Heti válogatás az ellenzéki politikusok és a független újságírók legnagyobb hülyeségeiből

Kijózanító pofonként hatott a választási vereség a baloldali megmondóemberekre? Éppen ellenkezőleg. Ez itt a Házi Sertés!

 • Az látható, hogy a 19-es villamos Bécsi út felé haladó szerelvényén megalázó hangnemben, „behányok, olyan szaga van” és „takarodjon már lefelé” mondatokkal zavar le a villamos vezetője hajléktalanokat.

(Molnár Réka, Telex, 2022. április 10.)

Oké, akkor folytassuk a végtelen ciklust - értjük, hogy a város mindenkié, de a miénk is. A hajléktalanság nem jogosít fel senkit a BKK üzletszabályzatának megszegésére. És talán még mindig mi, fizető és fürdő utasok vagyunk többségben. Karácsonyék oldják meg, volt rá két és fél évük!

 • „Lesz ez még így se. ideje észhez térnetek
 • Aki a bálvány körül táncol, azon én nem segíthetek
 • Lesz ez még így se, mondta és keserűn nevetett
 • Aki a hazáját nagyon szerette, de kit a hazája nem szeretett”

(Bródy János, Facebook, 2022. április 10.)

Ezek ugyanazok, igaz, János? Kéne már végre egy fiatalos, romlatlan, européer párt, akik nem állnak össze a Gyurcsányékkal...

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

 • A “gyurcsányozás” ugyanarra a logikára épül, mint a zsidózás, a “gyurcsányozás” nemcsak közönséges gyűlöletpropaganda, hanem náci beszéd. Aki érintkezik vele, aki elfogadja, nácikkal azonosul. Elmagyarázom, miért. A “gyurcsányozás” az univerzális bűnbakképzés technikáját alkalmazza. Ez ugyanaz a mechanizmus, mint amit a zsidók ellen használtak évszázadokon át. Van egy bűnbak, aki mindenért felel. Ennélfogva minden baj és rossz forrása, a legnagyobb veszély a létezése, ami elvezetett a “végső megoldás” gondolatához. A “gyurcsányozás” ugyanazt a szerepet tölti be, mint a zsidózás a nácizmusban: ugyanaz a modell, ugyanaz a technika, ugyanaz a cél, csak a zsidót cserélték “Gyurcsányra”, ezért ez ugyanaz a nácizmus.

(Bartus László, Amerikai Népszava, 2022. április 10.)

Hú, ez nagyon kemény. Több Bartust kéne olvasnunk. Mondjuk jogos, Orbánt még nem démonizálta senki a baloldalon... Hát, akkor legyen gyűlöletbeszéd a gyurcsányozás, megdumáltál.

 • „Karácsony Gergely elárulta az ellenzéki közösséget azzal, hogy visszalépett, így nem tudhatjuk, hogy végül ki nyerte volna meg a második fordulót, ha mind állva maradnak. Azonban ne hánytorgassuk már fel utólag Márki-Zay Péternek, hogy élt a lehetőséggel. Momentuma volt abban a pár hétben, nagy kár, hogy nem tudta tavasszal megismételni. Az a személyes teljesítménye volt, hogy előbb lenyomta Jakab Pétert, majd visszalépésre késztette Karácsonyt, majd legyőzte végül – sajnos – Dobrev Klárát.”

(Czeglédy Csaba, Facebook, 2022. április 11.)

Hát miért most szólsz? Amúgy szólhattál volna akkor is, amikor valami lángész kitalálta, hogy hárman jussanak a 2. fordulóba, az nagy ötlet volt. Na, most pedig mars vissza a tömlöcbe!

 

 • „Orbán miatt az összes szoli recepciós külföldre ment”

(Pumped Gabo, Instagram, 2022. április 12.)

Április 12, zsidó naptár szerint 5782, Pumped Gabo, az ismert baloldali elemző április közepén egy Instagram-posztban mutatott rá az országot sújtó munkaerőhiányra. A válság csalhatatlan jele, hogy egy 0-24 nyitva tartó szoláriumot zárva talált. 

