Hallgat Soproni Tamás a terézvárosi korrupciógyanús ügyekről

Levelünkben megkerestük a terézvárosi polgármestert, hogy van-e sejtése, konkrétan milyen ügyletekre célozhatott Bálint György. Az MSZP-ből kilépett önkormányzati képviselő ugyanis több korrupciógyanús ügyről is beszélt a levelében. Válasz egyelőre nem érkezett.

 • Tavaly év végén Bálint György terézvárosi önkormányzati képviselő viharos körülmények között lépett ki az MSZP-ből.
 • A Kontra birtokába került az MSZP társelnökeinek címzett kilépési nyilatkozata. Levelében amellett, hogy támadta a szocialista vezetést, finoman arra célozgatott, hogy a terézvárosi baloldal közel sem makulátlan.
 • Két konkrét korrupciógyanús ügyet is szóba hozott, amelyről állítása szerint tájékoztatta a helyi képviselőket és korábbi pártja vezetőit, mégsem volt semmilyen visszhangja. Úgy tudjuk, egy túlárazott kerületi projekt volt az utolsó csepp a pohárban, emiatt döntött a távozás mellett.
 • Kérdéssel fordultunk Soproni Tamás polgármesterhez, hogy van-e sejtése, Bálint György konkrétan mely kerületi projektre/projektekre célozhatott a levelében. Válasz mind ez idáig nem érkezett.

Soproni Tamásnak, Terézváros polgármesterének vagy nincs tudomása arról, hogy milyen zűrös ügyek zajlanak a vezetése alatt működő önkormányzatban, vagy inkább cinkos módon hallgat ezekről.

Legalábbis erre utal az a tény, hogy a VI. kerületi polgármester cikkünk megjelenéséig nem válaszolt kérdéseinkre a Bálint György terézvárosi képviselő MSZP-nek címzett kilépőlevelében foglalt erős állításokat illetően.

kapcsolódó

 • Soproni Tamáshoz köthető korrupciógyanús ügyekről írt búcsúzóul a távozó MSZP-s

  Soproni Tamáshoz köthető korrupciógyanús ügyekről írt búcsúzóul a távozó MSZP-s

  A Kontra birtokába került Bálint György terézvárosi képviselő kilépési nyilatkozata, amelyben többek között a momentumos polgármester állítólagos piszkos ügyleteiről tájékoztatta a szocialista vezérkart. Állítása szerint a saját hatalmuk bebetonozásával foglalkozó Kunhalmi Ágnesék nem akartak tudomást venni a helyi ellenzéki összefogást érintő kellemetlen ügyekről, és a konfrontáció elkerülése érdekében inkább elengedték a kezét. Úgy tudjuk, egy túlárazott kerületi projekt volt az utolsó csepp a pohárban, emiatt döntött a távozás mellett.

Ahogy korábban megírtuk, Bálint György, a VI. kerületi MSZP erős embere kilépett a pártból.  Bálint a levelét megküldte a párt két társelnökének, Kunhalmi Ágnesnek és Tóth Bertalannak, amelyben több visszás terézvárosi ügy miatt is szót emelt.

A volt szocialista önkormányzati képviselő többek között „100 millió forint felelőtlen kezeléséről” írt a Kontrához kiszivárgott levélben. Úgy tudjuk, egy túlárazott kerületi projekt volt az utolsó csepp a pohárban, ami miatt Bálint György a távozás mellett döntött.

Az eset kapcsán kérdésekkel fordultunk Soproni Tamáshoz:

 • Van-e Polgármester úrnak tudomása arról, hogy Bálint György pontosan milyen terézvárosi projektre/projektekre, közbeszerzésre/közbeszerzésekre célozhatott az MSZP vezérkarának írt kilépési nyilatkozatában?
 • Van-e tudomása a Polgármester úrnak úgynevezett „túlárazásról”, amelyre Bálint György célozhatott a kilépése során?

A kérdéseinket azért is tettük fel, mert kíváncsiak voltunk, hogy miért egyre több a zűrös ügylet a Soproni Tamás által vezetett kerületben.

A „túlárazások” híre azért is elgondolkodtató, mert a momentumos polgármester 2019 októberében még az állítólagos tisztakezűségével és azzal kampányolt, hogy az ő polgármesterré választásával  Terézvárosban lezárult az urizálás időszaka”.

Kérdéseinkre eddig még nem érkezett válasz.