az Európai Uniót a béke hívta életre a II. világháború után, és még mindig a békét jelenti."

(Karácsony Gergely, Facebook, 2022. május 10.)

Tudjuk és értjük, hogy Karácsony Gergely hiperpasszív történelemismeretekkel rendelkezik. Ezért most következzék egy kis korrepetálás. Az EU megalakításának közvetlen előzménye, mondhatni az első lépése az Európai Szén- és Acélszövetség létrehozása volt. Azért hívták életre ezt a szervezetet a második világháború után, hogy a németeknek többé ne kelljen lerohanniuk Franciaországot, ha nyersanyagra van szükségük. Sokkal emberségesebbnek gondolták, ha tönkreteszik a francia ipart, így többé nem civakodnak a németekkel az acél és szén birtoklásán. Amennyiben pedig az Európai Unió a békét jelenti, ne küldjön több fegyvert Ukrajnába, fogadja be az ukrajnai menekülteket, de tartsa távol a tagállamokat a háborútól. Ez a feladat.

Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

 • „Hosszú interjút adtam a Mércének, úgyhogy egy hosszú részlet, hogy érthető legyen min, miért dolgozom a következő 4 évben!”

(Jámbor András, Facebook, 2022. május 10.)

Mit gondol a magyarországi baloldal a sajtóról? Milyen médiaviszonyokra lehet számítani egy esetleges baloldali fordulat esetén? A kérdésekre adott válaszokat most olvashatjuk. Nos, Jámbor András, ez a züllött kinézetű buta kommunista interjút adott a saját maga által alapított bolsi blognak.

 • „30 százalékkal nőtt a lakáshitelek törlesztőrészlete a világ legszebb országában. Az újabb kamatemelések hatására egy húszmilliós kölcsönnek már több mint 30 százalékkal magasabb a törlesztőrészlete, mint tavaly májusban.”

(Vég Márton, 444, 2022. május 11.)

A rendkívül rosszindulatú kolléga csak azt felejti el megemlíteni, hogy a fixen rögzített kamatozású hiteleket ez nem érinti, csak a piaci vagy új hiteleket. Ha szabad megjegyeznünk, 2010 előtt (akkor biztos jobb volt minden) ez a konstrukció nem nagyon létezett, volt viszont helyette jó kis svájcifrank-hitel.

 • „Értem én, hogy szeretnének politikai hullának látni, de ahogy a mellékelt ábra is mutatja, nem sikerült megölni. Nyilván szerettek volna, de a kongresszus akaratából 71 százalékkal a Jobbik pártelnöke vagyok, a pártválasztók akaratából pedig a Jobbik országgyűlési képviselője. Jakab Péter él, és élni is fog, a pártjával együtt."

(Jakab Péter, Telex, 2022. május 11.)

Erkölcsi hulla vagy, kicsi Barátom! A politikai halálod majd most következik. Ezt garantálja, hogy újraválaszttattad magad a vazallusaiddal.

Forrás: Facebook/ Márki-Zay Péter

„Napsütés, jó idő, csicseregnek a madarak a Kálvária téren a józsefvárosi önkormányzat lakossági fórumán a nyolcadik kerületben. Nem tudom van-e még olyan városvezetés aki a helyi ellenzéknek is szót add a lakossági fórumon. Nálunk a nyolcban a Fidesz is hivatalból beszélhet! Lakhatási, köztisztasági kérdések, fontos problémákról jobb így, jobb ilyen környezetben beszélni."

(Jámbor András, Facebook, 2022. május 11.)

Az, hogy szót adunk az ellenzéknek is, demokratikus minimum. Kommunistaként persze nehéz lehet megemésztened, hogy szóba kell állni a politikai riválisokkal, és már nem hurcolhattok el mindenkit Gulag-táborokba. Gondolj azonban arra, hogy a fideszes képviselők jelenléte garanciát jelent arra, hogy saját szakértelmedre hagyatkozva nem kell közröhej tárgyává válnod. Így egyedüli vesztes a választó, aki azért tart el téged, hogy a parkban ücsörögj, miközben a jobboldal viszi az érdemi munkát.