 • „Még magasabb árak lesznek idén a Balatonnál”

(Bereznay István, Index, 2022. április 12.)

Még messze van az üdülési szezon, azonban minden eddiginél korábban beköszöntött a „Balaton megfizethetetlenül drága a magyarok számára" és az „Üresen maradtak a balatoni strandok" időszaka a baloldali sajtó felületein. Egyesek már most tudni vélik, hogy katasztrofális szezon elé nézünk. Az eddigi jóslataik nem váltak be, most azonban nagyon remélik, hogy végre vátesszé válhatnak és tényleg hatalmas baj kerekedik.

 • „Nos, itt vagyunk egy igazán irgalmatlan kétharmadban, és hirtelen mindenki elkezd rájönni, hogy mennyi baj van MZP-vel? Sőt, hogy ő már akkor is tudta. Szerintem kábé két hónap, és úgy fogtok emlékezni, hogy én erőltettem rátok a hódmezővásárhelyi polgármestert. Sőt, én kampányoltam rosszul, úgy, hogy közöm nem volt hozzá. Ti csináltátok, baszki! Kétharmadot Orbánnak, megint!"

(Ceglédi Zoltán, Facebook, 2022. április 12.)

Ceglédi Zoltánnak sok ponton igazat kell adnunk: ahogy ő, úgy a jobboldali sajtó is hónapok óta azt hajtogatta, hogy Márki-Zay Péter alkalmatlan, akivel kár nekifutni a választásoknak. Ceglédivel szemben azonban mi nem egy bocsánatkérést várunk, hanem csak szeretnénk megköszönni, hogy kritikus megjegyzéseink ellenére is kitartottak jelöltjük mellett. Illetve még egy: Márki-Zay, Dobrev Bálna vagy Jakab Péter, egyre megy. A Fidesz nem az ellenzék nyomora miatt nyert, hanem Orbán Viktor miatt, akit a magyarok többsége támogat.

Forrás: Facebook/Ceglédi Zoltán

 • „Egy-egy igaznak tűnő félmondatot emel fel a siratókórus, lehet számolni a lájkokat estig. Például hogy Orbán érti a néplelket. Hogy az ellenzék bezzeg nem érti. És mi van, ha a néplélek téved? Mi van, ha a néplélek ostoba, mint a segg?”

(Tóta W. Árpád, HVG, 2022. április 13.)

Na, helyben volnánk. Mondjuk ki: nem érdemlünk meg téged, ahogy a szuper kis rajzfilmjeidet se érdemeltük meg a kétezres években. Nagy igazságtalanság, hogy Tóta W. ilyen éleslátással egyszerű újságíróként kényszerül eltékozolni a tehetségét.

Forrás: Facebook/Tóta W. Árpád

 • „Mostantól kezdve nem ellenzék, hanem ellenállás van. Azt az erkölcsi magaslatot kell képviselnünk, amit itt, Hódmezővásárhelyen képviseltem, és amit országosan is képviseltem ugyan, de az összefogás sokak szemében nyilván megkérdőjelezte."

(Márki-Zay Péter, Szabad Európa Rádió, 2022. április 13.)

Erkölcsi magaslatnak számít a munkakerülés, a szavazók félrevezetése, a város magára hagyása? Mert Márki-Zay Péter ezt tette az utóbbi időben, a nagypolitika csábításának engedve miniszterelnök-jelölt lett, magára hagyta Hódmezővásárhelyt, majd a kijózanító kudarc után visszakullogott a városba, hogy mentve a menthetőt, eljátssza a lokálpatriótát. Csak idő kérdése, hogy mikor lép újra olajra, hogy beváltsa népvezéri vágyait.

Forrás: Kozma Zsuzsi

 • „Nem legitimálhatjuk a rendszert azzal, hogy eljátsszuk a parlamenti demokráciát. Az öncélú radikalizmusnál többet kell felmutatnunk. A nyugati identitáspolitikát nem engedhetjük beszivárogni a magyar ellenzéki politikába. A magyar vidék mindennapjaiban kell jelen lennünk. Kevesebb pártra van szükség az ellenzéki oldalon.”

(Donáth Anna, Magyar Hang, 2022. április 14.)

