Heti válogatás az ellenzéki politikusok és a független újságírók legnagyobb hülyeségeiből

Erős hét volt, hiszen Farkasházy Tivadar és Jámbor András is alkotott. Ez itt a Házi Sertés, a legbalfaszabb nyilatkozatok gyűjtőhelye.

 • „...még nem tudtam, hogy Fekete-Győr Andrásék is meghajolnak a fideszes zsarolásnak, és hétfőn ünneplőbe öltözve hallgatják meg Ádert és a Választási Bizottság elnökét arról, mennyire demokratikus volt ez a választás.”

(Hadházy Ákos, Facebook, 2022. április 30.)

Na ezért érdemes volt belépni a Fidesz és az LMP után ide is, Hadházy Úr! Látja, a pénzt végül senki se szereti visszautasítani, meg hát vajon a választók kinek a képviseletére kérték fel? Esetleg ajánlhatjuk a Jobbikot vagy a Párbeszédet még következő pártnak?

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

„18 évvel ezelőtt ezen a napon csatlakoztunk az Európai Unióhoz. (...) Esélyt kaptunk, és rengeteg pénzt, hogy a magyar melós is érjen annyit, mint az átlag európai. Hogy a magyar embernek is járjon olyan életszínvonal, fizetés, nyugdíj, egészségügy, oktatás, mint az osztráknak. Az új céldátum 2030. Orbán szerint akkorra utolérjük Ausztriát. Igaz, most épp a románok előznek bennünket. Pénzt kaptunk és esélyt. A pénz eltűnt.”

(Jakab Péter, Facebook, 2022. május 1.)

Jakab úr se kedveli annyira a közgazdasággal kapcsolatos témaköröket, inkább csak a Nagy Mesemondó szerepét erőlteti továbbra is. Bőr az  mindenesetre van a képén. Mindenképpen becsülendő és ambiciózus, hogy rögtön az Európai Unió 7. legjómódúbb társadalmát szemelte ki magának. Ha pedig az állítólagosan eltűnt pénzt keresi, javasoljuk, hogy nézzen körül vagy a fővárosban, vagy szülővárosában, Miskolcon – és vesse össze a híres 2011-es Google Streetview-képekkel.

Forrás: Facebook/Jakab Péter

 • „Az Orbán-rendszer gazdasági nehézségek és külső nyomás hatására dőlhet össze. Előbb-utóbb az embereknek rá kell jönniük arra, hogy a hazugságoknál és a gyűlölködésnél fontosabb lenne a gazdaság, az utak, az egészségügy és az oktatás állapota.”

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. május 2.)

A Nemzet Futóbolondja sosem okoz csalódást. Eddig a háború lett volna – áthallásosan – az ellenzék csodafegyvere, nosza, akkor váltsunk gyorsan a gazdasági válságra meg a külföldi beavatkozásra. Miért nem lepődünk meg? Új recept van-e?

 • „Lázár Jánossal folytatott megbeszélésünket követően, ma 16 órától közös sajtótájékoztatót tartunk, melyet élőben követhetnek az oldalamon."

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. május 3.)

Márki-Zay Péter politikai karrierjének a csúcsára ért azzal, hogy ezt a bejegyzést megírhatta. 

Forrás: Konta/Kozma Zsuzsi

 • „Orosz források szerint az Azovsztálnál elfogták és Moszkvába szállították Trevor Cadieu nyugalmazott kanadai tábornokot, aki a védők oldalán harcolt. A hírt Kanadában még nem erősítették meg. Cadieu, aki ellen hazájában nemi bűncselekmény gyanúja miatt nyomozás folyik, az Ottawa Citizen című lap szerint április 5-én utazott Ukrajnába."

(Horváth Gábor, Népszava, 2022. május 3.)

Ukrajna végül csak a nyugati haderő gyűjtőhelye lett.

 • „A 21. században nem kevesebb, hanem több Európára van szükség. (...) Szabadítsuk meg Magyarországot és így Európát is az orosz befolyástól, és végre viselkedjünk nagyhatalomként a modern háborúk legújabb színterén, a kibertérben is. (...) Pár héttel ezelőtt ugyanis az derült ki, hogy Putyin már évek óta benne van a magyar külügyminisztérium összes digitális rendszerében, még a legtitkosabb információkhoz is hozzájutnak. Mindezt a magyar kormány tudtával ami aláássa mind Európa, mind a NATO biztonságát.”

(Donáth Anna, Facebook, 2022. május 4.)

Kedves Hölgyem, mi is Európa-pártiak vagyunk, sőt... Ne tévesszük össze az EU-t a kontinenssel! Oroszország is Európa része kulturálisan, és ezt nem vitatjuk el tőlük. Ugyanakkor sokak szerint a volt KGST-országokat is kár volt felvenni az EU-ba, most akkor velük mi legyen? A kibertérről pedig annyit, hogy anno Szilvásyék engedték be az orosz titkosszolgálatot... Tetszik tudni, a Maguk szövetségesei.

Forrás: Hajnal Miklós

 • „Négy éve száz pontban soroltam fel, miért veszítettünk. Most nem látom értelmét ennyinek, inkább mélyebben végiggondolnék 10-12 olyan hibát, baklövést, amelyet jó lenne legközelebb elkerülni. (...) az egész nem működött, négy színész a színpad helyett a büfében sztorizott, amíg az ötödik egyedül előadta Az őrült naplóját.”

