Heti válogatás az ellenzéki politikusok és a független újságírók legnagyobb hülyeségeiből

Itt a Kontra új sorozata, a Házi Sertés. Ha valaki kreténséget mond vagy ír, bérelt helye lesz a hétvégi összeállításunkban. Ha valaki hazudik, annak rácsapunk a kezére. Ha pedig valaki gyűlölködik, akkor kurvára felháborodunk. Innentől kezdve nincs menekülőút: következzen az első rész Szabó Tímeával, Hont Andrással és a többiekkel.

„Mi az a házi sertés? Bocsánat, nem tudom…!”

Bizony az Olvasó téved, ha azt hiszi, hogy a fenti idézet valamely szebb napokat is látott punkzenekar dalszövegében szerepel (mint a városi nyárspolgár kifigurázása).

Ez a kérdés bizony ténylegesen elhangzott  a januári kormányinfón egy szerény képességű HVG-s „kollégánktól”(emlékeztetnénk mindenkit, hogy az önmagukat előszeretettel „függetlennek” feltüntető tollforgató szabadságharcosokkal mi sem morális, sem szakmai azonosságot nem érzünk), aki minden valószínűség szerint zavarba szerette volna hozni Gulyás Gergelyt.

 

A házi sertés mint a valóság egy, a körúton kívül eső szelete azóta  az ellenzéki érzelmű politikusok és médiamunkások gőgös félműveltségének allegóriájává vált. Elhatároztuk, hogy Olvasóink számára hétről hétre kiválogatjuk az ellenzéki véleményvezérek és hű csatlósaik, a „függetlenobjektív” sajtótermékek legkreténebb megnyilvánulásait. Mert azért ne felejtsük el, hogy miközben saját szakmaiságuktól elragadtatva egymás vállát veregetve díjakat osztogatnak maguk között, ők is csak emberek, akik mindenkori kenyéradó gazdáik szándékai és saját lustaságuk/felkészületlenségük korlátai közé szorítva firkálnak dolgoznak.

Ez itt a Házi sertés, a Kontra közéleti hülyeség-szemléje!

 •  „Figyelj, Mandiner, sokadszorra mondom, nem, nem vagyok baloldali. Lehetnék, az se volna bűn, a Konok például az, és nagyon kedvelem, meg saját bevallása szerint Jámbor is az, meg az volt Rosa Luxemburg és Che Guevara, de én történetesen nem vagyok az."

(Hont András, Facebook)

Kivéve, amikor négy évig az MSZP–SZDSZ-nek dolgoztál Terézvárosban?

 • „4 órája hallgatom az új, egyben legelső magyar sportrádiót. Eddig a leggyakrabban elhangzott szó, a ritkább névelőket és kötőszavakat is megelőzve a »baloldal«.​

(Szily László, 444)

Orbán a felelős azért, hogy a baloldal és sajtója úton-útfélen gáncsolja a magyar sportéletet?

 

 • „Magyar falu: közpénzből felújított kisbolt árulhat hatósági áras csirkefarhátat." (...) „A kormány nem ad kompenzációt a kereskedőknek a hatósági élelmiszerárak miatt, mert a veszteség »belefér« a keretükbe. Közben 10-20 millió forintokkal támogatják a falusi kisboltok megmaradását."

(Vég Márton, 444)

Most akkor ezekből melyik a baj? Mindegyik? És Orbán?  

 • „Az osztogatás hatékonyabb, mint a munkaalapú társadalom"

(Mészáros R. Tamás, g7.hu)

Már csak az a kérdés, hogy miből teremti meg az állam az osztogatás fedezetét. Mert ugye valakinek dolgoznia kell azért, hogy legyen miből osztogatni.

 • „Most épp egy hétéves kurvázással gyanúsítja a keresztény-konzervatív sajtó Hadházy Ákost. Példaértékű fegyelemben sorakozik fel a polgári média az Origótól a Mandinerig."

(Rényi Pál Dániel, 444)

Elképesztő ez az összehangolt fegyelem, ugye, kedves független, mégis „aki nem lép egyszerre" folyton osztódó Index? Hogy is volt Kósa Lajos régi kurvázásvádjával? 

 
 • „Nincs esély arra, hogy a választás napján tartsák meg az ellenzéki népszavazást. Hiába állítják az ellenzéki politikusok az ellenkezőjét, kicsúsztak az időből."

(Diószegi-Horváth Nóra, Lakmusz)

Össze vagyunk zavarodva. Nekünk Márki-Zay és Simon András azt mondta, hogy csak politikai akarat kérdése az egész. Nóra, szólna nekik, volna kedves?

 • „Putyin azt követeli, hogy Magyarország lépjen ki a NATO-ból, amiről 1997-ben a magyarok népszavazással döntöttek. Sőt Putyin Orbánt is Moszkvába rendelte magához. A brüsszelező, a külföldi beavatkozásra máskor oly érzékeny kormány mégis mi a fenét csinál? A magyarok a Nyugathoz, és nem Oroszországhoz akarnak tartozni!"

(Szabó Tímea, Párbeszéd, Facebook)

Nem értjük ezt sem. Hiszen Ferenc testvér 2006-ban még azzal büszkélkedett a híres vitában, hogy ő bezzeg hányszor eljutott már „Mockbába”! Most akkor jó oda menni, vagy sem?

 • „Tűrniük kell, ha az esküvői és a nyaralós fotóikon csámcsog a propaganda."

(Mizsur András, Telex)

Amikor Mészáros Lőrinc, Orbán Ráhel és más, nem kifejezetten ellenzéki hírességek lagzijáról van szól, az ellenzéki sajtó persze előszeretettel csámcsog a részleteken. Propaganda pedig az, amit az ellenzék annak nevez.

 • „Ő nyíltan meleg, és szerintem kommunista. Nagyon szeretem!"

(Márki-Zay Péter Gulyás Mártonról)

Nagyon pozitív, ha az önmagát jobboldalinak hazudó leendő exminiszterelnök-jelölt szereti a kommunistákat. Csak az az ijesztő, hogy nem is sejti, ő lesz a komcsik játékszere, és nem fordítva. Megnyugtató, hogy nemsokára már a nevére is alig emlékszünk.

 

 • „Csodára van szüksége a magyar ellenzéknek, hogy elmozdítsa helyéről a »populista diktátort«.”

(Márki-Zay Péter Londonban)

Az ellenzéki összefogás szakértelménél már csak az önbizalmuk nagyobb. Érdemes legközelebb reális, megvalósítható célokért dolgozni, mint például a parlamentbe jutás. Az talán menni fog.

 • „A Fidesz cinikus módon legalizálta a választási csalást, szabad utat engedett az ellenőrizetlen voksturizmusnak, ezentúl olyanok is következménynek nélkül beleszólhatnak majd Magyarország jövőjébe, akiknek csak a nyugdíj meg az uniós állampolgárság kellett, cserébe annyi a feladatuk, hogy »négyévente átjönnek ukránból Orbánért«.”

(Oláh Miklós, a Jobbik angliai regionális szervezője, Alfahír)

Az egykor jobboldali, mára a DK tagszervezeteként működő párt a kárpátaljai magyarokat az ukránokkal egybemosva  kritizálta a határon túliak kettős állampolgárságát. Ez ismerős lehet, hiszen kezdettől fogva ez Gyurcsányék politikája, most pedig a Jakab-féle csicskapárttól visszhangozva is ezt halljuk.