Azt hiszem, ez a spanyolviasz - bár mi sem igazán értjük minden tételnél, hogy mire is tetszik gondolni. A felsoroltakat látva az ellenzék, élén a Momentummal kezdheti újra a nulláról. Vigyázat: itt nem virtuális NFT-farmokat meg tamagocsikat kellene gondozni, hanem egy igazi országot, igazi emberekkel, igazi problémákkal. Majd a fiatalok, tudjátok... Nem ti.

Forrás: Facebook/Donáth Anna

 • „A csicskaellenzéket most Mi Hazánk Mozgalomnak nevezik.”

(Stummer János, Telex, 2022. április 14.)

A politikához vastag arcbőr szükségeltetik, Stummer Jánosnak pedig minden jel szerint legalább ez az egy képessége megvan ahhoz, hogy valódi politikussá legyen. Miután Jakabbal együtt bevitték a DK hóna alá a Jobbikot, a nemzeti radikális alakulatot, egy nettó bolsevik párttá alakították, csicskának nevezi azokat az ex-jobbikosokat, akik egy kampánybravúrral bejutottak a parlamentbe. Stummer letornászta magát bukott jobbikossá, aminél szánalmasabb létforma nincs a planétán. Legfeljebb a DK elnökségi tag.

 • „Ha befordultok az irodáitokba és nyalogatjátok a sebeiteket, abból nem lesz az ellenzék újjáépítése."

(Ujhelyi István, ujhelyi.hu, 2022. április 14.)

István, az a seb, amit április harmadikán a választóktól kaptatok, az egy seggberúgásból származik, szóval nyalogassátok bátran, egymásét, ne becsüld le a nyalogatás hatalmát. Elvégre az EP-ben is ezt teszed főállásban.

Forrás: Facebook/ Márki-Zay Péter

 • „A magyarországi főszerkesztői fizetés Essenben csak szerény megélhetést biztosított, de az igazi lejtmenet azzal kezdődött a németül akkor még alig beszélő újságíró számára, amikor 2019-ben megszűnt az Abcúg, és a szociálpolitika szakos diplomájával semmilyen állást nem kapott. „Tudathasadásos állapot volt, azt kell elfogadnod, hogy amit Magyarországon elértél, az nem érdekes, itt nem vagy senki. Semmit nem érsz, nem ismer senki, az önéletrajzodban szereplő tételek senkinek nem mondanak semmit. Nincs kapcsolatrendszered, senkit nem tudsz legvégső esetben felhívni, hogy segítsen ki.”

(Tóth Sára, az Abcúg egykori főszerkesztője, 444-Qubit, 2022. április 14.)

Ki gondolta volna, hogy a haladó szellemiségű germán földön senki sem tart igényt egy németül alig beszélő, belpesti szociálpolitika szakos éttermiségére? Pedig azt olvastuk a 444-en, hogy Németország minden belpesti büfészakos éttermiségét tárt karokkal vár.

Utóirat: a magyar ugarhoz hasonlóan germán földön is van McDonald’s, lehet, hogy érdemes lenne ott próbálkozni. A többi kelet-európai alany is ezt teszi, a mosogatáshoz még németül sem kell tudni, ráadásul mindez multikulturális, török-kurd-arab környezetben történik.

 • „A szabadság ünnepe
 • Harmadnapon feltámadott és felment a mennyekbe - emlékszünk és ünneplünk Húsvétkor.
 • Az egyiptomi szabadulás ölt testet, erre emlékezünk és ezt ünnepeljük a pesachi hagyományban.
 • Mert a szabadság igenlése örök és elpusztíthatatlan.
 • Merjetek szabadok lenni!
 • Nyugodt ünnepeket kívánok.” 

(Gyurcsány Ferenc, Facebook, 2022. április 15.)

A mi Ferink húsvét alkalmából egyszerre lett a népét a fogságból kivezető Mózes, illetve feltámadott Jézus… Mi azt javasoljuk Ferinek, hogy hergelje magát, mert az nem tesz jót az egészségnek, de ha mégis ezt csinálja, akkor Klára asszony ne engedje őt a Facebook közelébe.