(Farkasházy Tivadar, Facebook, 2022. május 4.)

Hát igen, Az őrült naplója elég meggyőzőre sikerült. Ha nem muszáj, az egészet ne olvassuk végig: az benne volt, hogy egyszerűen Orbánék voltak megint zseniálisak, maguk meg vérgyengék.

 • „Összenőtt, ami összetartozik: Márki-Zay behódolt Lázárnak, mindenkinek együttműködést javasol Orbánnal. (...) Megmondjuk, mi ez az >>együttműködés<<, amiről Márki beszél: a Nemzeti Együttműködés Rendszere, a NER. Így hívják. Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, belépett a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe, ahogy már a vereség után is felkínálta a szolgálatait Orbán Viktornak. Ha van árulás a földön, akkor ez az, ha létezik a földön genyóság, akkor ez az, és ha O1G-nek >>geciségben<< van méltó párja, akkor azt Márki-Zay Péternek hívják. Pontosan úgy, ahogy azt az Amerikai Népszava kezdettől fogva megírta.”

(Bartus László, Amerikai Népszava, 2022. május 4.)

Hát igen, mennyivel egyenesebb, bátrabb dolog az Egyesült Államokból írogatni uszító tartalmakat, igaz, Bartus Úr?

 • „Elő kell készítenünk egy új alkotmányt. Az ellenzéknek készen kell állnia arra, hogy a Fidesz bukása után milyen választási rendszerrel és milyen alkotmánnyal lehet egy demokratikus jogállamot működtetni Magyarországon."

(Márki-Zay Péter, Facebook, 2022. május 5.)

Egy bukott választás után, Hódmezővásárhelyre visszakullogva, a Lázár Jánostól kapott mentőöv után a kudarcos exjelölt visszakiabál a pályára. Péter, ez a játék már nélküled megy tovább.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

 • „Eddig vártam, az ellenzéki képviselők határozott válaszára és őszintén remélem, hogy lesz ilyen. Mert ha nem, akkor végérvényesen kimondhatjuk: Kövér szabadon csicskáztathatja az ellenzéket."

(Hadházy Ákos, Facebook, 2022. május 5.)

Hadházy Ákos valamit félreértett. Kövér László nem tehet az ellenzék csicskaságáról, ez a baloldal saját képességeiből fakadó hátrány. A magyarországi baloldal képviselőinek alaptermészetéhez tartozik. Kövér László házelnök úr csak a házszabályok betartását kérte számon a törvényszegésre hajlamos képviselőkön.

 • „Az igazságügyi bizottság döntött az álláskeresési járadékról és a diákvárosról szóló népszavazási kérdéseinkről, és átengedte őket! Egy hármas, lakhatási, megélhetési és élelmiszerválság idején minimum elvárás, hogy az állam cselekedjen Erről a létbiztonságról szól ez a két kérdés Pontosan ezért az ellenzéki pártok közösen két törvényt is benyújtottak a parlamentnek, amellyel a kormány maga tudja ezt a két létszükségletű kérdést rendezni! Ha nem teszi, akkor a nép politikai döntése fogja kikényszeríteni a népszavazáson!!”

(Jámbor András, Facebook, 2022. május 5.)

A nép politikai döntése... Jámbor! Te csámpás kommunista! A népakarat már megszületett, a jobboldali pártok nyerték meg a választásokat, a baloldal elbukott. Mikor értitek már meg, hogy a „nép” mást akar, mint amit ti kínáltok nekik. 

Forrás: Facebook/Jámbor András

 • „Egy török bíróság életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte Osman Kavala emberi jogi aktivistát. Kezdeményezésemre az ügy az Európai Parlament plenáris ülésének napirendjére is felkerült, a felszólalásomban pedig arról beszéltem, hogy Osman Kavala nem akart mást, mint egy demokratikus virágzó Törökországot. Kiállunk Osman Kavala mellett, követeljük szabadon engedését.”

(Cseh Katalin, Facebook, 2022. május 6.)

Egy török emberi jogi aktivistáért bezzeg kiállsz, de miért nem álltál ki a román hatóságok által hamis terrorvád miatt bebörtönzött székelyföldi magyar fiatalok mellett? Vagy neked csak a törökök számítanak, a magyarok nem? Miért nem kezdeményezted, hogy Beke István és Szőcs Zoltán ügyét is tűzzék napirendre az Európai Parlamentben? Miért nem szólaltál fel soha az érdekükben? Miért nem ítélted el a román hatóságok túlkapásait? Miért nem szólalsz fel a román jogállamiság ügyében? Az általatok mintademokráciának hazudott Romániában hamis terrorvád alapján be lehet börtönözni ártatlan embereket, csupán azért, mert magyarok. Ez  hogyhogy nem zavar téged?

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

 • „Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola lapjának ötödikes főszerkesztője, Csányi Ambrus a Telexben járt, hogy Dull Szabolccsal és Munk Veronikával az újságkészítés rejtelmeiről beszélgessen, és ha már itt volt, interjút is készített velük PostR című radnótis lapjának.”

(Telex, Facebook, 2022. május 6.)

Ha Orbán néha kisgyerekekkel fotózkodott, már rögtön sivalkodtak a latexes propagandisták, de szerintük azzal semmi gond sincs, ha ugyanezt ők csinálják. Nincs ám itt semmiféle kettős mérce! Spoiler: Vajon a telexesek már az ötödikeseket is indoktrinálni akarják politikailag?