Forrás: Facebook/Jámbor András

 • „Teljesen biztos vagyok benne, ha az emberiség eddigi történelme folyamán sokkal több szerep jutott volna a politikában a nőknek, akkor nem lett volna ennyi erőszak, nem lett volna ennyi háború, mint a hosszú évszázadokig, sőt évezredeikig szinte kizárólag férfiak által uralt politika világában."

(Perintfalvi Rita, Facebook, 2022. május 11.)

Oh, igen, ha a nők vezetnék a világot, akkor a bárány az oroszlánnal együtt legelészne. Baromság! Háborúk nem haragból, indulatból keletkeznek, sőt, a vezetők jó esetben még csak nem is mérgesek egymásra. A háború a politika folytatása más eszközökkel, mondotta volt Clausewitz, aki bár férfi volt, ennek ellenére semmi okunk nincs kételkedni a szavában. Meg amúgy is, elképzelhető, hogy nőként azonosította magát, csak akkoriban még nem vállalhatta fel magát teljes egészében. Szóval háborúk nőkkel és nők nélkül egyaránt lennének. Ha pedig a békességes nőkről szeretne elmélkedni, akkor gondoljon csak Lukrécia Borgiára, Nagy Katalin cárnőre, Mária Teréziára, Margaret Thatcherre és még egy sor másik nőnemű politikusra, akik árnyalják a nőkről alkotott szelíd fantazmagóriákat. Egyébként, ha a futóbolond Perintfalvi valóban komolyan gondolná, hogy a férfi és a nő egyenrangú, akkor nem fogalmazódna meg a fejében ilyen különbségtétel a két nem között.

 • „Az élet nemcsak a politikáról és a gyűlölködésről szól. Egy kiadós séta a tengerparton, virágok között, utána egy finom ebéd..... Élvezzük ki a szép pillanatokat, mert az élet rövid! Kellemes, nyugodt hétvégét minden kedves barátomnak!  Mit nekünk ez a péntek 13. érezzük jól magunkat!”

(Dániel Péter, Facebook, 2022. május 13.)

Ha valaki azt gondolta volna, hogy Dániel Péter előbb gyurcsányista, majd márki-zayista főgyűlölködő megváltozott volna, akkor ki kell hogy ábrándítsuk. A posztja közzététele után 13 perccel ugyanis – kommentként – ezt fűzte hozzá: „Az orbáni diktatúra a mai napig köröz engem, mivel jogsértő elfogatóparancsot adtak ki ellenem, koncepciós ügyek alapján, a korábbi politikai tevékenységem, jogos kritikáim miatt.” Hiába, az orbáni „náci-fasiszta diktatúra” elől Izraelbe „menekült” Dániel Péter képtelen megváltozni, az ő élete csak a politikáról és a gyűlölködésről szól.

 • „A Momentumos tagtársaimnak illett elsőként, de szeretném nektek is elmondani: elindulok a Momentum elnöki tisztségéért… Egy hete még nem gondoltam, hogy ilyen bejegyzést fogok írni, nem is készültem erre a szerepre. Az új helyzetben viszont sokan megkerestetek, buzdítottatok, a tenni akarásom és a felelősségérzetem pedig azt diktálja, hogy jelentkezzek a párt elnöki tisztségére.”

(Hajnal Miklós, Facebook, 2022. május 13.)

A magának oxfordi közgazdászdiplomát hazudó Hajnal Miklós úgy döntött, hogy előre lép a társadalmi ranglétrán . Na nem tényleg szerez egy diplomát, az ugyanis túl bevettnek számít liberális körökben, és egy párt vezetéséhez semmi szükség nincs rá, hiszen Langley-ben a kutyát nem érdekli, van-e felsőfokú végzettsége. Ehelyett bejelentkezett a Momentum vezetésére, remélve, hogy őt választják ki tartótisztjei helytartóparancsnoknak a pannon ugaron.